Ћирилица / Latinica

filmovi

Prošli događaji

6. FESTIVAL AMERIČKOG NEZAVISNOG FILMA

- Dom omladine Beograda

Ovogodišnji, 6. Festival američkog nezavisnog filma “Indie Belgrade” imaće skromnije, svedeno izdanje u skladu sa trenutnim okolnostima i merama zbog globalne pandemije koronavirusa. Na programu će biti dva filma, reditelja koji su već nagrađeni na našem festivalu: u pitanju su naš prošlogodišnji gost Bob Bajington i Vejn Roberts, naš gost 2017. godine. Oba reditelja obratiće se uživo, putem video linka, beogradskoj publici nakon projekcije svojih filmova. Pored filmskih projekcija, biće održana i tribina “Lice i naličje američkog nezavisnog filma”, o značaju, vitalnosti i širokom uticaju američke nezavisne filmske produkcije.

Dalje
Prošli događaji

12. MERLINKA festival

- Dom omladine Beograda

Inspirisani španskim sineastom Pedrom Almodovarom, Merlinka je ove godine festival na rubu nervnog sloma, što je zvanični slogan 12. izdanja našeg festivala. Slično filmu Žena na rubu nervnog sloma organizovanje i pripremanje Merlinka festivala bilo je crna komedija puna histerije, stresa i napada panike. Ranijih godina smo navikli da program i satnicu festivala objavimo mesec dana ranije, imamo spreman prateći program i dugu listu inostranih gostiju, ali ove godine sve je to izostalo. Distributeri su svoje filmove povlačili iz programa i pomerali za narednu godinu ili prepuštali striming platformama. Autori su zaglavljeni u svoja četiri zida i ne mogu da se druže sa beogradskom publikom i odgovaraju na pitanja nakon projekcija.

Dalje
Prošli događaji

26. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

- DOB//Velika sala

Ovogodišnji FAF održaće se od 27. novembra do 04. decembra na već tradicionalnim lokacijama. Usled epidemiološke situacije, publiku očekuje i jedna novina. Pored redovnog programa festivala u salama, neki naslovi naći će se i na onlajn platformi www.mojoff.net.

Dalje
Prošli događaji

16. Filmski festival SLOBODNA ZONA

- DOB//Velika sala

Filmski festival Slobodna zona biće održan od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival ove godine donosi 45 filmova igrane i dokumentarne art house produkcije. Svi filmovi koji su se našli u ovogodišnjoj selekciji festivala govore o želji za komunikacijom, o traumi razdvajanja i katarzi koju donosi bliskost. O potrebi pripadanja zajednici, prihvatanju, magiji dodira, neophodnosti sećanja i oslobađanju od straha.

Dalje
Prošli događaji

PLAN B – 5. Festival subverzivnog filma

- Terasa Doma omladine Beograda

Ovogodišnji 5. po redu, festival PLAN B posvećen je subverzivnosti “malih” filmova, subverzivnosti nezavisnih filmskih produkcija i filmmejkerskih radionica, subverzivnom prenošenju gerilskih filmaških iskustva sa kolena na koleno i širenju što veće filmske demokratičnosti. Zbog toga će festival, pod sloganom Cinéma vérité Srbija, biti posvećen radionici dokumentarnog filma Ateljea Varan, koja je u Srbiji prvi put održana 2004. godine. Tokom godina iznedrila je jedanaest filmmejkera koji su danas profesori prestižnih fakultata od Amerike do Beograda, reditelji koji stvaraju širom sveta, programeri, selektor i direktori značajnih filmskih festivala, a njihovi filmovi osvajali brojne nagrade, prikazivani na televizijama i festivalima…

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji
Prošli događaji
Prošli događaji
Prošli događaji

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival