Ћирилица / Latinica

Izložbe

04 Dec

Izložba “Džeztetika” Tatjane Rantaše

- DOB//Centralni hol

U Centralnom holu Doma omladine Beograda od 24. novembra do 6. decembra biće postavljena izložba “Džeztetika” Tatjane Rantaše, fotografkinje iz Severne Makedonije. Izložbu sačinjava izbor fotografija različitih generacija makedonskih džez muzičara, sa kojima je Rantaša radila poslednjih 15 godina, među kojima su: Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Martin Đakonovski, Emin Džijan, Goce Stevkovski, Toni Kitanovski, Sethstat, Saše Popovski, Bodan Popovski, Kokan Dimuševski i drugi. Džeztetika je prva samostalna izložba fotografija Rantaše u Srbiji, a u organizaciji udruženja građana Nomad-Art Skoplje u saradnji sa Domom omladine Beograda.

Dalje

04 Dec

Izložba “Sve što smo stvorili postoji da uništi” Tamare Spalajković

- DOB//Galerija

“Monolog postaje dijalog u organizaciji misli koju nam Tamara Spalajković predstavlja svojim tekstom, a zatim i slikama (svime onim što nije čist tekst). Ona se suštinski bavi pozicijom čoveka u doba kraja, u vreme dopuštanja ili čak kreiranja propusta, u dilemi lošeg i dobrog i njihove dihotomije, čime se zauzvrat otvara mogućnost stvaranja novog, i u očima mnogih od nas, nemogućeg.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “INTER/AKCIJA 2020.”

- DOB//Galerija

Inter/Akcija 2020. obeležiće petu godinu održavanja još jednom izložbom, nastalom kao produkt saradnje i komunikacije studenata Fakulteta likovnih umetnosti sa studentima Odeljenja za istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu univerziteta u Beogradu. Zahvaljujući dobro razvijenom kontaktu i dijalogu, misija započeta posetama godišnjoj izložbi studenata FLU, realizovaće se u Galeriji Doma omladine.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “Strelice/Arrows” Simonide Rajčević Изложба “Стрелице/Arrows” Симониде Рајчевић

- DOB//Galerija

„Izložba slika Simonide Rajčević predstavlja objedinjeni nelinearni narativni tok, kroz koji umetnica prikazuje diverziju nastalu usled disperzivnog konstrukta odnosa moći. Pozicija sagledavanja šire slike projekta Strelice bi mogla biti iščitana kroz fragmente iz popularne kulture, ali ujedno i shvaćena kao referentni sistem koji objedinjuje i suprotstavlja normative ustanovljene u kulturi i društvu.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “UBISTVO SA PREDUMIŠLJAJEM” Nikole Radosavljevića

- DOB//Galerija

Samostalna izložba Nikole Radosavljevića „Ubistvo sa predumišljajem“ problematizuje pitanja uticaja pojedinca na kolektivnu istoriju. Razmatrajući dijapazon opcija postavlja se pitanje da li su nezavisne odluke autoriteta stvar individualnog nagona ili su unapred određene parametrima kolektiva u kome se živi, kao i u kojoj tački društvo urušava identitet pojedinca zarad sopstvenog opstanka.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

Izložba “…ako utopija uspe…”

- DOB//Galerija

Autori: Sana Garić / Uroš Đurić / Daniel Kovač / Zoran Marinković  / Aleksandar Obućina / Bojan Slačala

Izložba “…ako utopija uspe…” predstavlja zbir manifesta afirmisanih interdisciplinarnih umetnika, koji u različitim vremenskim periodima predstavljaju referentni sistem izgrađen na politici kontrakulture.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji
Prošli događaji

Izložba “Vivarium” Adrienn Újházi i Nemanje Milenkovića Изложба “Vivarium” Adrienn Újházi и Немање Миленковића

- DOB//Galerija

VIVARIUM je kolaborativna izložba Adrienn Újházi i Nemanje Milenkovića proistekla iz poziva Saveta Galerije Doma omladine koji je prepoznao sličnosti u umetničkom izrazu dvoje autora, te ovom prilikom oni po prvi put izlažu zajedno. Izložba na neki način prikazuje i ispituje procese individualnih praksi kroz nalaženje analogija koje nisu primetne na prvi pogled.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival