ZATVOREN FILMSKI KONKURS GREEN FEST-a

Na konkurs za prijavu amaterskih i kratkih takmičarskih filmova za prikazivanje na Međunarodnom festivalu zelene kulture “GREEN FEST” je pristiglo 104 filma iz 23 zemlje sveta, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine, organizatora Festivala. Autori i ljubitelji filmske umetnosti iz zemlje i sveta su imali priliku da u periodu od 25. juna do 11. oktobra prijave svoja ostvarenja u kategorijama kratki i amaterski film koja se odnose na temu Festivala “4 boje zeleno”.

Lista izabranih radova će biti dostupna na zvaničnoj prezentaciji Festivala (www.greenfest.rs) od 4. novembra, dok će autori selektiranih filmova biti u konkurenciji za neko od priznanja Festivala.

Podsećamo, konkurs za najbolji film snimljen mobilnim telefonom sa temom “Pronađi inspiraciju za ekomotivaciju“ je otvoren do 08. novembra, dok će lista izabranih radova za prikazivanje biti dostupna 12. novembra 2013. godine na zvaničnoj internet stranici „Green Fest“-a – www.greenfest.rs i www.vipekomotivacija.rs, gde se mogu naći sve potrebne informacije u vezi sa prijavom na konkurs.

 „Green Fest“ se ove godine održava u Domu omladine Beograda od 13. do 15. novembra. Tokom ta tri dana, publika će imati prilike da vidi bogat filmski program savremene svetske produkcije i kratke i amaterske filmove u takmičarskoj kategoriji. Svi posetioci će moći da uživaju u izložbama, da se upoznaju sa „zelenim“ inicijativama, umetnicima, organizacija, i proizvodima, i da se uključe u kreativne, filmske i ekološke radioince, predavanja i debate.

Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” se održava uz pomoć Grada Beograda Sekretarijata za zaštitu životne sredine i kompanije Vip mobile i podršku kompanija Lenovo i Canon, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Komentari