Sutra u DOB-u počinje RESONATE 2013

U Domu omladine Beograda, 21. marta u počinje RESONATE 2013, jedan od najprestižnijih evropskih festivala koji pomera granice korišćenja novih tehnologija u umetnosti i kulturi. Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković će u 11h zvanično otvoriti Resonate u Velikoj sali DOB-a.

Festival će tokom bogatog trodnevnog edukativnog i muzičkog programa posetiti više od 800 stranih posetilaca iz različitih delova sveta, a teme koje će obuhvatati se protežu od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti.

 

Festival okuplja istaknute umetnike sa ciljem da se podstaknu napredne debate o poziciji i ulozi tehnologije u umetnosti i kulturi. Jedinstvena prilika da svi zainteresovani  saznaju više o radu vodećih svetskih umetnika, mislilaca i obrazovnih institucija u Evropi. Ukoliko želite više od festivala – dođite na Resonate. Dovoljno je veliki da obuhvati oblasti koje se protežu od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti. Učešće više od 40 umetnika i stručnnjaka kroz niz aktivnosti, uključujući predavanja, radionice, debate i muzički program – čini nastavak istraživanja granica između umetnosti, medija i tehnologije.

 

Program RESONATE Festivala 2013 možete preuzeti OVDE.

Komentari