filmovi

Prošli događaji
Prošli događaji
Prošli događaji

SOFEST PLUS 2022. 

- DOB//Velika sala

Filmski festival u Sopotu se ove godine u svom jubilarnom 50. izdanju održavao od 4-10. jula u Centru za kulturu Sopot. Prikazano je 26 filmova u okviru takmičarske programske selekcije,  koja je sačinjena od  filmova koji su stigli u bioskope između dva festivalska izdanja.

 

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

PLAN B – 7. Festival subverzivnog filma

- Dom omladine Beograda

Festival subverzivnog filma „PLAN B“ nastao je u Domu omladine Beograda kao potreba da se isprate savremeni tokovi angažovanih i društveno bitnih tema u filmovima. Prikazuje filmove koji kritički preispituju uspostavljene društvene norme, dovode u pitanje prihvaćene poltičke istine, istorijske narative, kulturne i socijalne identitete. Za cilj ima da publici predstavi kvalitetan, angažovan i alternativan filmski pogled na svet i dešavanja oko nas, o kojima uglavnom slušamo iz prizme mainstream medija, kao i da podstakne gledaoce da sebi postave pitanje: Šta je ono što mi možemo da uradimo kako bismo pozitivno uticali na svet oko nas i sopstene živote?

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

15. BELDOCS festival 15. BELDOCS festival

- DOB//Velika sala

Hrabri i autentični filmovi najznačajnijih nezavisnih filmskih stvaralaca iz celog sveta, biće prikazani u okviru jubilarnog, 15. Beldocs-a. U okviru programa Udarni termin biće prikazani nekih od najiščekivanijih dokumentarnih filmova u svetu za ovu godinu. U okviru domaćeg takmičarskog programa biće predstavljeni novi autori koji nude svežu perspektivu i inventivne stilove, a posetioci festivala imaće mogućnost da upoznaju nove glasove srpskog dokumentarnog filma.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji
Prošli događaji

69. MARTOVSKI FESTIVAL: MEĐUNARODNA SELEKCIJA

- Dom omladine Beograda

Predstavljamo program filmova iz međunarodne selekcije 69. Martovskog festivala, koji se  takmiče u kategoriji kratkog filma (dokumentarni, igrani, animirani i eksperimentalni).

Dalje

Sledeća dešavanja

belgrade jazz fest

martovski festival