Vesti

17 May

KONKURS GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA IZLAGANJE U 2024. GODINI

Galerija Doma omladine Beograda raspisuje konkurs za izlaganje u 2024. godini (59. sezona). Konkurs je otvoren od 1. juna do 1. oktobra 2023, za samostalne umetnike/ce, kustoske izložbe i izložbene projekte iz zemlje i inostranstva. Konkurs je namenjen umetnicima koji ne prelaze starosnu granicu od 40 godina. Konačnu odluku o odabiru izlagača donosi Savet Galerije Doma omladine Beograda.

Dalje

04 Sep

JEDANAESTA SEZONA KONCERATA „DŽEZ ZA DŽ” U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Dom omladine Beograda poziva publiku da i ovog septembra uživa u kvalitetnoj džez muzici tokom jedanaeste sezone koncertnog serijala „DŽEZ ZA DŽ“! Jednom nedeljno, od 9. do 30. septembra 2023. u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku besplatno da čuju kvalitetne domaće džez izvođače mlađe generacije.

Dalje

05 Sep

VARAN BALKAN – MOSTAR 2023: Konkurs za radionicu dokumentarnog filma

Radionica Varan Balkan – Mostar 2023. nudi  jedinstveno filmsko i životno iskustvo u trajanju od 7 nedelje kroz koje će polaznici napraviti svoje prve filmove u svakodnevni mentorski rada stručnog tima. Uz saradnju i podršku  profesionalnih montažera kroz edukativno-montažerski rad dolazi se do završne verzije filmova.

Dalje

15 Sep

Stučni žiri 13. FEDIS festivala

Stručni i strukovni žiri 13. međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS, broji 14 članova iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na čelu Stručnog žirija u svojstvu predsednika je SLOBODAN ŠULJAGIĆ, reditelj, a ostali članovi su: ĐORĐE KUKULJICA, glumac (Hrvatska)
EDINA KALAMUJIĆ, novinarka (Bosna i Hercegovina) JELENA JOVOVIĆ, urednica TV Novosti, MERI BILIĆ, tv kritičarka Politike, prof. dr NEVENKA POPOVIĆ ŠEVIĆ, profesorka FSU i ZORAN PANOVIĆ, novinar, stalni član žirija.

Dalje

19 Sep

Nominovani za nagrade ZLATNA ANTENA na 13. FEDIS festivalu

Međunarodni Festival drama i serija FEDIS održava se po 13. put od 3. do 5. oktobra 2023 godine u Domu omladine Beograda, uz učešće TV serija iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Članovi Strukovnog žirija 13. FEDIS-a nominovali su kandidate za nagradu “Zlatna antena”.

Dalje

20 Sep

20 Sep

21 Sep

22 Sep

01 Oct

OKTOBARSKA BERZA PLOČA

- DOB//Hol Amerikane

Velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike!

Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i Dom omladine Beograda, koji je skoro 60 godina kultno mestu u srcu prestonice.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

fedis festival