Ћирилица / Latinica

Vesti

22 Jul

24 Jul

Prošle vesti

VOĐENJE KROZ IZLOŽBU “SANJARENJA O ZAJEDNIŠTVU”

- DOB//Galerija

Izložba “Sanjarenja o zajedništvu”, umetnice Bojane S. Knežević, otvorena je od 29.06. do 16.07.2021. u Galeriji Doma omladine Beograda. Tim povodom biće organizovano stručno vođenje sa istoričarima umetnosti Dejanom Vasićem i Vladimirom Bjeličićem, u utorak, 13.07.2021. od 19 časova. Na vođenju će, pored postavke, posebna pažnja biti posvećena procesu rada na performativnom tekstu, kao integralnom delu izložbe, koji kroz dijalošku formu otvara niz pitanja vazanih za temu istraživanja ali i redefiniše odnos kustos/kinjaumetnik/caistoričar/ka umetnosti.

Dalje
Prošle vesti

SANJARENJA O ZAJEDNIŠTVU Bojana S. Knežević

Galerija DOB // 29. jun – 16. jul 2021.

Sanjarenja o zajedništvu prate višegodišnje susrete umetnice i časnih sestara i opatica, sa fokusom na katoličke redove školskih sestara i njihovu kompleksnu ulogu u procesu ženske emancipacije. U potrazi za odgovorima o razlozima za sve manje interesovanje mladih za poziv časne sestre, što rezultira zatvaranjem manastira širom sveta, postavlja se pitanje o budućnosti ovih zajednica i njihove uloge u sadašnjem trenutku.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Sofija Vojinović, umetnica: “Moj umetnički rad se najviše menja u procesu nastajanja”

Sofija Vojinović publici se predstavila u Galeriji Doma omladine Beograda od 8. do 24. juna 2021. godine, izložbom pod nazivom ’’Pred-postavka’’. Ova talentovana umetnica, rođena 1991. godine u Čačku, osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku. Učestvovala je na više grupnih izložbi u Srbiji i realizovala samostalnu izložbu u galeriji Reflektor u Užicu, a izložba u Galeriji DOB bila je njena prva samostalna izložba u Beogradu.

Dalje
Prošle vesti

“Sreća je” – Novi singl Igora Vinsa uoči nastupa na Zidiću DOB

Pogodio vas je neizmeran talas pozitivne energije!? Slušate najnoviji singl Igora Vinsa “Sreća je”!

Često se pitamo kako neka pesma postane hit, ali se ta magija u stvari desi mnogo, mnogo pre prvog javnog objavljivanja, prvih šerovanja, naslova i članaka. Pred vama je upravo jedan takav hit! Posle samo nekoliko prvih taktova obuzeće vas sreća, zato poslušajte najnoviji singl i spot  Igora Vinsa “Sreća je”.

Dalje
Prošle vesti
Prošle vesti

[INTERVJU] Natan Dvir, umetnik: “Fotografija ima moć da zamrzne realnost”

Do 4. juna u Galeriji Doma omladine Beograda u toku je fotografska izložba ’’Platforms’’ izraelskog umetnika Natana Dvira, koja je postavljena u sklopu manifestacije Belgrade Photo Month, uz podršku Ambasade Izraela u Beogradu i Grada Beograda.

Natan Dvir je međunarodno priznat i nagrađivan umetnik koji istražuje i promišlja kulturološke, sociološke i političke okolnosti današnjice. Svojim projektom ’’Platforms’’ Dvir istražuje podzemnu arhitekturu Njujorka i međusobne odnose ljudi koji se zadržavaju u tom jedinstvenom ambijentu čekajući vozove.

Dalje
Prošle vesti

KONCERTI NA ZIDIĆU: SEZONA 2021.

Koncerti na Zidiću, nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, ulaze u devetu sezonu! Dom omladine Beograda od 2013. na Platou Milana Mladenovića publici predstavlja nove muzičke talente i već afirmisane bendove iz zemlje i okruženja. Jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa Beograđana i gostiju našeg glavnog grada postao je institucija za sebe, a do sada je ugostio preko 200 muzičkih sastava – uglavnom snage koje tek stupaju na scenu.

Dalje
Prošle vesti

Dodatna projekcija filma “Da čudne li ljubavi”

Usled tehničkih problema, 27. maja prekinuta je projekcija filma “Da čudne li ljubavi”, u okviru programa ŠPANSKI METAR 2021. Dodatna projekciju ovog filma biće održana u ponedeljak, 31. maja, u Velikoj sali Doma omladine Beograda, sa početkom u 20:00. Izvinjavamo se publici i zahvaljujemo na strpljenju i razumevanju.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival