Vesti

08 Nov

KONKURS ZA PRIJAVE FILMOVA NA 69. MARTOVSKI FESTIVAL

Odbor Festivala i Dom omladine Beograda obaveštavaju sve domaće produkcije i autore da je od 8. novembra 2021. do 17. januara 2022. godine rok za podnošenje prijava za selekciju domaćeg takmičarskog programa (dokumentarnog do 50 minuta, dokumentarnog preko 50 minuta, kratkog igranog, animiranog, eksperimentalnog filma i video arta) 69. BEOGRADSKOG FESTIVALA DOKUMENTARNOG I KRATKOMETRAŽNOG FILMA – MARTOVSKOG FESTIVALA.

Dalje

24 Nov

01 Dec

02 Dec

20 GODINA BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

- DOB//Amerikana

Najzastupljeniji vid trgovine ljudima u Srbiji jeste seksualna eksploatacija. U 90% slučajeva žrtve trgovine ljudima u cilju seksualne eksploatacije su žene i devojčice. Između 70 i 80% ovih žena ima u svojoj prošlosti iskustvo nasilja – porodičnog, partnerskog ili vršnjačkog. Iskustvo nasilja čini ih ranjivijim – jer bežeći od jednog vida zlostavljanja, završe u klopci drugog.

Dalje
Prošle vesti

VOĐENJE KROZ IZLOŽBU “INTER/AKCIJA – TAMO GDE VIŠE NISI”

- DOB//Galerija

Izložba ”Inter/akcija – Tamo gde više nisi”, studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i Akademije umjetnosti u Banja Luci u saradnji sa studentima odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, otvorena je do 10. decembra u Galeriji DOB. U okviru programa vizuelnih umetnosti Doma omladine Beograda, a povodom aktuelne izložbe, biće organizovano stručno vođenje sa istoričarkama umetnosti Minom Radovanović i Anđelom Dukić.

Dalje
Prošle vesti

Bend E-Play sa gostima 27. novembra u Amerikani DOB!

Alternativni bend E-play po prvi put u karijeri održaće specijalan koncert na kojem će sa svojim dragim prijateljima muzičarima podeliti binu beogradskog Doma omladine 27. novembra. Koncert je zakazan za 21 sat, a ulaznice po ceni od 800 RSD mogu se kupiti na Blagajni DOB i putem tickets.rs.

Dalje
Prošle vesti

E-Play sa Bajagom snimio Hotel Jugoslaviju! E-Play са Бајагом снимио Хотел Југославију!

Alternativni bend E-Play, pred koncert 27. novembra u Domu omladine Beograda, objavio je danas novi singl i spot “Hotel Jugoslavija”, u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić BajagaE-Play se nakon hvaljenog albuma “Sloboda” (2018) oglasio novim izdvojenim singlom u vidu ugođajne ljubavne pesme, prožete retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mestu svog nastanka – čuvenom beogradskom hotelu “Jugoslavija”, u kome E-play ima prostorije za probe.

Dalje
Prošle vesti

IndieBelgrade 2021 konferencija: “Nezavisni autori u novom veku tehničke reprodukcije” IndieBelgrade 2021 конференција: “Независни аутори у новом веку техничке репродукције”

- DOB//Amerikana

Festival nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade, koji će sedmo izdanje imati od 19. do 21. novembra u Domu omladine Beograda, i dalje ekskluzivno prikazuje samo najnovije premijerne i najuzbudljivije filmske naslove koje bogata umetnička, nezavisna scena u Americi nudi. Pored predstavljanja uobičajeno atraktivnog i uvek svežeg pogleda na savremnu severnoameričku nezavisnu filmsku scenu, Dom omladine Beograda, kao organizator festivala, počinje sa razvojem edukativnog, teorijsko-kritičkog i muzičkog programa, a sve u okvirima teme nezavisnog filma i nezavisne umetnosti uopšte. 

Dalje
Prošle vesti

IndieBelgrade 2021 i u Nišu IndieBelgrade 2021 и у Нишу

Ovogodišnji, 7. Festival nezavisnog američkog filma “IndieBelgrade“, čiji je organizator Dom omladine Beograda, u saradnji sa Niškim kulturnim centrom, imaće jednodnevno izdanje i za niške filmofile. Po izboru umetničkih direktora Hristine Hadžiharalabus i Radoslava Pavkovića, Nišlije će biti u prilici da u nedelju, 21. novembra vide tri najbolja filma sa ovogodišnjeg festivala i to u Sali 5 Cineplexxa Niš.

Dalje
Prošle vesti

7. Festival nezavisnog američkog filma “IndieBelgrade”: Druga strana Amerike 7. Фестивал независног америчког филма “IndieBelgrade”: Друга страна Америке

Festival nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade“, koji će sedmo izdanje imati od 19. do 21. novembra u Domu omladine Beograda, i dalje ekskluzivno prikazuje samo najnovije premijerne i najuzbudljivije filmske naslove koje bogata umetnička, nezavisna scena u Americi nudi.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival