TESTIVAL #5

TESTIVAL #5, Dom omladine Beograda i 7 veličanstvenih kuvara vas pozivaju na jedistveni događaj koji je idealni spoj kulinarskih radionica i prodajne izložbe malih poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača zdrave hrane.

TESTIVAL #5 je jedan od najpopularnijih gastro festivala koji se organizuju u Srbiji. Za veliki uspeh manifestacije zaslužni su izlagači, sponzori i partneri, a posebno najšira publika koja u velikom broju dolazi u Dom omladine Beograda.

 

Sve posetioce sa plaćenim ulaznicama očekuju sjajni pokloni – najsrećniji će konkurisati za jedan BAŠ DOBAR FRIŽIDER Candy Fresco i dve MIKROTALASNE RERNE Candy a kompanija EPSON poklanja jedan vredan štampač. ZEPTER profesionalci će pokazati kako pita može da se ispeče za samo 15 minuta u jednom tiganju, a deliće i vredne poklone: tepsiju za lazanje i pite od inoxa, set laserskih noževa i pleh za picu od inoxa. Olovke, upaljači i mnogi drugi pokloni će čekati najvrednije i najbrže posetioce TESTIVALA #5 na samom ulazu. Prvih 200 posetilaca oba dana dobiće uz ulaznicu i paket brašna za burek tip 400 meko od kompanije Banatski klas.

 

Samo na TESTIVALU! Jedinstveni nastup 7 veličanstvenih šefova: šefovi dr Milica Aleksić i Nebojša Veselinović koji predstavljaju Metro HoReCa centar, uz pomoć Serbian Juniors Chefs Cluba, Kaja GASTRONOMAD, šef Vlajko Pešić, šef Milan Đorđević, šef Milijan Stojanić, Dejan Ilić karving majstor… A majstor bureka Vladimir Popović, prikazaće poseban „burekov let“, tj. kako razvlači testo za burek.

Sve što 7 veličanstvenih šefova pripremi na glavnoj bini sale Amerikana Doma omladine Beograda, najveći gurmani među posetiocima će moći besplatno da degustiraju. A da sve „klizi“ kako treba, tu je i mali gutljaj piva Kronenbourg Blanc.

Kao i uvek do sada, posebnu pažnju posetilaca privlači TO Ražanj sa „Ražanjskim čarolijama“ i tombolom, a dr Biljana Đorđević će predstaviti svoju knjigu „Ražanjsko crepuljarstvo“.

Prodajna izložba vam predstavlja male proizvođače hrane iz Srbije sa bogatom ponudom zdrave, organske hrane i prozvoda, koju ne možete kupiti svaki dan na beogradskim pijacama ili u marketima.

Na TESTIVALU #5, po prvi put će biti organizovano „TESTIRANJE #1, TESTIVAL za poslovna interesovanja“, sa raznim interesantnim predavanjima za male prehrambene proizvođače, kao konsultansku pomoć u njihovim poslovnim poduhvatima.

I na ovom TESTIVALU biće održan diskusioni panel, oba dana, a ovog puta sa temom „ZDRAVA HRANA?“, a učesnici će sa svim prisutnima podeliti svoja mišljenja o zdravoj hrani, iz različitih profesionalnih i ličnih uglova.

Posebno mesto u programu zauzima inkluzivna radionica, koju će voditi Dejan Ilić, karving majstor, sa drugarima iz Saveza MNRO Srbije. Kako se pravi gibanica?

Najbolji izlagač i najbolji proizvod TESTIVALA #5, kao i dobitnici svih vrednih nagrada,  biće proglašeni u nedelju, 16. oktobra, u 19 časova.

TESTIVAL #5 se partnerski organizuje u Domu omladine Beograda, 15. i 16. oktobra 2022. Biće otvoren za posetioce od 10 do 20 časova. Cena ulaznice je 300 RSD i biće dostupne za kupovinu na ulazu u Dom omladine tokom održavanja TESTIVALA #5. Ulaznica za događaj uključuje obilazak, kupovinu i degustaciju na prodajnoj izložbi, prisustvo na svim radionicama i pratećim programima, kao i učešće u poklon-igri. Deca u pratnji roditelja imaju besplatan ulaz.

Svečano otvaranje TESTIVALA #5 je predviđeno u subotu 15. oktobra u 11.30 časova.

TESTIVAL #5 se tradicionalno održava se uz podršku Turističke organizacije Srbije i nalazi se u zvaničnom kalendaru događaja TOS za 2022. godinu.

Tema radionica je BUREK – Na burek možeš da računaš uvek!

Svi detalji o TESTIVALU su dostupni na sajtu: www.testival.rs ili na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube, nalog je @festivaltestival.

Biografije demonstratora i predavača

Sponzori: Candy, Epson
Partneri: Metro HoReCa centar & Junior Hoff, Fakultet za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje, Tomato Tomato Communications
Prijatelji: Zepter, Carlsberg Kronenbourg Blanc, Banatski klas, Logik poslovna rešenja
Pokrovitelj: Turistička organizacija Srbije

 

P R O G R A M   TESTIVAL #5

 

TESTIVAL #5 – Bina – velika sala (Amerikana)

Tema radionica BUREK – Na burek možeš da računaš uvek!

 

Subota, 15.10.2022.

11.00   Svečano otvaranje – Obraćanje organizatora i članova Saveta Testivala

12.00 – 12.30 Metro HoReCa – Da li možete bez Bu-Re-Ka? Kako pripremiti vučeno testo bez glutena?

13.00 – 13.30  Hoff & chef Milan Đorđević – Chef Milan Đorđević priprema pite sa punjenjem od aronije

14.00 – 14.30  Katarina Petrović Kaja GASTRONOMAD – Burek ili pita, pitanje je sad? – slane verzije (poklon za posetioce Candy mikrotalasna rerna CMW20TNMB)

15.00 – 15.30  Dejan Ilić & MNRO – Inkluzivna radionica sa Asocijaciom MNRO Srbije i Udruženjem Živimo zajedno, Stari Grad – Kako se pravi gibanica?

15.45 – 16.15  Ražanjske čarolije & tombola – Predstavljanje TO Ražanj i TOS – tombola – pokloni za posetioce: suvenir “Crepulja”, 2 komada; tegla meda, tegla slatka, tegla paprike, tegla džema, tegla lovačke salate, sok od koprive.

16.15 – 16.45  Promocija knjige „Ražanjsko crepuljarstvo“ – Dr Biljana Đorđević, autor

17.00 – 17.30  Majstor bureka Vlada Popović – Kako se priprema najbolji burek?

18.00 – 19.00  Diskusioni panel: ZDRAVA HRANA? Moderator: Katarina Petrović, učesnici: prof dr Sonja Veljović, Fakultet za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje; Dragana Popov, strukovni menadžer u hotelijerstu, dr Vanja Todorović, Farmaceutski fakultet u Beogradu

Nedelja, 16.10.2022.

12.00 – 12.30  Metro HoReCa – Da li možete bez Bu-Re-Ka?  Orijentalne poslastice od vučenih kora.

13.00 – 13.30  Hoff & chef Vlajko Pešić – Chef Vlajko Pešić priprema pite sa punjenjem od aronije

14.00 – 14.30  Katarina Petrović Kaja GASTRONOMAD – Burek ili pita, pitanje je sad? – slane verzije (poklon za posetioce Candy mikrotalasna rerna CMW20TNMB)

15.00 – 15.30  ZEPTER – Kako se priprema pita u tiganju? Pokloni za posetioce.

16.00 – 16.30 Chef Milijan Stojanić i Ljiljana Krtinić – Chef Milijan Stojanić, počasni doktor gastro nauka Evropske unije, govoriće o tome kako se pripremaju tradicionalne pite. Ljiljana Krtinić, diplomirani dizajner, član ULUS-a i UPIDIV-a.

17.00 – 18.00  Diskusioni panel: ZDRAVA HRANA? – moderator: Uroš Bogdanović, učesnici: asistent msc Dragan Vukolić, Fakultet za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje; chef Milijan Stojanić, počasni doktor gastro nauka Evropske unije; Dragana Popov, strukovni menadžer u hotelijerstu.

19.00   Svečano zatvaranje – proglašenje najboljih izlagača i izvlačenje dobitnika velikog poklona CANDY frižider CCE 7T618EX (i ostalih poklona sponzora)

 

TESTiranje #1 (TESTIVAL #5) – mala sala (Klub Doma omladine)

Subota, 15.10.2022.   TESTiranje – TESTIVAL za poslovna interesovanja Svi smo mi nekad bili startapovi!

11.30   Digitalni gerila marketing za startapove – Miodrag Ilić

12.30   Pet grešaka koje svaka firma mora da napravi – Branko Đaković

13.30   Logik poslovna rešenja

14.30   Fakultet za hotelijerstvo i turizam Vrnjačka Banja – Jelena Petrović

15.30   EPSON

Nedelja, 16.10.2022   TESTiranje – TESTIVAL za poslovna interesovanja Svi smo mi nekad bili startapovi!

11.30   Da li ste spremni za intervju? Miodrag Ilić

12.30   Šta da radite sa primedbama – Branko Đaković

13.30   Logik  poslovna rešenja

Komentari