Vesti

17 Aug

SRPSKI SHOWCASE #8 NA 38. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU СРПСКИ SHOWCASE #8 НА 38. БЕОГРАДСКОМ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛУ

Beogradski džez festival je od svog obnavljanja posebnu pažnju posvećivao promociji savremene srpske džez scene, sa naglaskom na koncertnom predstavljanju novih autorskih projekata najkreativnijih domaćih džez umetnika. Od 2005. godine do danas u glavnom programu manifestacije nastupilo je preko 60 malih sastava iz raznih krajeva zemlje, kao i dijaspore, pretežno iz mlađe ili srednje generacije džez muzičara, čime je festival bio i važan promoter Novog srpskog džez talasa.

Dalje

21 Sep

23 Sep

07 Oct

15 Oct

TESTIVAL #5

- Dom omladine Beograda

TESTIVAL #5, Dom omladine Beograda i 7 veličanstvenih kuvara vas pozivaju na jedistveni događaj koji je idealni spoj kulinarskih radionica i prodajne izložbe malih poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača zdrave hrane.

TESTIVAL #5 je jedan od najpopularnijih gastro festivala koji se organizuju u Srbiji. Za veliki uspeh manifestacije zaslužni su izlagači, sponzori i partneri, a posebno najšira publika koja u velikom broju dolazi u Dom omladine Beograda.

Dalje
Prošle vesti

SAOPŠTENJE DOMA OMLADINE BEOGRADA

Tokom koncerta Big Benda RTS i Džez odseka FMU, održanog u Velikoj sali Doma omladine Beograda (DOB) u petak 30.09.2022. godine, u organizaciji DOB i Muzičke produkcije RTS, neočekivano je sa plafona iznad bine otpao deo izolacionog materijala (veličine oko 1 kvadratnog metra) i pao na binu pored muzičara. Tom prilikom niko od učesnika programa nije pogođen niti povređen. Dom omladine Beograda izuzetno žali zbog ovog nemilog događaja i izvinjava se učesnicima i publici na svim eventualno nastalim neprijatnostima.

Dalje
Prošle vesti

FEDIS – 12. međunarodni Festival drama i serija

- Dom omladine Beograda

Festival drama i serija FEDIS, prvi je festival TV drama i serija u Evropi i jedini na teritoriji jugoistočne Evrope. Osnovan je maja meseca 2011. godine i država se druge nedelje meseca oktobra u Domu omladine Beograda u čijem je zvaničnom programu. Od druge godine postojanja FEDIS ima međunarodni karakter, jer osim TV serija iz Srbije, na festivalu učestvuju TV serije sa prostora Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Jovana Grubić džez muzičarka: “Volela bih da na domaćoj sceni bude više džez gitaristkinja u budućnosti”

Svake godine posebno mesto u programu „Džez za DŽ“ pripada učenicima džez odseka MŠ „Stanković“, čije koncerte DOB organizuje u saradnji sa ovom obrazovnom institucijom. Završni termin desete sezone ovog popularnog koncertnog serijala, subota 1. oktobar od 13 časova, rezervisan je za nastup talentovane gitaristkinje Jovane Grubić. Jovana je učenica četvrte godina džez gitare, a publici će se predstaviti sa svojim kvartetom.

Dalje
Prošle vesti

DOM OMLADINE BEOGRADA U GOSTIMA: SARAJEVO

- Francuski institut, Sarajevo

Dom omladine Beograda (DOB), kao jedna od vodećih ustanova kulture u Srbiji, pokrenuo je 2017. godine program saradnje sa srodnim institucijama u drugim gradovima naše zemlje i regiona, sa željom da deo svojih kvalitetnih i zanimljivih programa ponudi široj publici. Do sada je održano više programa u nekoliko gradova, a novo gostovanje zakazano je za 28. septembar u Sarajevu, u saradnji sa Francuskim institutom u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom biće prikazani dokumentarni filmovi nastali na prethodne dve radionice Atelja Varan u Srbiji, ulaz je slobodan.

Dalje
Prošle vesti

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival