Izložbe

29 Feb

Izložba “Vremena se menjaju – porodica ostaje”

- Dom omladine Beograda

U ponedeljak, 19. februara, u 19 časova, u Domu omladine biće otvorena nacionalna izložba fotografija „Vremena se menjaju – porodica ostaje“. Ovom prilikom biće izloženo više od sto fotografija porodica iz Srbije, regiona i sveta, koje predstavljaju jedinstvenu priču o porodičnoj ljubavi, podršci i povezanosti.

Dalje

29 Feb

Izložba “GEOGRAFIJA NIČEGA” Ive Dimitrijević

- DOB//Galerija

Izložba „Geografija ničega“ Ive Dimitrijević predstavlja seriju crteža i animacija čiji je glavni predmet istraživanja figura žene. Telo u kriznom stanju ili usred transgresivne radnje, funkcioniše kao predložak za istraživanje odnosa somatskog i psihološkog kroz prizmu ženskog iskustva.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “IZGUBLJENO – ZAMENJENO” Jelene Vezmar

- DOB//Galerija

Izložba slika pod nazivom „Izgubljeno – zamenjeno“ za glavnu temu ima nestalnost ljudskih sećanja. U pokušaju da se sećanje po svaku cenu sačuva, Jelena Vezmar često, nekada i sasvim nesvesno, pribegava rekonstrukciji sećanja koristeći se izmišljenim segmentima koji čine logički smislenu celinu. Gradeći prizor u kojem se realistično prikazani objekti smenjuju sa pojednostavljenim, pikselizovanim i/ili neodređenim površinama, umetnica sačuvane delove sećanja uvezuje sa apstraktnim elementima i formama stvarajući celinu sa potencijalom višeslojnog iščitavanja.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “ZONA NEPROZIRNIH ZNAČENJA” Obrada Ćešića

- DOB//Galerija

Početak nove izlagačke sezone u Galeriji Doma omladine Beograda, posle grupne izložbe Ane Simić i Nikole Pavkovića, obeležavamo predstavljanjem perspektivnih umetnika završnih godina studija i onih koji su tek istupili iz univerzitetskih okvira, poput Obrada Ćešića.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “AFEKTIVNA VEZANOST” Ane Simić i Nikole Pavkovića

- DOB//Galerija

Izložbom „Afektivna vezanost“ Ane Simić i Nikole Pavkovića Galerija Doma omladine Beograda otvara novu izlagačku sezonu u 2024. godini. Početak godine obeležiće projekti sasvim mladih umetnika koji su na završnim godinama studija ili koji su tek odskora izašli iz akademskih okvira i zakoračili u ozbiljniju izlagačku praksu.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “OGLEDALO” Katarine Živković

- DOB//Galerija

Godišnji program za 2023. u Galeriji Doma omladine Beograda završava se izložbom “Ogledalo” Katarine Živković. U pitanju je instalacija koja nas uvodi u autorkin svet mašte i snova, istovremeno propitujući lični i kolektivni odnos prema tehnologiji i njenom sve ubrzanijem razvoju. Vizuelni jezik je blizak estetici naučno-fantastičnih filmova i temama: budućnosti čovečanstva, alternativne istorije, robota i veštačke inteligencije. Sasvim u toku sa aktuelnim dešavanjima zanimljivo će biti videti kako tu temu Katarina Živković obrađuje na likovni način služeći se novim medijima i instalacijom.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “MOMENTI PLUTANJA” Milice Krstić

- DOB//Galerija

Izložbu „Momenti plutanja“ autorke Milice Krstić čini serija skulptura, skup materijalizovanih subjektivnih iskustava trenutaka. Vođena željom da pronikne u dubine ljudskog bića kroz neizbežnu samorefleksiju i psihološku analizu, Milica Krstić stvara višeslojne razigrane forme jarkih boja kojima objedinjuje doživljaje i iskustvene procese određenog trenutka.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “NORMA II” Dejana Krstića Изложба “НОРМА II” Дејана Крстића

- DOB//Galerija

Izložba „Norma II“ je izbor iz serije radova koji su rezultat višedisciplinarnog istraživačkog rada sa opštim ciljem prikaza formiranja identiteta, pojma slobode i njenog značaja za pojedinca. Ovo istraživanje podrazumeva upotrebu različitih metoda, poput na primer vođene fantazije koja je kao para-metod poznata po uključivanju nesvesnog, a sa ciljem promene ponašanja i osećanja. Svojom konstrukcijom, postavka aludira na strukture, pokret i oscilacije unutar zadate norme. “Norma II” prikaz je konstelacija mira, pritiska i prinude.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “EKSPERIMENT OBJEKTA” Strahinje Zoćevića

- DOB//Galerija

Vajar Strahinja Zoćević svojom prvom samostalnom izložbom pod nazivom „Eksperiment objekta“ predstaviće se u Galeriji Doma omladine Beograda u periodu od 31. oktobra do 12. novembra. Zoćević je umetnik u čijem je stvaralaštvu okosnica eksperiment, a upotreba najrazličitijih skulpturalnih materijala prateći okvir njegovog umetničkog promišljanja.

Dalje
Prošli događaji

Izložba fotografija “IMAGERY OF JAZZ” Anđelka Vasiljevića Изложба фотографија “IMAGERY OF JAZZ” Анђелка Васиљевића

- DOB//Hol Velike sale

Dom omladine Beograda u okviru 39. Beogradskog džez festivala predstavlja izložbu fotografija Anđelka Vasiljevića pod nazivom “IMAGERY OF JAZZ”. Na izložbi su prikazani portreti nekih od umetnika koji su tokom prethodnih godina nastupali na najstarijem srpskom džez festivalu: Enriko Rava, Čarls Lojs, Dajen Rivs, Stiven Bernstin, Imanuel Vilkins, Maria Šnajder, Kurt Eling, Luka Ignjatović i drugi.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

fedis festival