REBEL STAR & MY BUDDY MOOSE ove subote na koncertu u DOB-u

U subotu 9. februara Klub Doma omladine Beograda postaće hram gitare! Očekuju vas dva velika benda − Rebel Star i My Buddy Moose, desetak muzičara i dvadesetak instrumenata, čućete nekoliko desetina autorskih pesama, ali i više obrada, a naravno biće i neočekivanih gostovanja i kao i uvek. Milan Glavaški, lider Rebel Star, otkriva neke od detalja ,,double-bill” nastupa iz snova: ,,Rebel Star će nastupiti u proširenom sastavu. 

U bendu su sada Francuz Jerome Li Thiao Te, multiinstrumentalista i akademski muzičar, i Csaba Marinka iz Sent Andreje na klavijaturama i gitari. Slično nedavnom dolasku dva Engleza u bend, za nas je ovo proširenje neplanirano i fantastično iskustvo. Sada smo šestorica muzičara iz nekoliko zemalja, sviramo desetak instrumenata a i dalje imamo čvrstu blues podlogu obogaćenu znalačkim “jam session” upadima. Za nas je ovo uživancija i to ćemo preneti na publiku.”

Nema relevantne godišnje liste u zemljama bivše Jugoslavije koja nije odala priznanje Rebel Star na fantastičnom albumu broj 3 u izdanju Dancing Bear-a. Nema čoveka koji muziku voli i sluša, a da nije zapamtio bar refren “Anđela” ili rif gitarske himne “Dah” – dva zapažena singla s albuma. Sada, uz novi hit “Zovem” − za mnoge najlepšu pesmu na ploči, Rebel Star ponovo dolaze u Srbiju da “ostave srce na terenu”.

 

   

 

Beogradski koncert biće upotpunjen nastupom My Body Moose, hrvatskih kantri-rokera koji promovišu svoj novi album “Shine! Shine! Shine!”. Legendarni rok kritičar Aleksandar Dragaš u recenziji ovog albuma napisao je: “Ono što oduševljava na trećem albumu riječkih aficionadosa americane jest sposobnost da u Ekmanovoj organskoj, taman koliko treba prljavoj produkciji na studijske snimke prenesu energičnost i žestinu koncertnih nastupa zbog koje ih prati glas jednog od najintenzivnijih domaćih klupskih sastava. Druga velika odlika My Buddy Moose-a je što su na “Shine! Shine! Shine!” uspješnije nego prije stopili ostavštinu “kozmičke američke glazbe” Grema Parsonsa s Paisley Underground psihodelijom ranih 80-ih i americanom 90-ih. Od uvodnog country-punka “Fucking Boring” preko sunshine-pop singla “Shine! Shine! Shine!” do zaključne psihodelije “Not The One”, My Buddy Moose usuđuju se mjeriti s dosezima Green On Red, Giant Sandom čiji im je šef Hove Gelb gostovao na prethodnom albumu “Wonderful Feeling Of Emptiness” i Dream Syndicate s čijim su nekadašnjim liderom Stivom Vinom nastupali, baš kao i s pitkim pop melodijama The Jayhawks-a, gitarističkim brujanjem Sona Volta, sposobnošću Wilca da pomire indie-rock s country-rockom i stilistikom kakva krasi posljednje albume veterana Čuka Profeta i Alehandra Eskoveda.”

Karte za koncert Rebel Star i My Buddy Moose su u prodaji na svim mestima Eventima, kafeu Šikarica (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) po ceni od 500 dinara. Na dan koncerta i na vratima kluba cena ulaznice biće 600 dinara, a ulaz u DOB je od 21h.

 


Komentari