VVHILE, HALFTONES I MNJENJE NA ZAJEDNIČKOM KONCERTU U DOB-U

U Klubu Doma omladine će u petak, 26. aprila od 21h biti održan zajednički koncert tri beogradske grupe: VVhile,  Halftones i Mnjenje. Predstavnici najnovije generacije alternativnog rock zvuka sa asfalta velegrada predstaviće nam svoju muziku. Grupa VVhile postoji od aprila 2011. godine, a čine je Stevan Ćirović i Andrija Spičanović: “Krenuli smo kao duo, razmišljajući o uvođenju trećeg člana. Međutim, od te ideje smo ubrzo odustali, uvidevši prednosti i lakoću funkcionisanja kao dvojac.

Ideja je bila da to bude bazični 1-2-3 punk prožet pop melodijama, što je bila potpuna suprotnost onome što smo do tada svirali sa našim prethodnim bendovima koji su upravo u to vreme prestali da postoje. Andrija je bio u Cut Self Not koji su svirali usložnjeni math rock, ja sam bio u Jaibo! koji je svirao kompleksni hardcore punk prožet psihodeličnim rock-om sedamdesetihih. Ali, potreba za komlikovanjem svega čega se dohvatimo je prevladala osnovnu ideju, tako da smo ubrzo od dvominutnih pesama došli do stvari koje traju i do nekoliko puta duže. Danas sve to zvuči kao gomila melodija i buke naslaganih u slojeve koji stvaraju prijatnu atmosferu, u isto vreme izazivajući fizičke reakcije poput vrtoglavice ili nagona za povraćanjem. Sve je začinjeno rastapajućim vokalima i ritmovima koji variraju od skoro transcendentalno hipnotičkih do vrlo eksplozivnih i agresivnih,” kaže Stevan.

 

Suzana Sumrah (Halftones) muziku svog benda opisuje kao taktilnu, a o saradnji sa VVhile i Mnjenje ističe: “Retko se dešava da dva benda čiji se članovi nisu do tada poznavali niti družili tako brzo shvate i svojom muzikom oduševe jedni druge, kao što je to bio slučaj sa nama i VVhile. Upravo ovo se desilo sredinom prošle godine i do sada smo zajedno svirali dva puta, na opšte zadovoljstvo. Mnjenje je novi bend, naši stari ortaci, odlični muzičari i sve ovo je prirodna simbioza,” objašnjava Suzana, dok Stevan (VVhile) dodaje: “Ta ljubav je postala još intenzivnija od kada su se Halftones-ima pridružili naši prijatelji Bruno i Filip, sa kojima delimo istoriju sviranja u našim predhodnim bendovima. Što se tiče Mnjenja, od trenutka kada su se oformili sa nestrpljenjem smo čekali kada će krenuti sa koncertima i sada, kada je taj čas došao, zadovoljstvo nam je što ćemo svirati zajedno.”

 

  

 

Predstojeći nastup u Domu omladine Stevan (VVhile) ovako opisuje: “Mnjenje, Halftones i VVhile ‒ skoro kao Earth, Wind and Fire.” Suzana (Halfftones) se nadovezuje: “Očekuje vas dva sata muvanja, histerije i seksa.”

 

U narednom periodu, grupu VVhile očekuju brojne svirke: “Posle koncerta u Domu omladine, već sutradan nas možete čuti u mnogo intimnijoj atmosferi MKC Kombinata u kome sviramo zajedno sa mađarskim bendom Sad Kolibries, sa kojima smo već imali priliku da sviramo u Budimpešti. Nakon toga slede koncerti u Zagrebu, Rijeci, ponovo Beogradu, pa onda verovatno neka letnja pauza, nadamo se sa nastupima na festivalima,” navodi Stefan.

 

Planovi benda Halftones u narednom periodu vezani su, pre svega, za snimanje spota, kao i novo izdanje: “Nastupamo onoliko koliko možemo u ovom gradu, a da mislimo da je povod i društvo oko nas zadovoljavajuće. Ništa po svaku cenu. Sviraćemo više i polako ćemo širiti naš radijus kretanja kako se bude širilo i saznanje o nama. Čeka nas snimanje spota i albuma u junu, te koncerti u Londonu u septembru,” zaključuje Suzana Sumrah.

 

VVhile trenutno završavaju snimanje prvog albuma koji bi trebalo da izađe do kraja leta: “Nakon toga, planiramo što više koncerata i snimanje još jednog mini izdanja. Takođe, trenutno iščekujemo reizdanje našeg prvog singla VVhile is Vanity na američkoj etiketi Dirt Cult Records,” završava Stevan Ćirović.

Cena ulaznice je 300 dinara.

 

Komentari