Koncert na Zidiću: Hunting Souls Концерт на Зидићу: Hunting Souls

Hunting Souls je rockabilly grupa iz Beograda, koja je nastala 2012. godine. Originalnu postavu činili su Ognjen Tatić (bas) Anja Dajić (gitara, vokal) i Petar Dajić (bubnjevi). U toku 2018. sa bendom nastupa Katarina Tolić (saksofon), koja krajem iste godine bend napušta, te na njeno mesto dolazi Nikola Lončar. Basistu Ognjena Tatića 2019. godine menja novi član Vanja Beader. Od samog početka nastupaju po Beogradu, a kasnije i po većim gradovima u Srbiji, pa i van zemlje (Mađarska, Crna Gora). Bili su pregrupa na nastupima bendova Psihomodo Pop i Partibrejkersi. Nastupaju na brojnim festivalima, moto skupovima i koncertima humanitarnog karaktera širom zemlje. Tri puta su nagrađivani na SVURF-u (2013, 2014. i 2015.), a na takmičenju bendova u Šestoj beogradskoj gimnaziji osvojili su prvo mesto.

Hunting Souls se uglavnom osvrće na rockabilly muziku ’60, ’70 i ’80 godina prošlog veka. Najviše izvode obrade pesama “Stray Cats“-a, ali tu su i Gene Vincent, Elvis Presley, Eddie Cochran… kao i najvećih The Beatles-a.

 

***

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. U novoj, sedmoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, nastavljamo da otkrivamo nove bendove i predstavljamo stare znance sa muzičke scene.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, za muzičare svih žanrova, koje će moći da pokažu šta sve umeju pred slučajnom i namernom publikom, Beograđanima i gostima glavnog grada. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika koju sviraju uglavnom naši najmlađi bendovi…

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo preko 150 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

 

Komentari