Završna prezentacija projekta “OTPAKIVANJE 2014/15”

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na završnu prezentaciju projekta „Otpakivanje 2014/15“ gde ćemo sa vama podeliti rezultate ovog jedinstvenog poduhvata u kome su tokom 15 meseci mladi širom Srbije, inspirisani tolerancijom a vođeni svojom maštom i talentom, postigli izuzetne kreativne rezultate.

Tokom ovog projekta, više od 2000 mladih ljudi iz 12 gradova Srbije ujedinili su se u svojim različitostima kako bi iznedrili dela posvećena toleranciji, razumevanju i poštovanju tuđih prava i razlika. Svoje lične priče, kao i priče iz svojih lokalnih zajednica, prezentovali su u formi tzv.  „kreativnih kulturnih paketa“ u kojima ćete naći rezultate vrlo iskrenih i izuzetno kreativnih istraživanja na temu sličnosti i razlika između etničkih grupa.

Na taj način je stvorena svojevrsna kreativna mapa Srbije u kojoj su, idući od severa na jug i obratno, mladi prikazali šta je to što njih, njihovu sredinu i njihovu etničku grupu čini tako specifičnom. U toj njihovoj različitosti je i njihova komplementarnost, jer su u zajedničkom duhu tolerancije i poštovanja zapravo stvorili sliku vrednosti koje su njima bitne i koje oni prepoznaju.

Pridružite nam se 27. februara u Domu omladine Beograda od 16h i pogledajte prezentacije mladih iz 12 opština.  

Od 19č imaćete priliku da vidite zaista jedinstveni pozorišni reality show „KVR – KUĆA VELIKOG RATA“, koji je nastao kao istraživanje tema nacionalizma i nacionalne netrpeljivosti i njihovog uticaja na mlade, ali i reakcija mladih na to i preuzimanja odgovornosti za sopstveni život i budućnost.

Prepoznajemo se po vetrenjačama, koje pokreću različitost i dijalog! Podržite mlade i pridružite nam se na nekom od događaja u petak, 27. februara 2015. godine.

Program:  
16.00–18.45 Performans mladih 12 Kancelarija za mlade –„Finalno otpakivanje”  (hol ispred sale Amerikana)
19.00–19.20 Različitost, sigurno mesto u Srbiji – pouke za budućnost  (sala Amerikana)
Snežana Klašnja, pomoćnica ministra za  omladinu, Ministarstvo omladine i sporta
Prof. dr Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti
Prof. dr Vesna Petrović, izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava
Učesnici/ce projekta
19.30–21.00 Izvođenje predstave „KVR – KUĆA VELIKOG RATA“  (sala Amerikana)
Koncept: Bogdan Španjević. Dramaturgija: Milena Bogavac. Režija: Aleksandra Jelić. Kostimografija: Boris Čakširan. Originalna muzika:Vladimir Pejković. Igraju: Jovan Bulat, Nina Cvetković, Demir Mekić, Lidija Mladenović, Marija Panić, Aleksa Tadić, Marija Tubić.

Važna napomena:  Za događaj koji počinje u 16č nije potrebna potvrda učešća. Ulaz na predstavu od 19č je slobodan. Zbog ograničenog broja mesta, potvrdite svoj dolazak na: otpakivanje@bgcentar.org.rs, a zatim preuzmite kartu u EU Info centru (hol Doma omladine, Makedonska 22)  najkasnije do 26.2.2015. godine u 19č.

Komentari