Izložbe

07 Feb

Izložba “S ONE STRANE NEVIDLJIVOG” Jelene Vučić

- DOB//Galerija

Umetnica Jelena Vučić izložbom “S one strane nevidljivog” nastoji da izložbeni prostor označi kao materični organ. Unutar galerijskog prostora otkriva se čitav jedan novi svet zatamnjen, opskuran i dramatičan u odnosu na spoljašnjost. Crteži endometrijumskog tkiva oživljavaju zidove pulsirajući čitavom njegovom dužinom. Zatvoren i zaštićen od spoljašnjih uticaja, podseća nas na prvorodni prostor materice.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “SIMFONIJA STVARANJA” Sare Marković

- DOB//Galerija

Sara Marković svojom prvom samostalnom izložbom, pod nazivom ’’Simfonija stvaranja’’, oslikava i direktno govori da kada stvara ona je u saglasju sa sobom. U tom procesu umetnica se ne bavi analiziranjem, procenjivanjem, teoretiziranjem, već se prepušta i oseća slobodnom u svom svetu mašte.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “OBEĆANI PROSTORI” Ivana Markovića

- DOB//Galerija

Višemedijska instalacija “Obećani Prostori” predstavlja vizuelno istraživanje elemenata i tragova drastičnih transformacija gradskih i prirodnih sredina, koje nastaju pri izgradnji velikih, luksuznih arhitektonskih kompleksa. Širom bilborda i dugačkih ograda gradilišta, na fotorealističnim digitalnim slikama, ozidana elitna naselja reklamiraju se kao privatna utopija i ideal porodičnog doma.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “FRAGMENTI BUDNOSTI” Jovane Babić

- DOB//Galerija

Nasuprot pokušajima objedinjavanja i osmišljavanja u jednu sređenu celinu svih fragmenata postojanja, saznanja i uosećavanja, izdvaja se prihvatanje stvarnosti kao haosa, serije nasumičnih dešavanja i prizora, koji se pred nama pružaju bez reda i van našeg kontrolisanja. Upravo nemogućnost davanja jedne objedinjene svrhe i pronalažanje nasumičnih fragmenata smisla unutar uosećavanja scena iz svakodnevnog okruženja, tema je izložbe „Fragmenti budnosti“ Jovane Babić.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

Izložba „APIS ART“ – Pčelinja umetnost

- DOB//Centralni hol

Priroda i umetnost su dve neodvojive celine, obe celine imaju momente koje ih čine da budu u bliskoj vezi sa rađanjem i smrću.

Umetnost kao takva ima slobodu i kroz tu blagodat opisuje prirodu iz mnogo uglova. Veza između prirode i umetnosti uspostavljena je na antimimetički način, uzimati motive iz prirode ne znači preneti u potpunosti njen oblik, već detalj kao inspiraciju za nastanak zamišljene umetničke celine.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “ETNOS I EROS” Kemila Bektešija

- DOB//Galerija

Izložba “ETNOS I EROS” Kemila Bektešija predstavlja seriju radova u kojoj se propituje odnos tradicionalnog i savremenog. Termin tradicionalno se u radovima autora izložbe kritikuje kao pežorativna konotacija ove reči koja se semantički može uporediti sa rečju konzervativno, a koje se u svakodnevnom govoru neretko upotrebljavaju kao sinonimi.

Dalje
Prošli događaji

Izložba fotografija „Beogradski džez festival – Premotavanje“ Lasla Dormana

- DOB//Hol Velike sale

Laslo Dorman (László Dormán) bio je svedok 17 od 20 prvih izdanja Njuport džez festivala u Beogradu i Beogradskog džez festivala, između 1971. i 1990. godine. Sa tih festivala u njegovoj kolekciji ostalo je nekoliko hiljada crno-belih fotografija koje predstavljaju fascinantno svedočenje o slavnoj istoriji najstarije srpske džez manifestacije. „Beogradski džez festival – Premotavanje“ je njegova druga izložba na festivalu, prva je upriličena još davne 1989. godine. Svečano će biti otvorena 26. oktobra u 18:00, pred početak koncertnog programa 38. Beogradskog džez festivala, koje je zakazano za 26. oktobar od 19:00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “KAD SAM TI UKRALA KOMAD DISANJA” Dunje Ćorlomanović

- DOB//Galerija

Naziv izložbe potiče od razmišljanja da roditelj ideje koja je seme za nastanak dela nije isključivo umetnik, već i umetnikov sagovornik ili aktivni objekat posmatranja. Umetnik je aktivno oko, a sagovornik aktivne usne, i njih dvoje u interakciji začinju misao koja je ključala pobuda za nastanak dela. Trenutak ideje predstavlja najradosniji trenutak stvaralačkog začeća. Ideja je sirova i vrela, ona obuzima um i telo i svojom pojavom uspostavlja prioritet nad svakodnevnicom.

Dalje
Prošli događaji

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival