Vesti

02 May

KONKURS GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA IZLAGANJE U 2023. GODINI

Galerija Doma omladine Beograda raspisuje konkurs za izlaganje u 2023. godini (58. sezona). Konkurs je otvoren od 2. maja do 1. avgusta 2022. godine, za samostalne umetnike/ce, kustoske izložbe i izložbene projekte iz zemlje i inostranstva. Konkurs je namenjen umetnicima koji ne prelaze starosnu granicu od 40 godina. Konačnu odluku o odabiru izlagača donosi Savet Galerije Doma omladine Beograda.

Dalje

04 May

ATELJE VARAN U NOVOM SADU: Produžen konkurs za radionicu dokumentarnog filma

Organizacija: Atelje Varan, Dom omladine Beograda & Akademija umetnosti Novi Sad

Podrška: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Filmski centar Srbije, Institut français de Serbie, Gradska uprava za kulturu grada Novog Sada, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Dalje

18 May

DOM OMLADINE BEOGRADA U GOSTIMA: SUBOTICA

Dom omladine Beograda (DOB), kao jedna od vodećih ustanova kulture u Srbiji, pokrenuo je 2017. godine program saradnje sa srodnim institucijama u drugim gradovima naše zemlje, sa željom da deo svojih kvalitetnih i zanimljivih programa ponudi i publici koja nema priliku da posećuje događaje u prestonici. Do sada je održano više programa u nekoliko gradova, a novo gostovanje zakazano je za drugu polovinu maja u Subotici, u saradnji sa Fondacijom “Danilo Kiš”.

Dalje

25 May

[INTERVJU] Kristin Hersh, muzičarka: “Srećna sam što konačno stižem u Beograd” [ИНТЕРВЈУ] Kristin Hersh, музичарка: “Срећна сам што коначно стижем у Београд”

Američka alternativna rok zvezda, Kristin Hersh, po prvi put će nastupiti u Srbiji 27. maja od 21 sat u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Kao liderka i frontwoman legendarnog američkog alternativnog rok sastava Throwing Muses, zajedno sa Pixies i drugim sastavima krajem osamdesetih XX veka proslavili su scenu iz Bostona. Njihov visokoemotivan gitarski stil udario je temelje savremenom shvatanju kako pop-rok bendovi treba da zvuče i izgledaju.

Dalje

25 May

[INTERVJU] Igor Vince, muzičar: “Mnogo je razloga da ne propustite festival ZADAJEMO RITAM!”

U suret prvom izdanju muzičkog festivala “ZADAJEMO RITAM”, koji Dom omladine Beograda i Binta Sound organizuju 28. maja, Igor Vince, idejni tvorac festivala i jedan od učesnika, otkriva zašto ne treba da propustite ovo jedinstveno veče bogato različitim ritmovima!

Program počinje u 20 časova, u sali Amerikana, a ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem tickets.rs sajta, po pretprodajnoj ceni od 800 RSD.

Dalje

27 May

Prošle vesti

Dodeljene nagrade XIII Balkan Cheese Festivala Додељене награде XIII Balkan Cheese Фестивала

U Domu omladine Beograda, partnera manifestacije, prošlog vikenda održana je tradicionalna izložba autohtonih sireva Balkana, „Balkan Cheese Festival“. Brojni posetioci mogli su da vide i degustiraju retke i neobične vrste blizu 300 sireva koje je predstavilo 50 izlagača, malih mlekara, zanatskih proizvođača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije i Švajcarske.

Dalje
Prošle vesti

XIII Balkan Cheese Festival XIII Balkan Cheese Festival

- Dom omladine Beograda

U Domu omladine Beograda, partnera manifestacije, predstojećeg vikenda će biti održana tradicionalna izložba autohtonih sireva Balkana, „Balkan Cheese Festival“. Posetioci će na izložbi moći da vide retke i neobične vrste blizu 300 sireva malih mlekara, zanatskih proizvođača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije i Švajcarske.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Nenad Vasilić, džez muzičar: “Potencijal ‘Balkan Džez Big Bend’ projekta je ogroman”

Nenad Vasilić, priznati džez kontrabasista i kompozitor, prisutan je na evropskoj muzičkoj sceni više od 25 godina. Svoje autorske kompozicije, inspirisane balkanskim ritmovima, džezom i klasičnom muzikom, sa velikim uspehom izvodi u različitim sastavima – od dua do seksteta, kao i na solo nastupima. Na koncertu povodom Svetskog dana džeza, 30. aprila od 20č u Domu omladine Beograda, Vasilićeve originalne kompozicije publika će čuti u potpuno novim aranžmanima, u izvođenju Big Benda RTS.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Dejan Drobac, bend Virvel: “Kad pravimo pesme ne postoji proračunatost”

Virvel, jedan od najzanimljivijih beogradskih alternativnih bendova obeležiće dve decenije rada koncertom u sali Amerikana Doma omladine Beograda, u petak, 29. aprila od 21 sat. Zvuk benda čini kombinacija alternativnih žanrova, pre svega indie/post-rock/shoegaze. Članovi benda su sticali iskustvo višegodišnjim sviranjem u više beogradskih bendova, ali su vrhunac kreativnosti dostigli pod imenom Virvel.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival