SVAKI DAN NAM JE SVETSKI DAN DETETA!

Дом омладине Београда је установа културе и образовања, слободе мисли и креације чије су активности усмерене ка ”старијој деци” односно омладини Београда и Србије. Запослени Дома омладине Београда су потпуно посвећени деци и младима, свесни одговорности за њихов одгој и развој кроз уметност, образовање, културу које развијају етичност, толеранцију, заједништво и другарство, креативност. 

Од доласка Марка Стојановића на место в.д.директора, Дом омладине Београда је ушао у нову развојну фазу којом у први план ставља потребе деце и младих као активних чланова друштва и труди се да културу и знање учини доступним свакој младој особи.

Подсећамо да је 20. новембра 1959. године Генерална скупштина УН усвојила Декларацију о правима детета, којом су прокламована једнака права за сву децу, без обзира на расу, веру, порекло и пол. Дом омладине Београда се труди кроз своје активности да сваки дан у години буде дан деце и омладине!

Подсећамо да је 80% програма Дома омладине бесплатно, а да, у складу са својом мисијом да младима учинимо доступним квалитетне програме, увек обезбеђујемо извесну количину улазница са попустом или по симболичној цени од 100 динара које ученици и студенти могу купити уз своје ђачке књижице и индексе.

Дом омладине недавно је покренуо програм Позориште понедељком намењен средњошколским драмским секцијама и омладинским позоришним групама. Жеља нам је да помогнемо оживљавање омладинске сцене, школских секција и аматерских дружина и да пружимо  могућност младима да у професионалним условима кажу шта желе путем позоришта као уметничке форме друштвених комуникација.

Током лета бројни млади бендови имали су прилику да се представе публици у оквиру популарног серијала „Концерти на зидићу“ испред Дома омладине, а до маја 2014. је у току и Демо Мастерс такмичење омладинских бендова.

Кроз активан трибински програм бавимо се темама које се тичу младих и подстичемо их да и сами преузму активнију друштвену улогу, док је филмски програм конципиран као својеврсна уметничко-образовна платформа.

Галерија Дома омладине Београда, уз друге изложбене просторе у нашој згради, место је за представљање радова младих уметника свих праваца.

Од следеће године Дом омладине посебну пажњу посветиће проширењу образовног сегмента  програма, кроз радионице, курсеве и друге интерактивне садржаје из различитих области, а младима ће бити на располагању и савремено опремљен „Ај-ти кутак“ (IT kutak).

Komentari