Vesti

26 Jul

Legendarni gitarista Bil Frisel premijerno u Srbiji na 40. Beogradskom džez festivalu!

Slavljeničko, 40. izdanje Beogradskog džez festivala biće održano od 24. do 28. oktobra 2024. godine, u organizaciji Doma omladine Beograda i pod pokroviteljstvom grada Beograda. Najstarija srpska džez manifestacija i ove godine publici će ponuditi vrhunski umetnički program, u kojem će učestvovati najaktuelniji džez umetnici današnjice. Ovogodišnji samit džez velemajstora zaokružujemo velikom premijerom – u Srbiju konačno dolazi Bil Frisel!

Dalje

06 Aug

Jedan od najboljih pijanista današnjice vraća se na Beogradski džez festival: Džejson Moran svira Djuka Elingtona Један од најбољих пијаниста данашњице враћа се на Београдски џез фестивал: Џејсон Моран свира Дјука Елингтона

Džejson Moran (Jason Moran), jedan od vodećih džez muzičara današnjice, biće među odabranim umetnicima koji se ove godine vraćaju na Beogradski džez festival! Povodom velike proslave 40. rođendana naše najstarije i u svetu najuvaženije džez manifestacije, evociraćemo sećanja na najupečatljivije trenutke od njenog ponovnog pokretanja 2005. godine.

Dalje

20 Aug

Američka džez zvezda Džejms Karter premijerno na Beogradskom džez festivalu!

Saksofonista, flautista, klarinetista i kompozitor Džejms Karter (James Carter) pridružuje se Sesil Meklorin Salvant i Bilu Friselu u nizu velikih američkih zvezda koje će Beogradski džez festival po prvi put ugostiti ove godine. Naša publika ga odlično poznaje sa ranijih nastupa u Srbiji, a novi susret dvostruko je vezan za slavnu istoriju najstarijeg srpskog džez festivala, koji slavi 40. rođendan.

Dalje

02 Sep

BIG BAND RTS i ALAN BRODBENT OTVARAJU 40. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: Posveta Njuportu i Beogradu

Jubilarni 40. Beogradski džez festival svečano će biti otvoren koncertom Big Banda Radio-televizije Srbije i specijalnog gosta: međunarodno uvaženog dirigenta, pijaniste i aranžera Alana Brodbenta. Program „From Newport to Belgrade“ (Od Njuporta do Beograda) zamišljen je kao velika proslava slavne istorije manifestacije, u duhu ovogodišnjeg slogana „Jazz Legacy“ (Džez nasleđe). Koncert je zakazan za 24. oktobar od 19 časova, u MTS dvorani.

Dalje

09 Sep

DOM OMLADINE BEOGRADA I STUDIO CENTAR POZIVAJU TINEJDŽERE NA BOGATU POZORIŠNU JESEN!

Dom omladine Beograda i Studio Centar sa ponosom najavljuju nastavak partnerske saradnje i Pozorišnu jesen za tinejdžere, koja će započeti proslavom 18. rođendana Studija Centar 25. septembra u Velikoj sali DOB. Na ovoj svečanosti, publika će imati priliku da uživa u generacijskom muzičko-scenskom spektaklu “WALL 2.0“, inspirisanom kultnim albumom „The Wall“ grupe Pink Floyd.

Dalje

04 Oct

DŽEZ DIVA CÉCILE MCLORIN SALVANT NA OTVARANJU 40. BEOGRADSKOG DŽEZ FESTIVALA! ЏЕЗ ДИВА CÉCILE MCLORIN SALVANT НА ОТВАРАЊУ 40. БЕОГРАДСКОГ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛА!

Na otvaranju jubilarnog izdanja najstarijeg srpskog džez festivala, 24. oktobra od 21.00 u MTS dvorani, premijerno u Beogradu biće održan koncert vodeće svetske džez pevačice današnjice, američke dive Cécile McLorin Salvant! Dobitnica je tri Gremija za najbolji vokalni džez album, a još šest puta je bila nominovana za ovu najvažniju nagradu američke džez industrije. Ulaznice za ovaj i druge koncerte 40. Beogradskog džez festivala su u prodaji na eFinity prodajnim mestima i onlajn.

Dalje

16 Oct

Najavljen 40. Beogradski džez festival

U Domu omladine Beograda održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 40. Beogradski džez festival, koji će biti održan od 24. do 28. oktobra 2024. Brojnim novinarima obratili su se Andrija Bojanić, direktor Doma omladine Beograda; Jovan Maljoković, džez muzičar i predsednik Odbora festivala i Vojislav Pantić, umetnički direktor Beogradskog džez festivala.

Dalje

18 Oct

Dom omladine Beograda na 67. Beogradskom sajmu knjiga

Dom omladine Beograda (DOB), u sklopu obeležavanja 60 godina postojanja, po prvi put predstaviće svoju izdavačku delatnost i rad na Beogradskom sajmu knjiga. Štand Doma omladine nalaziće se u Hali 4, broj štanda 4046, a biće otvoren u ponedeljak, 21. oktobra sa početkom u 18.00 časova, uz druženje i muzički program Boža Vasovića (gitara), učenika IV godine džez odseka SMŠ „Stanković“.

Dalje

21 Oct

Kraljica džez klarineta Anat Koen na 40. Beogradskom džez festivalu!

Slavljeničko, 40. izdanje Beogradskog džez festivala biće održano od 24. do 28. oktobra 2024. godine, u organizaciji Doma omladine Beograda i pod pokroviteljstvom grada Beograda. Najstarija srpska džez manifestacija i ove godine publici će ponuditi vrhunski umetnički program, u kojem će učestvovati najaktuelniji džez umetnici današnjice. Program u Domu omladine Beograda zamišljen je kao evociranje uspomena na najsvetlije dane manifestacije od njenog obnavljanja 2005. godine.

Dalje

22 Oct

Vodeći džez trombonista današnjice Đanluka Petrela se vraća na Beogradski džez festival!

Jedan od najznačajnijih italijanskih umetnika srednje generacije, Đanluka Petrela, po mnogima najbolji evropski džez trombonista današnjice, biće među odabranim muzičarima koji se ove godine vraćaju na Beogradski džez festival! Povodom velike proslave 40. rođendana naše najstarije i u svetu najuvaženije džez manifestacije, evociraćemo sećanja na najupečatljivije trenutke od njenog ponovnog pokretanja 2005. godine. Koncert, koji je pordžao Italijanski institut u Beogradu, zakazan je za 25. oktobar od 21.00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Ulaznice su u prodaji na eFinity prodajnim mestima i onlajn.

Dalje

belgrade jazz fest

fedis festival