Ћирилица / Latinica

koncerti

26 Oct

37. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

- Dom omladine Beograda i Kombank dvorana

Dom omladine Beograda od 26. do 31. oktobra 2021. predstavlja 37. Beogradski džez festival, pod sloganom „DŽEZ PLAMEN“ / „JAZZ FLAME“.

Ove godine se održava 37. izdanje Beogradskog džez festivala, kojim se istovremeno navršava pola veka od rođenja manifestacije, 1971. godine. Festival će, zbog obeležavanja velikog jubileja, u punom formatu trajati šest dana, a održaće se i jedan „plus“ koncert u Domu omladine – ukupno nedelju dana najboljeg savremenog džeza iz celog sveta u Srbiji!

Dalje
Prošli događaji

Koncert: Ansambl RENESANS

- DOB//Velika sala

Dom omladine Beograda predstavlja veliki slavljenički koncert Amnsambla RENESANS, povodom 50 godina rada najstarijeg ansambla za ranu i tradicionalnu muziku, u čitavoj Evropi. 

Ulaznice po ceni od 300 RSD su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

Koncert: Stray Dogg

- DOB//Amerikana

Dom omladine Beograda obaveštava publiku da će koncert grupe Stray Dogg, koji 9. oktobra nije održan zbog zdravstvenih problema jednog člana grupe, biti održan u subotu, 16. oktobra. Publika koja je kupila ulaznice za koncert 9. oktobra od srede, 13. oktobra na Ticket Vision blagajni u Domu omladine može da ih zameni za ulaznice sa novim terminom koncerta, ili da dobije povraćaj novca za stare ulaznice. Ograničena količina ulaznica za koncert je u prodaji na Blagajni DOB i preko Tickets.rs, po ceni od 800 dinara. Zahvaljujemo publici na razumevanju i izvinjavamo se zbog svih eventualno nastalih neprijatnosti.

Dalje
Prošli događaji

DŽEZ ZA DŽ: Sašo Popovski Trio

- Dom omladine Beograda

U završnici devetog koncertnog serijala „Džez za DŽ“, u subotu 25. septembra od 13 časova, iz Severne Makedonije u goste nam stiže Sašo Popovski Trio, koji predvodi jedan od ključnih gitarista i kompozitora na savremenoj makedonskoj džez sceni. U trio formaciji (Ivan Bejkov, kontrabas i Viktor Filipovski, bubnjevi), predstaviće prošlogodišnji album “Fallen Land”.

Dalje
Prošli događaji

DŽEZ ZA DŽ: Minja Mijušković Trio + Gosti

- Dom omladine Beograda

Subota, 18. septembar od 13.00, u okviru koncertnog serijala “DŽEZ ZA DŽ” rezervisana je za tradicionalan nastup učenika džez odseka MŠ “Stanković”. Ove godine publici će se predstaviti trio talentovane klaviristkinje Minje Mijušković, uz podršku specijalnih gostiju.

Dalje
Prošli događaji

DŽEZ ZA DŽ: Novak Mijović Trio – Tribute to Miles ЏЕЗ ЗА Џ: Новак Мијовић Трио – Tribute to Miles

- Dom omladine Beograda

Koncertni program devetog ciklusa “DŽEZ ZA DŽ” 11. septembra posvećen je obeležavanju 30 godina od smrti legendarnog Majlsa Dejvisa (1926 – 1991), jednog od najuticajnijih džez trubača i kompozitora. Inovator, začetnik mnogih stilova u džez muzici (kul džez, modern bap, fjužn, fank…) i neprikosnoveni improvizator, Dejvis je ostao upisan zlatnim slovima u istoriju džeza kao jedan od najznačajnijih muzičara 20. veka. Muzički omaž ovom velikom umetniku prirediće trio našeg istaknutog trubača Novaka Mijovića, u kojem nastupaju Branko Marković (kontrabas) i Milovan Paunović (klavir).

Dalje
Prošli događaji

DŽEZ ZA DŽ: Luka Malko Trio

- Dom omladine Beograda

Deveti ciklus koncerata “Džez za DŽ” otvoriće Luka Malko Trio, sastavljen od mladih muzičara, koje predvodi talentovani gitarista i studenat Katedre za džez i popularnu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Luka Malko. U bendu su i David Gegić – bas, Nikola Banović – bubnjevi, a pored autorskih kompozicija izvešće i neke od omiljenih džez standarda u novim aranžmanima.

Dalje
Prošli događaji

MONDAY BLUES #72: PILOT BLUES BAND MONDAY BLUES #72: PILOT BLUES BAND

- DOB//Plato Milana Mladenovića

MONDAY BLUES, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači. Ovog ponedeljka, u Domu omladine Beograda nastupiće Pilot Blues Band iz Valjeva.

Dalje
Prošli događaji

Koncert na Zidiću: UNDERFORCE Концерт на Зидићу: UNDERFORCE

- DOB//Plato Milana Mladenovića

Najmlađi autorski rok sastav u regionu, Underforce nedavno je objavio debitantski studijski album “Protiv vremena” (PGP RTS), sa osam pesama: tri na engleskom i pet na maternjem jeziku. Ovi mladi rokeri iz Valjeva skoro dve godine vrlo brižljivo su pripremali album, a inspiraciju nalaze u bendovima kao što su Metallica, AC/DC, Avenged Sevenfold, Slipknot. Njihove pesme su inspirisane trenutnom situacijom u svetu, odrastanjem (i svim, što ta životna faza donosi i odnosi) i problemima mladih u digitalnoj eri…

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival