Vesti

01 Nov

KONKURS ZA PRIJAVE FILMOVA NA 70. MARTOVSKI FESTIVAL

Odbor Festivala i Dom omladine Beograda obaveštavaju sve domaće produkcije i autore da je od 1. novembra 2022. do 15. januara 2023. godine rok za podnošenje prijava za selekciju domaćeg takmičarskog programa (dokumentarnog do 50 minuta, dokumentarnog preko 50 minuta, kratkog igranog, animiranog, eksperimentalnog filma i video arta) 70. BEOGRADSKOG FESTIVALA DOKUMENTARNOG I KRATKOMETRAŽNOG FILMA – MARTOVSKOG FESTIVALA.

Dalje

14 Nov

NAGRADE 8. FESTIVALA NEZAVISNOG AMERIČKOG FILMA „IndieBelgrade“

Osmi po redu Festival nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade održan je do 11. do 13. novembra u organizaciji Doma omladine Beograda i uz podršku Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Ambasade SAD u Beogradu. Prikazano je šest filmova nove savremene severnoameričke kinematografije, u izboru umetničkih direktora festivala Hristine Hadžiharalabus i Radoslava Pavkovića. Publika je imala prilike da prisustvuje i pratećem edukativnom, teorijsko-kritičkom i muzičkom programu, koji za temu ima nezavisni filma i nezavisne umetnosti uopšte.

Dalje

16 Nov

Počela prijava za festival BARF11

Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS), organizator Beogradskog autorskog rok festivala, objavilo je  konkurs za učešće bendova/autora na ovogodišnjem izdanju festivala.

Prijava bendova/autora za festival BARF11 počela je 1. novembra i traje do 5. decembra 2022. godine.

Dalje

17 Nov

REZULTATI KONKURSA GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA 2023. GODINU

Konkurs Galerije Doma omladine Beograda za izlaganje u 58. sezoni bio je otvoren od 1. marta do 30. septembra 2022. godine i namenjen samostalnim umetnicima (starosnog uzrasta do 40 godina), kao i umetničkim i kustoskim projektima iz Srbije i inostranstva. Odluku o umetnicima koji će biti predstavljeni u Galeriji Doma omladine Beograda donosi Savet Galerije. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 130 prijava, a odabrana su 22 umetnička projekta koja će sačinjavati izlagačku sezonu Galerije DOB u 2023. godini.

Dalje

05 Dec

Prošle vesti

[INTERVJU] Nebojša Yamasaki Vukelić, umetnik: “Želeo sam da u galerijski prostor uvedem muziku” [ИНТЕРВЈУ] Небојша Yamasaki Вукелић, уметник: “Желео сам да у галеријски простор уведем музику”

U Galeriji Doma omladine Beograda do 27. novembra traje izložbaHodaj u sporoj budućnosti” umetnika Nebojše Yamasaki Vukelića. Izloženi radovi, rađeni u tehnici akvarela, svojom narativnom postavkom, pesmom ručno ispisanom na zidu galerije i muzikom koja je takođe segment Nebojšine priče, stvaraju jedno umetnički pročišćeno ambijentalno polje koje kod posetioca podstiče maštu i emocije, ali istovremeno i spokoj i zebnju.

Sa Nebojšom Yamasakijem Vukelićem o njegovom stvaralaštvu razgovarao je Lav Mrenović, kustos izložbe.

Dalje
Prošle vesti

VOĐENJE KROZ IZLOŽBU “HODAJ U SPOROJ BUDUĆNOSTI” NEBOJŠE YAMASAKI VUKELIĆA ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ “ХОДАЈ У СПОРОЈ БУДУЋНОСТИ” НЕБОЈШЕ YAMASAKI ВУКЕЛИЋА

- DOB//Galerija

Galerija Doma omladine Beograda vas poziva na vođenje kroz izložbu Nebojše Yamasaki Vukelića “Hodaj u sporoj budućnosti”, u subotu 26. novembra sa početkom u 13 časova. Kroz izložbu vode umetnik Nebojša Yamasaki Vukelić i kustos izložbe Lav Mrenović.

Dalje
Prošle vesti

NOVEMBARSKA BERZA PLOČA

- DOB//Hol Amerikane

Velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike!

Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i Dom omladine Beograda, koji je skoro 60 godina kultno mestu u srcu prestonice.

Dalje
Prošle vesti

38. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: VISOK UMETNIČKI NIVO PROGRAMA I PUNE KONCERTNE SALE

U organizaciji Doma omladine Beograda, od 26. do 30. oktobra 2022. godine održan je 38. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZBEATS“. Program najstarije i međunarodno najuglednije srpske džez manifestacije obeležio je visok umetnički nivo programa, u kojem je na 16 koncerata nastupilo preko 100 muzičara sa 5 kontinenata, kao i veliko interesovanje publike i stručne javnosti.

Dalje
Prošle vesti

8. IndieBelgrade festival gostuje u Novom Sadu 8. IndieBelgrade фестивал гостује у Новом Саду

- Novi Sad

Ovogodišnji, osmi po redu, Festival nezavisnog američkog filma IndieBelgrade nastavlja da unapređuje i obogaćuje programski koncept. Pored uobičajenog predstavljanja atraktivnog i uvek svežeg pogleda na savremnu severnoameričku nezavisnu filmsku scenu, Dom omladine Beograda, kao organizator festivala, nastavlja sa započetim razvojem edukativnog, teorijsko-kritičkog, kao i muzičkog programa, a sve u okvirima teme nezavisnog filma i nezavisne umetnosti uopšte. Po prvi put ove godine festival će biti predstavljen i u Novom Sadu.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival