Vesti

13 May

KONKURS GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA IZLAGANJE U 2025. GODINI

Galerija Doma omladine Beograda raspisuje konkurs za izlaganje u 2025. godini (60. sezona). Konkurs je otvoren od 15. maja do 15. septembra 2024, za samostalne umetnike/ce, kustoske izložbe i izložbene projekte iz zemlje i inostranstva. Konkurs je namenjen umetnicima koji ne prelaze starosnu granicu od 40 godina. Konačnu odluku o odabiru izlagača donosi Savet Galerije Doma omladine Beograda.

Dalje

29 May

KONCERTI NA ZIDIĆU: SEZONA 2024.

Koncerti na Zidiću, popularni letnji program Doma omladine Beograda, ušli su uveliko u drugu deceniju postojanja! Dvanaesta sezona na Platou Milana Mladenovića i ove godine ponudiće Beograđanima i gostima našeg glavnog grada neka nova muzička otkrića, ali i dobro poznate izvođače, potvrđujući zašto je Zidić nezaobilazna gradska letnja lokacija sa omiljenom muzičkom ponudom!

Dalje

26 Jun

MONDAY BLUES: SEZONA 2024. MONDAY BLUES: СЕЗОНА 2024.

MONDAY BLUES, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine, do jednog od omiljenih letnjih programa publike različitih uzrasta u našem glavnom gradu. U godini u kojoj Dom omladine Beograda obeležava šest decenija postojanja, osma sezona Monday Bluesa predstaviće neka poznata bluz lica, ali i nove saradnje i projekte. Svakog ponedeljka, od 8. jula do 2. septembra, sa početkom u 20 časova Plato Milana Mladenovića biće jedinstveni bluz klub na otvorenom!

Dalje

12 Jul

K-POP WORLD FESTIVAL K-POP WORLD FESTIVAL

- DOB//Amerikana

Korejski pop ili K-pop je muzika nastala u Koreji i predstavlja mešavinu roka, hip-hopa, elektronske muzike i R&B-ja. Zajedno sa korejskim serijama i filmovima uživa ogromnu popularnost u zemljama širom sveta. Interesovanje za K-pop žanr u Srbiji je prilično veliko, sudeći po zavidnom broju prijavljenih kandidata za K-pop World Festival 2022, čiji su najizvrsniji takmičari pozvani da pred publikom nastupaju u Domu omladine na tzv. K-pop Showcase-u.

Dalje

12 Jul

Prošle vesti
Prošle vesti

KEZAJA DŽONS AKUSTIČNIM NASTUPOM ISPRED DOMA OMLADINE BEOGRADA NAJAVIO KONCERT 30. JUNA!

U Domu omladine Beograda danas je organizovano druženje predstavnik medija sa Kezajom Džonsom, proslavljenim muzičarem koji će održati koncert pred beogradskom publikom u nedelju, 30. juna od 21h u sali Amerikana DOB. Tom prilikom jedan od najboljih svetskih gitarista eskluzivno za domaće novinare, ali i publiku koja se zatekla na Platou Milana Mladenovića, izveo je akustično dve numere: „Femiliarise“ i „Beautiful Emilie“.

Dalje
Prošle vesti
Prošle vesti

[INTERVJU] Luka Marjanović, umetnik: “Voleo bih da se svet ugleda na prirodu u suštinskom smislu”

U Galeriji Doma omladine Beograda do 23. juna trajala je izložba Luke Marjanovića pod nazivom „Nevolje u raju“. U Lukinom životu slikarstvo je prisutno od najranijih dana, ali i interesovanje za druge vidove umetničkog izražavanja poput muzike. Komponuje pesme i peva u muzičkoj grupi Shotgun Sally. Umetnički pečat Luke Marjanovića karakterišu jarke i veštačke boje, pojednostavljen grfički crtež i svedenost teme i poruke skoro na simbol.

Dalje
Prošle vesti

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

fedis festival