Izložbe

22 Sep

Izložba “DISTORZIJA” Nikolije Stanojević

- DOB//Galerija

Galerija Doma omladine Beograda predstavlja Nikoliju Stanojević kroz njenu prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Distorzija“.  Predmet autorkinog umetničkog istraživanja je lik i pogled savremenog čoveka koji neminovno nastaje kao posledica njegove interakcije sa društvom. Predstavljeni likovi su izobličeni odrazi u ogledalu, maske koje se postepeno formiraju pod uticajem spoljašnjih faktora.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “POD SJAJEM ŠEĆERNIH ZVEZDA” Zorane Stevanović

- DOB//Galerija

Šećer, u seriji radova na izložbi „Pod sjajem šećernih zvezda“ Zorane Stevanović, zauzima glavnu narativnu i fizičku funkciju. Aproprijacijom vizuelnih svojstva šećera umetnica izvodi radove koji akcentuju materijalnost predmeta, u presijavanju, topljenju i lepljivom svojstvu šećera. Radovi su prožeti nagonom za konzumacijom koji nas dovodi korak bliže zadovoljstvu.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “OPROŠTAJ I OPRAŠTANJE” Irene Simić

- DOB//Galerija

Izložbeni projekat „Oproštaj i opraštanje“ predstavlja razmišljanja, preispitivanja i sagledavanja događaja iz prošlosti: kako su ona sačuvana u sećanju, kakve slike ih definišu i koje asocijacije podstiču sećanja na njih. Kako je priroda sećanja u velikoj meri vizuelna, svaki trenutak prošlosti stvara određenu sliku zauvek utisnutu u podsvest.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “TOK” Stefanie Veljković

- DOB//Galerija

Izložba „Tok“ predstavlja seriju frotaža koji su proizvod šireg interesovanja i višegodišnjeg istraživanja umetnice na temu kose i samog rasta. Izložba u prvi plan stavlja lična iskustva kao osnovu stvaralaštva, u kojem umetnica konceptualizacijom i apstrahovanjem činjenica istražuje tragove i kontinuitet kroz nadovezivanje crteža i osvajanje prostora.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “RITMILINIJE” Marije Nikolić

- DOB//Galerija

Izložba “Ritmilinije” umetnice Marije Nikolić preispituje polje seksualnog diskursa kroz proces prevođenja autoerotskog čina u signal i numerički set podataka, a zatim u audio-vizuelna iskustva.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “SAKRALNA POSMATRANJA” Vanje Pašić

- DOB//Galerija

Savremeno iskustvo sveta razvilo se u okruženju profanih vrednosti. Ispitivanjem granica između profanog i sakralnog u domenu ljudske egzistencije, dolazimo u dodir sa poimanjem posmatranja i odnosa ka istom. Posmatranje nas iznova uči da upravljamo svojom svešću, da od svake slike načinimo neko povlašćeno mesto.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “Sve što se odbaci, padne u jezik” Sande Črnelč, Elie Friganović i Dunje Karanović

- DOB//Galerija

Izložba Sve što se odbaci, padne u jezik umetnica Sande Črnelč, Elie Friganović i Dunje Karanović iz tri perspektive preispituje materijal ne samo kao sredstvo već kao zasebni nosilac značenja koji ima svoju težinu, trajanje i odnos prema lokalnom kontekstu i prostoru u koji je izmešten. Kao deo sistema komunikacije, materijal poseduje sopstvenu sintaksu i vrednost koju diktira kontekst, ali i izvestan stepen slobode interpretacije.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

51. Izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu

- DOB//Galerija

Izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu biće realizovana po 51. put u Galeriji Doma omladine Beograda. Saradnja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i Doma omladine Beograda na ovom projektu ustanovljena je daleke 1971. godine zaslugom profesora Dragana Lubarde i javnosti pruža uvid u širok opseg poetskih izraza, kreativnih i istraživačkih postupaka na polju crteža i skulpture malog formata najmlađih stvaralaca naše likovne scene.

Dalje
Prošli događaji

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

fedis festival