Vesti

20 Mar

09 Apr

14 Apr

APRILSKA BERZA PLOČA

- DOB//Hol Amerikane

Velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike!

Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i Dom omladine Beograda, koji je već 60 godina kultno mestu u srcu prestonice.

Dalje

11 May

11. MRNJAU FEST

- Dom omladine Beograda

Jedanaesti po redu beogradski Mrnjau Fest zakazan je za 11-12. maj! U Domu omladine Beograda predstaviće se preko 100 očaravajućih maca iz mnogih čuvenih odgajivačnica iz Srbije i cele Evrope, a posetioci će biti u prilici da izaberu i udome zdravu i lepu macu!

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Danica Tešić, umetnica: “Nikada ne tražim inspiraciju”

U Galeriji Doma omladine Beograda do 7. aprila otvorena je samostalna izložba „Horor romantika“ Danice Tešić. Autorka, kao već zrela umetnica, nastavlja sa daljim istraživanjem crteža, glavnog medijuma njenog umetničkog izraza, dodajući mu novu dimenziju kroz skulpture – objekte, nadograđujuće odjeke elemenata prisutnih u kompozicijama na papiru. Postavka sačinjena od pažljivo probranih radova, pozicioniranih u skladan interrelacijski odnos odražava potrebu da se iskorači iz utabane pozicije i zakorači u međuprostor, prevashodno onaj emocionalni.

Dalje
Prošle vesti

Dodeljene nagrade 71. Martovskog festivala

U Domu omladine Beograda 30. marta je održana svečanost povodom završetka 71. Martovskog festivala i dodele nagrada najboljim filmovima i autorima ovogodišnjeg izdanja jednog od najstarijih evropskih festivala. U takmičarskom programu bilo je 98 filmova u sledećim kategorijama: eksperimentalni film i video art, animirani film, kratki igrani film, dokumentarni film do i preko 50 minuta i međunarodni kratki film.

Dalje
Prošle vesti

Dodela nagrada i premijera filma o Toniju Kukoču na zatvaranju 71. Martovskog festivala

Martovski festival – 71. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće svečano zatvoren u subotu, 30. marta od 19h u Velikoj sali Doma omladine Beograda, proglašenjem pobednika i dodelom nagrada najboljim autorima i filmovima. Nakon dodele nagrada u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće održana festivalska premijera dokumentarnog filma “Magična sedmica – Toni Kukoč” u režiji Sabahudina Toplabećirevića, uz prisustvo autorske ekipe i glavnog protagoniste, košarkaške legende Tonija Kukoča.

Dalje
Prošle vesti

Nikolaj Burljajev gost 71. Martovskog festivala: Beogradska premijera filma “Gospode, osećam prisustvo tvoje”

Jedan od specijalnih gostiju 71. Martovskog festivala je Nikolaj Burljajev, autor filma “Gospode, osećam prisustvo tvoje” (Rusija / 2023 / 56′ 40”). Ovaj dokumentarac koji govori o duhovnim aspektima ranih dela jednog od najvećih reditelja svih vremena, Andreja Tarkovskog, beogradsku premijeru imaće 29. marta od 21 č u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Dalje
Prošle vesti

Međunarodna premijera filma “TIHI SKITNICA” na 71. Martovskom festivalu

Dokumentarni film “Tihi skitnica” (Hrvatska, Bosna i Hercegovina / 2023. / 93′), scenariste i reditelja Zdenka Jurilja, imaće međunarodnu premijeru na 71. Martovskom festivalu, u okviru programske celine REGIONALNA PANORAMA. Projekcija filma koji govori o Virgiliju Nevjestiću, jednom od najznačajnijih hrvatskih slikara grafičara, zakazana je 29. marta za 17.30 č u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Dalje
Prošle vesti

Srpska animacija na 71. Martovskom festivalu

U okviru 71. Martovskog festivala, 27. marta od 15.30č sali Amerikana Doma omladine, prikazuju se filmovi sa izdanja Srpski animirani film 6 / 2000 – 2006 (Urednici Božidar Zečević i Rastko Ćirić) i izbor filmova “Veterani srpske animacije” (Urednica: Snežana Vasilijana Trstenjak). O oba ova izdanja biće održan i razgovor, sa početkom u 17.30č u holu ispred Amerikane, dok će izložba autorke Snežane Vasilijane Trstenjak, “Veterani srpske animacije” biti otvorena u 18č u holu ispred Velike sale DOB.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

fedis festival