VOĐENJE KROZ IZLOŽBU „PUT JE U DISTANCI – PRATI MOJE SMERNICE“ MAGDE RADOJLOVIĆ

Povodom izložbe „Put je u distanci – Prati moje smernice” biće organizovano vođenje i razgovor sa umetnicom Magdom Radojlović. Izložba je otvorena do 26. marta 2023. u Galeriji Doma omladine Beograda.

Foto: Stanislav Milojković

Magda Radojlović se umetnički izražava prevashodno putem crteža, pored skulpture i instalacija. Učestvovala je na više grupnih izložbi, a u Galeriji DOB se predstavlja sa nekoliko serija crteža koji predstavljaju jednu zaokruženu celinu i njenu prvu samostalnu izložbu. Radovi koje će posetioci biti u mogućnosti da vide rezultat su Magdine višegodišnje posvećenosti u čijoj osnovi je svakodnevna disciplina i rad. Glavna ideja kojom je vođena umetnica jeste da se održi kontinuitet u radu s nadom da će ceo proces rezultirati i umetničkom smislenošću.

Foto: Stanislav Milojković

 

Foto: Stanislav Milojković

 

Magda Radojlović rođena je 1997. godine u Nišu. Završila je master studije na odseku za slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Zorana Dimovskog. Medij koji dominira u njenom stvaralaštvu je crtež, ali značajnu sklonost ima i ka umetnosti skulpture i instalacije. Učestvovala je na mnogim grupnim izložbama, a sa radovima iz ciklusa „Put je u distanci – prati moje smernice“ prvi put se samostalno predstavlja u Galeriji Doma omladine Beograda. Deo je kolektiva Šok ZaDruge iz Novog Sada od 2021. godine, gde aktivno učestvuje u realizaciji mnogih projekata u sklopu tog kolektiva. Trenutno živi i radi u Novom Sadu.

Galerija Doma omladine Beograda vas poziva na vođenje kroz izložbu „Put je u distanci – Prati moje smernice” Magde Radojlović, u subotu 25. marta sa početkom u 13 časova.

 

Galerija DOB otvorena je svakog dana od 12.00 do 21.00 čas, nedeljom od 12.00 do 18.00 časova, ponedeljkom Galerija ne radi.

 

Komentari