magacin

Prošli događaji

Izložba “CIKLUSI” Danice Bićanić

- Magacin u Kraljevića Marka 4

Izložba „Ciklusi“ prikazuje dokumentarni materijal nastao tokom dugotrajnog performansa u kojem autorka stvara umetničko delo koje reflektuje percepciju svakodnevice. Proces stvaranja imao je nekoliko faza, ciklusa, uključujući i akciju uništavanja samog dela. Predstavljajući specifičnost nastajanja jednog umetničkog dela, performans govori o svesnosti čoveka o sopstvenom delovanju u vremenu i prostoru u kontekstu sadašnjeg trenutka analizirajući prirodu tog delovanja koje se ostvaruje kao svakodnevica sa aspekta lične emocionalnosti.

Dalje
Prošli događaji

Promocija knjige “REKVIJEM ZA ADAMA” Aleksandra Đuričića-Eša

- Magacin u Kraljevića Marka 4

O knjizi govore: Tamara Kučan, spisateljica i izdavač,  Tijana Bajić,  rediteljka i predstavnica izdavača Urban Art-a, Vesna Radić, spisateljica i pijanista, i autor Aleksandar Đuričić – Eš.

Izuzetan psihološki roman, sa naglašenim unutrašnjim tokom misli glavnog junaka, Borisa Hundića, talentovanog pijaniste, čoveka sa mnogo ambicija, kao i mnogo strahova i unutrašnjih prepreka.

Dalje
Prošli događaji

KONDENZ FESTIVAL 2015.

Deveto izdanje festivala savremenog plesa i performansa KONDENZ održaće se od 26. do 31. oktobra 2015. godine na šest lokacija u gradu: u Magacinu u Kraljevića Marka, CZKD-u, Ustanovi kulture Palilula, Kulturnom centru Beograda, KPGT-u i Kulturnom centru REX.
Ulaz na sve predstave je besplatan, a više informacija možete dobiti na mejl stanicainfo@gmail.com, putem facebook stranice organizatora festivala Stanice – Servisa za savremeni ples www.facebook.com/dancestation.org, na facebook eventu festivala https://www.facebook.com/events/996456460396154/ ili na broj telefona 064/ 3901 – 877.

Dalje
Prošli događaji

Samostalna izložba “PROĆI ĆE” Bobe Mirjane Stojadinović

- Magacin u Kraljevića Marka 4

Organizacija: ProArtOrg u saradnji sa Domom omladine Beograd i Frekvencijom. Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Nakon dugog perioda rada sa zvukom, fotografijom i tekstom, a pre svega sa fizičkim prostorom, predstavljam seriju radova na papiru velikog formata, koji su rađeni šablonima različitih vrsta.

Dalje
Prošli događaji

Intermedijska instalacija TABULA RAZA

- Magacin u Kraljevića Marka 4

Prezentacija doktorskog umetničkog projekta Mirjane Milosavljević
Pretraživanje arhiva sopstvenih emocija, sećanja i iskustva

Tabula Raza je doktorski umetnički projekat pri grupi za Višemedijsku umetnost na Interdisciplinarnim doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

Samostalna izložba Ljubomira Vučinića “B A R O Q U E MMXV”

- Magacin u Kraljevića Marka 4

Organizacija  i domaćin: ProArtOrg u saradnji sa Domom omladine Beograda. Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije.
Ekspozicija u bivšem magacinskom prostoru pretvorenom u galeriju zamišljena je kao prostorna inscenacija sačinjena od tri grupe slika velikog formata u svetlom odvojenim scenografskim poljima i usaglašenom video projekcijom sa dodatnim mizanscenskim efektom.

Dalje
Prošli događaji

Izložba fotografija “U NJENIM OČIMA“

- Magacin u Kraljevića Marka 4

Izložba koja otvara nove tematske i vizuelne aspekte u korpusu savremene fotografije!
Organizacija domaćin: ProArtOrg u saradnji sa Domom omladine Beograda
Autor projekta: Milanka Todić

Dalje
Prošli događaji

IZLOŽBA: UMETNIČKE INTERVENCIJE 2

- MAGACIN U KRALJEVIĆA MARKA 4

Umetnička praksa i izložba realizovanih radova i intervencija studenata i profesora Fakulteta likovnih umetnosti traje u periodu od 11. do 31. jula.

Izložba radova koji su rezultata radionica se otvara u sredu, 23.jula, u 19.00 sa kolekcijom radova, skica, crteža, fotografija, projekcije i neposrednih intervencije… u sinhroniji sa mogućnostima mesta izlaganja. Izlužbu prate dodatne aktivnosti razgovara i predavanja.

Dalje
Prošli događaji

Tribina: CRVENI KARTON ZA MERE ŠTEDNJE

- Magacin u Kraljevića Marka 4

Razgovor sa borcima za radnička prava iz Grčke i Srbije. Organizacija: Grupa Marks 21. Govore: Panos Petru, aktivista Internacionalističke radničke levice (DEA) – organizacije koja je sudelovala u osnivanju Sirize i danas je vodeća snaga njene Leve platforme; Branislav Markuš, član UG Ravnopravnost i Levog samita Srbije, čovek sa dugogodišnjim iskustvom u radničkim borbama. Moderator: Matija Medenica, apsolvent sociologije i član internet uredništva Marks21.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

fedis festival