ROKENROL ŠKOLA: JKSZ & Opravdani izostanak

Dom omladine Beograda od 2024. godine uvodi novi program pod nazivom „ROKENROL ŠKOLA“, u okviru kojeg će jednom mesečno organizovati koncerte talentovanih mladih domaćih bendova. Učenici gimnazija i srednjih škola dobiće priliku da predstave svoj autorski rad i muzičko umeće u kultnom Klubu DOB, mestu na kojem su stasavale generacije domaćih rokera.

Program „Rokenrol škola“ se realizuje u saradnji Doma omladine i BG invazije, gradskog takmičenja srednjoškolskih bendova u organizaciji Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije.

Ulaznice po ceni od 300 RSD su u prodaji preko eFinity mreže i onlajn.

 

JKSZ je bend Desete gimnazije ,,Mihajlo Pupin” nastao septembra 2023. godine povodom tradicionalnog humanitarnog vašara (koji se svake godine održava u njihovoj školi). Za svega nekoliko dana osmišljen je repertoar u kome je publika uživala, pa su svoj rad nastavili i pripremili se za takmičenje ,,BG invazija”. Na njihovom prvom takmičenju, a drugom nastupu osvojili su četiri nagrade. Proglašeni su za najstilizovaniji bend, bend sa najboljim vokalom, bend sa najboljom obradom strane pesme (,,Dream on” benda Aerosmith) i najbolji bend na takmičenju po glasovima žirija.

Usmereni i motivisani profesorkom muzičkog Marinom Paunović, bend trenutno čine Ema Novaković (učenica četvrte godine) glavni vokal, Sonja Janošević (učenica druge godine) i Aleksandra Milošević (učenica četvrte godine) prateći vokali, Mihailo Kostić (učenik četvrte godine) za klavirom, Katarina Prokić (učenica druge godine) gitaristkinja, Katarina Kesegić (učenica četvrte godine) za bas gitarom i Dragan Subotić (učenik treće godine) na bubnjevima. Ovi mladi ljudi ne ograničavaju svoj rad ni na žanr ni na prvobitni odabir instrumenata, vredno rade, uživaju u muzici i sa ponosom predstavljaju svoju školu.

Bend Treće beogradske gimnazije, „Opravdani izostanak“, nastao je krajem 2022. na inicijativu profesora Miloša Jovanovića. Prvi nastup benda bio je na Dan škole 07.12.2022. Zatim je bend nastupao na humanitarnom novogodišnjem koncertu koji je izveden 28.12.2022. u sali škole. Sledeći nastup bio je na 13. BG Invaziji u Domu omladine 24.02.2023, gde je bend osvojio nagrade za najboljeg klavijaturistu (Maša Jejina) i za najbolje instrumentaliste (gudačka sekcija). Bend je nastupao još i na Filmskom festivalu Treće beogradske gimnazije, a 14.06. je u UK Božidarac izveden mjuzikl Mamma Mia. U školskoj 2023/24, bend je nastupao na Trgu kulture u Vrnjačkoj banji 08.09. u saradnji sa TO Vrnjačke banje, zatim ponovo na Danu škole 07.12.2023, i na 14. BG invaziji 28.12.2023, gde je osvojio nagradu za Najbolji bend po glasovima publike i nagradu za najboljeg klavijaturistu (Maša Jejina).

Sastav benda:
Dora Vranković – vokal
Mina Lečić – vokal
Tara Šujeranović – vokal
Mara Petković – violina
Irina Anđić – violina
Maša Jejina – klavijature
Ognjen Anić – gitara
Bogdan Novaković – bas gitara
Lazar Stojanović – bubnjevi
Teodora Sajić – vokal

Komentari