Prostor

Dom omladine Beograda raspolaže sa četiri multifunkcionalne sale u kojima se odvijaju programi svih umetničkih formi.

Moguće je organizovati samostalne i partnerske projekte koji nisu deo godišnjeg plana i programa Doma omladine Beograda.

Ukoliko želite da ostvarite saradnju s nama i realizujete program u Domu omladine Beograda potrebno je da nam dostavite sledeće informacije tako što ćete popuniti upitnik putem sledećeg linka https://domomladine.org/upitnik-za-klijente/

Formu i uslove saradnje je moguće odrediti na osnovu sledećih parametara:
– Jasnog i sveobuhvatnog opisa programa;
– Jasne dinamike realizacije programa u okvirima određenog vremena i prostora;
– Tehničke specifikacije, odnosno tehničkih uslova koji su neophodni za realizaciju programa;
– Transparentnih izvora finansiranja i planiranih i željenih ciljeva programa;

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mejl mara.knezevic@domomladine.org

DOM OMLADINE BEOGRADA – OPŠTI USLOVI POSLOVANJA

 

OPŠTE O PROSTORU DOMA OMLADINE BEOGRADA

Dom omladine Beograda je kulturni centar koji od 1964. godine producira i promoviše programe za mlade u sferi savremene umetnosti i kulture. U okviru svojih aktivnosti Dom omladine Beograda pokriva sve umetničke discipline i forme: vizuelne umetnosti i nove medije, film, scensko-izvođačke umetnosti, obrazovno-debatne programe i muziku.

Programi Doma omladine Beograda odvijaju se na prostoru od 3700m2 koji čine četiri multifunkcionalne sale: Velika sala, Sala Amerikana, Klub DOB i Tribinska sala, i prostrani holovi na četiri nivoa. Sve sale su pristupačne osobama sa invaliditetom.

Rekonstrukcijom 2011. godine obnovljen je celokupan programski prostor, a sale su opremljene neophodnom rasvetom, audio i video opremom. Dom omladine Beograda je kulturni centar koji sasvim samostalno realizuje svaku formu kulturno-umetničkih programa.

VELIKA SALA

Velika sala namenjena je za filmske festivale, konferencije, simpozijume, muzičke i scenske programe. U sklopu Velike sale nalazi se hol na dva nivoa površine 420m2 i tri garderobe za umetnike sa zasebnim kupatilima. Kapacitet sale je 494 mesta, 368 u parteru i 126 na balkonu.
Tehnička opremljenost: scenski prostor 10×10 m, prednja i zadnja crna zavesa, video projektor, projekciono platno, mikseta, ozvučenje, scenska rasveta, kinokabina, prostorija za simultani prevod.

VELIKA SALA TLOCRT

VELIKA SALA PLAN SEDENJA

 

SALA AMERIKANA

Sala Amerikana namenjena je za muzičke programe, nekonvencionalne scensko-izvođačke projekte, manje konferencije i simpozijume, promocije, predavanja i radionice. U sklopu Sale Amerikane nalazi se hol površine 330 m2. Kapacitet sale je 600 stajaćih ili 200 sedećih mesta.
Tehnička opremljenost sale: bina 8x5m, koncertna rasveta i ozvučenje, video projektor, projekciona platna 2.5×1.7 m i 4×3 m, garderoba za umetnike sa dva zasebna kupatila, soba za režiju i soba za simultani prevod.

SALA AMERIKANA TLOCRT

 

KLUB DOB

Klub DOB namenjen je za muzičke programe, promocije, predavanja i radionice. Kapacitet sale je 250 stajaćih ili 80 sedećih mesta. Tehnička opremljenost sale: bina 6×4 m, garderoba za umetnike sa zasebnim toaletom, soba za režiju.

KLUB DOB TLOCRT

 

GALERIJA

Galerija Doma omladine Beograda namenjena je vizuelnim i multimedijalnim umetnicima mlađe generacije čije se izložbe u prosečnom trajanju od dve nedelje realizuju na osnovu godišnjeg konkursa. Kapacitet sale je 60 sedećih ili 150 stajaćih mesta.
Tehnička opremljenost: galerijska rasveta, video oprema, ozvučenje.

GALERIJA TLOCRT

 

TRIBINSKA SALA

Tribinska sala namenjena je za predavanja, radionice i konferencije za novinare. Kapacitet sale je 70 sedećih mesta. Tehnička opremljenost: audio i video oprema.

 

FOTOGRAFIJE SALA DOMA OMLADINE BEOGRADA

Foto: Dragan Babović

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

fedis festival