Vesti

14 Jun

KONCERTI NA ZIDIĆU: SEZONA 2022.

Dom omladine Beograda predstavlja jubilarnu, desetu sezonu Koncerata na Zidiću!

Nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, tokom prethodne decenije Koncerti na Zidiću postali su institucija za sebe – jedan od omiljenih kulturnih programa Beograđana i gostiju našeg glavnog grada.  

Dalje

29 Jul

PRODUŽEN KONKURS ZA IZLAGANJE  U GALERIJI DOMA OMLADINE BEOGRADA U 2023. GODINI

Sa zadovoljstvom obaveštavamo umetnike/ce da je produžen konkurs za izlaganje u Galeriji Doma omladine Beograda u 2023. godini (58. sezona). Konkurs će biti otvoren do 30. septembra 2022. godine. Produžavanjem roka za podnošenje konkursnog materijala za samostalne, grupne i kustoske izložbe iz zemlje i inostranstva, želimo da damo priliku što većem broju stvaralaca da učestvuju u konkursu i nakon perioda letnjih odmora.

Dalje

01 Aug

38. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: FRANCUSKA U FOKUSU

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2022. predstavlja 38. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZBEATS“. Posle uspešnog predstavljanja poljske džez scene na prethodnom izdanju Beogradskog džez festivala, ove godine je u fokusu Francuska, kao zemlja koja je već decenijama među najvažnijim uporištima kreativnog evropskog džeza!

Dalje

12 Aug

Prošle vesti
Prošle vesti

[INTERVJU] Guje iz oluje: “Najbitnije je imati jak karakter i izboriti se za sebe”

Guje iz oluje su pank hip-hop sastav koji čine Bani Yamamoto i Uranova Sirena. Njihove sirove autorske rime odraz su bunta protiv zatvorenog sistema, ženske alfa perspektive i beogradske andergraund kulture. Kroz svoju muziku trude se da održe duh hip-hopa koji ne podleže senzacionalizmu, a uskoro objavljuju debi album. Publika će moći uživo da ih čuje 29. jula od 20 časova, u okviru 10. sezone Koncerata na Zidiću Doma omladine Beograda, na Platou Milana Mladenovića.

Dalje
Prošle vesti
Prošle vesti

[INTERVJU] Lazar Dodig, bend Sara Džesika Panker: “Nemamo fanove, imamo drugare!”

U nastavku 10. koncertne sezone na Zidiću Doma omladine Beograda, 22. jula od 20 časova na Platou Milana Mladenovića nastupiće grupa Sara Džesika Panker, paklena petorka beogradske podzemne scene. Postoje od 2019. godine, iza sebe imaju dva hit singla i mnoštvo nastupa, a u planu je i debi album. Članovi benda su Jovan Bogdanović i Aleksandar Dubonjac (gitare), Nemanja Miković (bas), Nikola Vuksanović Vuksa (bubnjevi) i Lazar Dodig (vokal), sa kojim smo popričali u susret predstojećem nastupu.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Bend Loup-Garou: “Bluz nije mrtav!”

U nastavku koncertnog serijala MONDAY BLUES, 18. jula od 20 časova na Platou Milana Mladenovića, Dom omladine Beograda predstavlja alternativni bluz bend Loup-Garou. Članovi benda: Vladan Petrović – vokal/gitara, Ivan Jovanović – usna harmonika, Vladimir Nedić – gitara, Milutin Kažić – bas i Stefan Marković – bubanj, kombinujući različite muzičke pravce teže razvijanju sopstvene verzije bluza koji na našim prostorima još nije viđen.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] TRI KAPLJICE: “Nismo žanrovski bend”

Tri Kapljice su dinamična rokenrol skupina iz Novog Sada, nastala 2007. godine. Ova bučna trojka, pored brojnih nastupa kako pred festivalskom, tako i pred klupskom publikom, ima iza sebe album sa pređašnjom postavom – “Girls are Back“, a spotom Surfin’ su najavili svoj novi EP “Brzo, brzo!” Inspiracija su im različiti muzički pravci i periodi, a muzika koju stvaraju je melodična i glasna. Publika će imati priliku da ih čuje na Platou Milana Mladenovića 15. jula od 20:00, u sklopu desete sezone Koncerata na Zidiću u organizaciji Doma omladine Beograda.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival