U nastavku serijala DŽEZ ZA DŽ kvartet Milana Petrovića 09. februara u DOB-u

Ciklus koncerata „DŽEZ ZA DŽ“ se nastavlja! Svake subote u 13h u Domu omladine, beogradska publika je u prilici da prisustvuje nastupima naših najtalentovanijih džez muzičara. Ovog vikenda u Amerikani svoj opus će predstaviti Milan Petrović Quartet, trenutno jedan od najaktivnijih bendova na našoj jazz sceni. “Poznato je da je Dom omladine renoviran i da ima odličnu opremu, tako da je pravo zadovoljstvo posetiti koncert u ovom prostoru. Drago mi je da smo i mi dobili poziv i da ćemo svirati u subotu 09. februara”, kaže Milan. 

Govoreći o razlici između klupskih i festivalskih nastupa, Petrović kaže: „Klubovi su manji, intimniji prostori, pa smo uglavnom bukvalno oči u oči sa publikom. Na festivalima je sve to organizacijski podignuto na viši nivo, počevši od scene, ozvučenja i  prostora za publiku. Mi volimo nastupe na festivalima jer je to idealna prilika da se malo raširimo i odvrnemo, jer nas često u klubovima utišavaju“. Muziku koju svira sa svojim kvartetom Milan ovako predstavlja: “Mi smo mešavina jazza, bluesa, funka, grouvea. Uticaji su dolazili od strane raznih blues i jazz umetnika ali i popularne muzike. Članovi su takodje i različitih energija, pa se trudimo da sve to na neki način bude utkano u bend. Pored autorskih tema dajemo i naše viđenje muzike Hendrix-a, Rolling Stones-a, Beatles-a, Marley-a, Tarrentine-a….”

Ovih dana ušli su u studio kako bi snimili drugi po redu album, a na proleće se može očekivati i puštanje u etar prvog singla, koji će nastaviti uspešan put započet prvim albumom.  Na pitanje koliko će se drugo izdanje razlikovati od prvog, Petrović odgovara: „Prvi album je moj autorski pečat rađen sa 38 prijatelja polako i studiozno. Drugi je album poznatih tema različitih žanrova u viđenju kvarteta, u aranžmanima koje smo zajedno formirali na svirkama i po idejama članova, snimljen u roku od četiri dana u studiju Više elektrotehničke škole. Sada je potrebno vreme da se snimljeni materijal pažljivo presluša i odaberu najbolje numere.“

Petrović navodi da je naša jazz scena odlična, bogata kvalitetnim muzičarima, ali i da postoji potreba za većim brojem lokacija na kojima bi posetioci mogli da čuju ovu vrstu muzike: „Novi klub doneće novu ekipu kojoj ova muzika može biti zanimljiva.“

Milan najavljuje energičan nastup u subotu, i pored nekih nepredviđenih okolnosti: „Ne ide nam u prilog to što je naš stalni basista tada na službenom putu, pa će ga zameniti jedan od prijatelja koji je snimao prošli album. Ali, kao i obično, ostavićemo srce na terenu i potrudićemo se da se predstavimo u najboljem svetlu,“ zaključuje Petrović.

 

 

Komentari