U Domu omladine otvoren IV BOSIFEST

U Domu omladine sinoć je projekcijom filma “Lusi”, koji je prikazan u Kanu u kategoriji kratkog metra, zvanično otvoren Četvrti beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – BOSIFEST. Otvarajući festival, državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Brankica Janković rekla je da je značaj te manifestacije veliki, jer ima međunarodnih karakter i da će ministarstvo i ubudiće pomagati BOSIFEST.

Ove godine na Bosifestu će biti prikazana 34 igrana, dokumentarna i animirana filma iz skoro svih krajeva sveta.
Filmove je selektovala Maja Miloš, koja je izjavila da je ovo za nju bilo veoma zanimljivo i uzbudljivo iskustvo.
U okviru Bosifesta u četvrtak će u u 18 časova obiti organizovana javna tribina na temu promovisanja osoba asa invaliditetom kroz medije i film.

Žiri u sastavu Slobodan Šijan, Srdan Golubović i Adrijan Mihajlović u petak u 19 časova će na svečanom zatvaraju festivala dodeliti nagradu za najbolji scenario, režiju hi Gran pri festivala.

Organizator Festivala je Hendi centar Koloseum, a partneri su Turistička organizacija Beograda i Kancelarija za mlade gradske uprave grada Beograda.

Festival su podržali Ministarstvo rada, zapošljavanja hi socijalne politike, Skupština grada, Telekom, Masel Group, hoteli Šumadija, Union i Zira, sekretarijat za kulturu Garda Beograda, Opštini Stari grad, Dom omladine Beograda, “Čujemo vas”, Lasta i restorana “Jezero” na Adi Ciganliji.

Komentari