ROKENROL ŠKOLA U DOMU OMLADINE BEOGRADA: nova platforma za podršku mladim bendovima!

Dom omladine Beograda od 2024. godine uvodi novi program pod nazivom „ROKENROL ŠKOLA“, u okviru kojeg će jednom mesečno organizovati koncerte talentovanih mladih domaćih bendova. Učenici gimnazija i srednjih škola dobiće priliku da predstave svoj autorski rad i muzičko umeće u kultnom Klubu DOB, mestu na kojem su stasavale generacije domaćih rokera.

 

„Novi program Doma omladine pokrenuli smo sa ciljem da podstaknemo muzičku kreativnost mladih generacija, podržimo nove talente, ali i podmladimo publiku koja dolazi na koncerte u našu ustanovu kulture. Dom omladine je mesto na kojem u mnogo većem broju treba da čujemo i vidimo mlade, kako na sceni, tako i u publici. Upravo sa tim ciljem inicirao sam nekoliko programskih inovacija, među kojima je i Rokenrol škola, koje od ove godine uvodimo u redovne sadržaje i nadamo se da će naići na dobar odziv javnosti. Mladi muzičari imaće priliku da svoj rad predstave u profesionalnom okruženju, na kvalitetnoj opremi, uz punu organizacionu i tehničku podršku, sa adekvatnom promocijom. A njihovi drugari, kao i najšira publika, imaće priliku da ih čuju na mestu koje je, kako mu i samo ime kaže, kuća umetnosti, sticanja novih znanja i druženja za sve mlade ljude. Rokenrol škola biće platforma sa koje će, nadamo se, mnogi od ovih srednjoškolskih bendova, napraviti proboj na muzičkoj sceni Srbije i regiona, snimiti albume i uspešno graditi svoje karijere. Pozivamo publiku da ih zajedno podržimo na tom putu uspeha, u punom Klubu DOB!“, poručio je Andrija Bojanić, v.d. direktora Doma omladine Beograda.

Andrija Bojanić, foto Stanislav Milojkovič

Program „Rokenrol škola“ se realizuje u saradnji Doma omladine i BG invazije, gradskog takmičenja srednjoškolskih bendova u organizaciji Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije. Koncerti će se održavati svake prve nedelje u mesecu, u terminu od 20.00 do 22.00 sata, a publici će se na svakom koncertu predstaviti po dva benda koji čine učenici gimnazija i srednjih škola, iz Beograda i Srbije. U prostoru legendarnog Kluba Doma omladine Beograda svoje karijere počinjali su praktično svi muzičari koji su kasnije nešto značili u istoriji ovdašnje rok muzike – od Riblje čorbe do Buč Kesidija. Sigurni smo da se među današnjim tinejdžerima kriju jednako velika nova imena. Zato dajemo šansu najmlađim akterima na našoj muzičkoj sceni, onima koji predstavljaju njenu sutrašnjicu.

Dođite da upoznate muzičku budućnost, pre nego što se desi!

Prvi koncert zakazan je za 4. februar, kada nastupaju bendovi JKSZ i Opravdani izostanak.

Komentari