Veliki uspeh Festivala frankofonog filma! Izvučene dobitnice nagrada TV5Monde!

Festival frankofonog filma održan po četvrti put u Domu omladine Beograda, o broju prikazanih filmova, poseti publike i po interesovanju medija nadmašio je sva dosadašnja izdanja. Organizovana je i nagradna igra za publiku, koja je birala najbolji film festivala, a svi “glasački listići” ušli su u konkurenciju za nagrade koje je obezbedila TV5Monde.

Festival su 6. marta otvorili Švajcarski ambasador Žan Danijel Ruh i reditelj Goran Marković, a do 10. marta prikazano je 12 filmova iz frankofonih zemalja. Za sledeće izdanje Festivala pripremamo još ambiciozniji program, uz posete poznatih glumaca i filmskih stvaralaca!

Dom omladine Beograda Festival je organizovao u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja republike Srbije, Francuskim Institutom, TV5Monde, ambasadama Francuske, Kanade, Švajcarske, Belgije, Egipta, Alžira.

 

U Domu omladine juče su izvučeni dobitnici nagrada: dobitnice torbi TV5Monde su Sanja Kosanović, Slavica Danilović, Dragana Vujović, Zorica Đurković i Gordana Otašević .

Dobitnica glavne nagrade – televizora, je Jasmina Jovičić.

Dobitnicama čestitamo, a kako je izgledalo izvlačenje nagrada pogledajte i sami 🙂

 

  

 

Po mišljenju publike, prva nagrada pripala je novom ostvarenju Gorana Markovića “Falsifikator”, dok su na drugom i trećem mestu francuski filmovi “Divne laži” (De vrais mensonges, režija Pierre Salvadori) i “Anonimna dojava” (Le Guetteur, režija Michele Placido).

Komentari