Izložbe

10 Jun

Izložba “Sve što se odbaci, padne u jezik” Sande Črnelč, Elie Friganović i Dunje Karanović

- DOB//Galerija

Izložba Sve što se odbaci, padne u jezik umetnica Sande Črnelč, Elie Friganović i Dunje Karanović iz tri perspektive preispituje materijal ne samo kao sredstvo već kao zasebni nosilac značenja koji ima svoju težinu, trajanje i odnos prema lokalnom kontekstu i prostoru u koji je izmešten. Kao deo sistema komunikacije, materijal poseduje sopstvenu sintaksu i vrednost koju diktira kontekst, ali i izvestan stepen slobode interpretacije.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

51. Izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu

- DOB//Galerija

Izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu biće realizovana po 51. put u Galeriji Doma omladine Beograda. Saradnja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i Doma omladine Beograda na ovom projektu ustanovljena je daleke 1971. godine zaslugom profesora Dragana Lubarde i javnosti pruža uvid u širok opseg poetskih izraza, kreativnih i istraživačkih postupaka na polju crteža i skulpture malog formata najmlađih stvaralaca naše likovne scene.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

Izložba “PRISUSTVO ODSUSTVA” Darka Sretića

- DOB//Galerija

Umetnički projekat pod nazivom “Prisustvo odsustva” Darka Sretića predstavlja seriju fotografija kojim autor slojevito priča svoju intimnu priču. Ona govori o odnosu oca i sina i posledicama koje je taj odnos imao na autorov život. Priča govori i o potrebi za dokazivanjem i potrazi za ljubavlju kako bi se popunila izvesna praznina, odnosno odsustvo bliskosti u porodičnim odnosima. Serija fotografija “Prisustvo odsustva” jeste autorova vizija višegeneracijskog eha koji se ogleda u porodičnom odsustvu muške figure.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “PUT JE U DISTANCI – PRATI MOJE SMERNICE” Magde Radojlović

- DOB//Galerija

Dokaz dobrog dizajna, proizvod industrijske ere i masovno proizvedena hemijska olovka osnovno je izražajno sredstvo kojim je formiran ciklus crteža pod nazivom ’’Put je u distanci – prati moje smernice’’. Hemijska olovka kao deo svakodnevice, utešno je dostupna, prijemčiva i nužna, dok kroz svoj monotoni plavi trag rasterećuje od autentičnosti i individualnosti.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “PETLJA” Petra Aleksića

- DOB//Galerija

“Postoji svet odgovora, izvan petlje.”

Izložba “Petlja” predstavlja umetnikovu prvu seriju tapiserija. Povedena je intuitivnom idejom spajanja apstraktnih pejzaža, novih formi kao i svežeg ličnog izraza autora. Kroz pristup nedefinisanog vizuelnog odredišta, Petar Aleksić prikazuje fragmente neispričanih priča i složenih prizora mašte.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “SVETLOPISI” Ivane Kucine

- DOB//Galerija

Izložba ’’Svetlopisi’’ sastoji se od prostorno-svetlosnih instalacija, odnosno animacija koje će se projektovati na objekte. Projektovana svetlost u vidu jednostavne animacije oživljava materiju, a titravi simbol daje značenje, dušu telu. Animacija, koja i sama znači oživeti, oživljava neživo. Dodiruju se opipljivo i nedodirljiva suština objekta koja poput živahnog duha igra po njemu. Kroz dodir digitalne slike, koja je često doživljena kao hladna sa fizičkom realnošću, stvara se meditativan ambijent, prostor koji asocira na mir i živost prirode.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “S ONE STRANE NEVIDLJIVOG” Jelene Vučić

- DOB//Galerija

Umetnica Jelena Vučić izložbom “S one strane nevidljivog” nastoji da izložbeni prostor označi kao materični organ. Unutar galerijskog prostora otkriva se čitav jedan novi svet zatamnjen, opskuran i dramatičan u odnosu na spoljašnjost. Crteži endometrijumskog tkiva oživljavaju zidove pulsirajući čitavom njegovom dužinom. Zatvoren i zaštićen od spoljašnjih uticaja, podseća nas na prvorodni prostor materice.

Dalje
Prošli događaji

Izložba “SIMFONIJA STVARANJA” Sare Marković

- DOB//Galerija

Sara Marković svojom prvom samostalnom izložbom, pod nazivom ’’Simfonija stvaranja’’, oslikava i direktno govori da kada stvara ona je u saglasju sa sobom. U tom procesu umetnica se ne bavi analiziranjem, procenjivanjem, teoretiziranjem, već se prepušta i oseća slobodnom u svom svetu mašte.

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival