Kristali u subotu u Klubu DOB-a

Nakon jedanaest godina, “Kristali” su ponovo tu! Bend je nedavno izdao novi album “Samo bluz”, za naslovnu numeru je snimljen i spot, a koncert u subotu, 27. aprila od 21h u Klubu Doma omladine biće izvanredna prilika za beogradsku promociju novih pesama. Kristali su ovog puta napravili dugačku pauzu između dva izdanja, budući da su poslednji album “Sve što dolazi” objavili 2001. godine, ali baš iz tog razloga biće pravo uživanje podsetiti se starih hitova i poslušati njihov novi zvuk.

 

“Dug vremenski period između dve ploče znači i da smo temeljno radili na novom albumu, što će se sigurno svideti našim vernim fanovima. U međuvremenu, snimili smo pesmu ‘Mesto za nas’ za film ‘Sivi kamion crvene boje’, obradu ‘Crvenih korala’ ‒ numeru ‘Drvoseča’, za film ‘Žena sa slomljenim nosem’, pustili smo radio singl ‘Vreme je’ i uradili mnogo primenjene muzike za reklame. U suštini, sve vreme smo se bavili muzikom,” ističe Dejan Gvozden, pevač i gitarista grupe.

 

Budući da su članovi Kristala sada stariji i muzički zreliji, sigurno je da novi album zvuči konkretnije i stilski ujednačenije od prethodnih izdanja, kaže Gvozden: “Trudili smo se da se ne ponavljamo, u bendu su nove snage koje su doprinele drugačijem zvuku s tim da su to i dalje naše prepoznatljive melodije.”

 

Prvu koncertnu promociju album “Samo bluz” je već imao, u novosadskom klubu CK13, a nastup u Klubu DOB-a biće njegova beogradska promocija: “Koncert će trajati skoro dva sata, častićemo fanove sa dvadeset sedam pesama i potrudićemo se da napravimo dobru žurku, što je naš cilj na svakom koncertu,” navodi Dejan.

 

Priča oko novog izdanja se tek zahuktava, te Kristale očekuju brojne svirke u narednom periodu: “Trudićemo se da sviramo gde god to bude moguće, a planiramo da pustimo što više singlova sa aktuelnog albuma, kao i da nastavimo sa tradicijom kvalitetnih spotova,” zaključuje Dejan Gvozden.

 

Pored Dejana Gvozdena članovi Kristala su i Predrag Manov (gitara), Ernest Džananović (bubanj), Marko Orlović (bas gitara).

Cena ulaznice je 500 dinara


Komentari