SAOPŠTENJE DOMA OMLADINE BEOGRADA

Tokom koncerta Big Benda RTS i Džez odseka FMU, održanog u Velikoj sali Doma omladine Beograda (DOB) u petak 30.09.2022. godine, u organizaciji DOB i Muzičke produkcije RTS, neočekivano je sa plafona iznad bine otpao deo izolacionog materijala (veličine oko 1 kvadratnog metra) i pao na binu pored muzičara. Tom prilikom niko od učesnika programa nije pogođen niti povređen. Dom omladine Beograda izuzetno žali zbog ovog nemilog događaja i izvinjava se učesnicima i publici na svim eventualno nastalim neprijatnostima.

 

Uprkos činjenici da Dom omladine Beograda redovno vrši kontrolu bezbednosnih uslova u svim svojim salama, uvek postoje neočekivane okolnosti više sile koje mogu dovesti do neželjenih događaja, kao što je to bio slučaj i prilikom održavanja ovog koncerta.

Dom omladine Beograda trenutno vrši utvrđivanje stanja na plafonu Velike Sale DOB-a, sa namerom da se utvrdi šta se i zašto se dogodilo. Predmetna sala je kompletno renovirana i puštena u rad 2012. godine. Takođe, ova sala DOB-a je osigurana od svih štetnih događaja kod poznate osiguravajuće kompanije i ova kompanija je zvanično obaveštena o štetnom događaju. U toku je stručna procena štete, od strane stručnih procenitelja osiguravajuće kompanije, i utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja. Nakon zaključka stručnjaka i detaljnog pregleda celokupnog prostora, po hitnom postupku biće sprovedena sanacija nastale štete.

Velika sala DOB-a se nalazi 16 metara ispod nivoa Dečanske ulice i imajući u vidu ovu činjenicu postoji opravdana mogućnost da je tokom proteklih obilnijih kišnih padavina određena količina vode skriveno prodrla do plafonske konstrukcije u ovoj sali i oslabila pokrivne izolacione materijale čiji je jedan deo, neočekivano  i bez vidljivog spoljnog oštećenja, pao tokom održavanja koncerta.

Najvažnije u nemilom događaju je što niko od izvođača na bini nije bio direktno izložen padu izolacionog materijala, niti je bilo povređenih.  Dom omladine Beograda se još jednom izvinjava svim akterima događaja na pretrpljenoj neprijatnosti i uverava javnost da preduzima sve neophodne mere kako bi se Velika sala DOB što pre osposobila za nastavak dalje programske aktivnosti, kao i kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih događaja u budućnosti. O toku sanacije DOB će obavestiti javnost u predstojećim danima.

 

Dom omladine Beograda

 

Komentari