Ћирилица / Latinica

debate

16 Feb

Promocija knjige “Estetika avangardnog i eksperimentalnog filma: telo, rod i identitet”

- DOB//Tribinska sala

Ciklus tribina: ANGAŽOVANA LEKTIRA

Organizacija: Koncept 9, Knjižara Beopolis i Dom omladine Beograda

Učestvuju: Ivana Kronja i Petar Protić

Govorićemo o recentnoj knjizi Ivane Kronje ”Estetika avangardnog i eksperimentalnog filma: telo, rod i identitet ”, objavljenoj prošle godine u izdanju Filmskog centra Srbije. Ivana je filmološkinja i filmska kritičarka, autorka brojnih teorijskih radova o kulturi, medijima i filmu objavljenih u zemlji i inostranstvu, kao i medijske studije „Smrtonosni sjaj“.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji
Prošli događaji

Tribina: Druga sezona serije The Mandalorian i budućnost Ratova zvezda Трибина: Друга сезона серије The Mandalorian и будућност Ратова звезда

- ONLAJN TRIBINA

Tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”

Prošlo je godinu dana od Uspona Skajvokera, ali rane su i dalje sveže. Međutim, u trenutku kada su matori fanovi pomislili da je krajnje vreme da dignu ruke od ove franšize i zauvek gledaju samo originalnu trilogiju, dva gospodina od ranije poznata publici rešila su da im dokažu da nisu u pravu.

Dalje
Prošli događaji

Naučni skup: „Zaštita kulturnog nasleđa i očuvanje nacionalnog identiteta”

- DOB//Tribinska sala

U okviru naučnog skupa pod nazivom „Zaštita kulturnog nasleđa i očuvanje nacionalnog identiteta” pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, a u organizaciji Centra za istraživanje religije i politike i Doma omladine Beograda, predstavićemo dosadašnje rezultate kulturno – istorijskog i umetničkog nasleđa Srba u regionu, ali i u Srbiji, s posebnim osvrtom na tehničko – tehnološku zaštitu materijalnog i nematerijalnog kulturnog blaga Srba.

Dalje
Prošli događaji

Tribina: MEDICINSKI ŠOK

- DOB//Amerikana

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

U godini za nama imali smo nekoliko tribina posvećenih aktuelnoj situaciji o virusu, izolaciji i predapokalipsi. Nažalost, pandemija nas još uvek prati i u nadi da ćemo je se u sledećoj godini napokon rešiti poslednja tema za ovu godinu je MEDICINSKI ŠOK.

Dalje
Prošli događaji

Tribina: Čovek kao celina – geštalt i telesna psihoterapija // ODLOŽENO

- DOB//Tribinska sala

Ciklus tribina: MOJ PSIHOTERAPEUT

Organizacija: Dom omladine Beograda i Asocijacija edukativnih praksi

Govornici: Tijana Mićović, MA kliničke psihologije i master geštalt psihoterapeut i Slađana Đorđević, MA kliničke psihologije. Moderator: Uroš Pavlović, predsednik Asocijacije edukativnih praksi, TA praktičar.

Dalje
Prošli događaji

Tribina: “Godina (filmskog) gneva i prevrata: Srpski film i protiv korone”

- DOB//Tribinska sala

Ciklus tribina: 12 gnevnih filmova

Govore: Zoran Janković i Đorđe Bajić, filmski kritičari

Poslednja, osma tribina iz ciklusa „12 gnevnih filmova“ u ovoj godini biće posvećena rekapitulaciji filmske 2020. i najavi 2021. godine:  srpskim dugometražnim igranim filmovima prikazanim tokom godine koja se bliži kraju, kao i o filmovima koji su već snimljeni i čije nas premijere (najverovatnije) očekuju tokom 2021.

Dalje
Prošli događaji

Tribina: “Pregled filmske 2020: Šta nam je to novo skrenulo misli s pandemije”

- ONLINE TRIBINA

Tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”

Godina 2020. nije bila dobra za… Pa, za praktično bilo šta, ali ovde ćemo govoriti o filmovima. Bioskopi su se praktično ugasili, budućnost im je neizvesna, ali bilo je filmova – što u bioskopu, što po striming servisima. Naši goniči filmova Miloš Cvetković i Miloš Stojković će proći kroz sve značajnije i zanimljivije žanrovske (SF/H/F i slično) filmove iz ove godine. Tribina je virtuelna na našem YouTube kanalu.

Dalje
Prošli događaji

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival