Izložbe

17 Jun

Izložba “NEVOLJE U RAJU” Luke Marjanovića

- DOB//Galerija

Izložba slika pod nazivom „Nevolje u raju“ predstavlja autorovo bavljenje određenim tipovima ličnosti gde su u prvom planu predstavljene paradoksalne situacije u kojima se one nalaze. Slike jarkih boja, svedenih formi i kompozicija direktno komuniciraju i podstiču brzu reakciju kod posmatrača. Celim ciklusom radova provejava ideja kritike beskrupuloznog konzumerizma.

Dalje

25 Jun

Izložba “KIOSK” Jelene Bogdanić

- DOB//Galerija

Jelena Bogdanić predstavlja ciklus radova pod nazivom „Kiosk“ unutar Galerije Doma omladine Beograda preoblikujući ga u prodajno mesto, odnosno prodavnicu. Autorka na ovaj način tematizuje potrošačko društvo, dok „kiosk“ postaje mesto refleksije o konzumerističkom svetu u kojem živimo.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “TURBO FRAGILE” Milice Mijajlović Изложба “TURBO FRAGILE” Милице Мијајловић

- DOB//Galerija

Izložba „Turbo fragile“ u Galeriji Doma omladine Beograda sastoji se od serije slika većih i manjih formata i video rada. Ova izložba predstavlja nadogradnju teme i radova kojima se autorka bavi u poslednjih nekoliko godina. Naziv serije slika inspirisan je internet mimom „Girlhood is a spectrum”. Za autorku ovaj izdvojen mim ne predstavlja prolaznu senzaciju, već podsticaj za opsežnije istraživanje i tumačenje onoga šta sve jedna žena može biti u kontekstu kompleksnih, traumatičnih i često kontradiktornih narativa.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “TAVAN” Stefana Boškoćevića

- DOB//Galerija

Izložba „Tavan“ Stefana Boškoćevića predstavlja seriju grafika inspirisanih predmetima, porodičnim albumima, televizorima, telefonima, radio aparatima i miljeima, pronađenim na tavanu porodične kuće. Reinterpretirajući navedene predmete i putujući kroz ličnu i porodičnu prošlost, autor istovremeno daje komentar na savremeno doba u kojem predmeti-simboli, kao i vrednosti određenog vremena ubrzano bivaju zaboravljeni i odbačeni.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “BELEŠKE SA KOLOSEKA” Tatjane Marticki

- DOB//Galerija

Izložba grafika, fotografija, crteža i instalacija Beleške sa koloseka rezultat je procesa neposrednog mapiranja, stvaranja in-situ i beleženja aktuelne prakse uklanjanja železničkih pruga i koloseka sa ruralnih vojvođanskih železničkih deonica kojima je pravno oduzeto svojstvo dobra u opštoj upotrebi i time obustavljen železnički saobraćaj.

Dalje
Prošli događaji

IZLOŽBA: MAGI – KAD KRENEM KA

- Plato ispred Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić"

Povodom 60 godina od osnivanja Doma omladine Beograda, već decenijama kultne ustanove za promociju rok muzike, organizujemo spektakularnu izložbu posvećenu Margiti Magi Stefanović, jednoj od prvih velikih istorijskih junakinja naše autorske rokenrol scene. Izložba će biti otvorena na Kalemegdanu u četvrtak 25. aprila 2024. u 18.00, na platou ispred Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić”. Autori izložbe su Zorica Kojić i Dragan Ambrozić. Biće predstavljeno 113 fotografija naših izuzetnih fotografa: Goranke Matić, Srđana Vejvode, Gorana Vejvode i Aleksandra Kujučeva. 

 

Dalje
Prošli događaji

52. Izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu

- DOB//Galerija

Pedeset drugi put u Galeriji Doma omladine Beograda održaće se izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Na izložbi se tradicionalno predstavlja izbor iz produkcije umetnika kojima je često ova izložba i inicijacija u profesionalni svet umetnosti. Studenti predstavljaju svoje skicuozne i neposredne beleške viđenja sveta u dve i tri dimenzije, u punom bogatstvu materijala, kolorita i tema. Selektori ovogodišnje izložbe su: Milica Murgić, Nataša Kokić, Petar Đorđević, Đurđa Sivački i Stefan Tasić.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “HOROR ROMANTIKA” Danice Tešić

- DOB//Galerija

Serija radova pod nazivom „Horor romantika“ istražuje polje susreta svesti i podsvesti. Crteži i objekti kroz svoje biomorfne forme grade fluidnu kompoziciju preklapanja i prožimanja, koji kao rezultat donose nesigurnost u poimanju odnosa elemenata, da li je posredi njihov sukob ili privlačenje. Na ta dva nivoa, dve krajnosti, crteži prolaze kroz metamorfoze i svoju projekciju dobijaju i van druge dimenzije.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “SUPERPOZICIJA” Kristine Bajilo

- DOB//Galerija

Izložba „Superpozicija“ sastoji se iz slika i objekata kojima nam autorka Kristina Bajilo predočava sferu svog umetničkog i kritičkog interesovanja. U radovima su prisutni motivi iz svakodnevice, primarno vizuelne, transformisani na način i sa idejom da preispitaju uticaj medijske kulture i sistem vrednosti konzumerističkog društva. Radovi, sa osvrtom na popularnu kulturu 90-tih godina prošlog veka, ukazuju na autorkin odnos prema prošlosti i vrednosnim sistemima tog istorijskog trenutka, vođeni idejom kreiranja interaktivnog prostora.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “GEOGRAFIJA NIČEGA” Ive Dimitrijević

- DOB//Galerija

Izložba „Geografija ničega“ Ive Dimitrijević predstavlja seriju crteža i animacija čiji je glavni predmet istraživanja figura žene. Telo u kriznom stanju ili usred transgresivne radnje, funkcioniše kao predložak za istraživanje odnosa somatskog i psihološkog kroz prizmu ženskog iskustva.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

fedis festival