[INTERVJU] Petar Dajić, bend Hunting Souls: “Garantujemo dobar provod na Zidiću!” [ИНТЕРВЈУ] Петар Дајић, бенд Hunting Souls: “Гарантујемо добар провод на Зидићу!”

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. U nastavku nove, sedme sezone, u subotu, 13. jula publici predstavljamo talentovani mladi rockabilly bend iz Beograda – Hunting Souls. Od osnivanja, 2012. godine, nastupali su  u zemlji i inostranstvu, na brojnim festivalima i koncertima humanitarnog karaktera, ali i kao predgrupa poznatim bendovima, poput Partibrejkersa i Psihomodo Popa.  U susret nastupu  na Zidiću, razgovarali smo sa bubnjarom grupe Hunting Souls, Petrom Dajićem.

 

 

Zašto „Hunting Souls“, koja je simbolika naziva vašeg benda?

Petar Dajić: Imao sam 10 godina, pošto smo već imali instrumente i članove trebalo nam je ime benda da sve upotpunimo. Nosio sam stalno sa sobom neku svesku na kojoj je pisalo “Hunting Souls” – odatle je nastala ideja, a ostalo je istorija. Naziv našeg benda nema veliko značenje osim nama, kojima predstavlja podsećanje na jednu veliku odluku i odgovornost da ta ideja ostane živa.

 

Kako ste odlučili da svirate baš rockabilly muziku? Kako ocenjujete domaću scenu u ovom žanru i da li ima dovoljno publike za to što svirate?

Petar Dajić: Odlučili smo tako jer u Srbiji skoro uopšte nema ove vrste muzike, pogotovo ne među  mlađim generacijama. Želimo to da promenimo i da koliko-toliko našim radom i trudom što bolje predstavimo ovaj muzički pravac. Nema nas mnogo, ali mogu da kažem u ime svih kolega da pokušavamo da scena zvuči što bolje. Publika na kraju prepozna kvalitet.

 

Koji su vaši glavni umetnički uzori, i da li u sviranju cover pesama pokušavate da budete što bliži originalu ili dodajete sopstvene ideje i varijacije?

Petar Dajić: Ima ih mnogo, ali se značajno izdvajaju Stray Cats i The Beatles. Trudimo se da zvučimo kao original, ali ubacujemo naše ideje i finese jer bez toga ne bismo bili mi.

 

Da li je u planu album sa autorskim kompozicijama?

Petar Dajić: Da, pripremamo ga svakog dana.

 

Grupa je osnovana 2012. godine – šta smatrate najvećim uspesima u dosadašnjem radu, a šta su vam neostvarene želje?

Petar Dajić: Kada ljudi prilaze i dive se onome što radimo, to je naš najveći uspeh. Još uvek smo mladi da bi imali želje koje nisu ostvarive. Trudimo se da sve što radimo bude sve bolje i bolje.

 

Šta pripremate za Koncert na Zidiću i šta za vas znači prilika da se predstavite široj publici, na ovoj popularnoj letnjoj sceni Doma omladine Beograda?

Petar Dajić: Oduševljeni smo pozivom! Pripremili smo odličan program i garantujemo dobar provod i veliku zabavu na otvorenom.

 

Komentari