Štrebersi izvode “Mušku ljubav” ispred DOB-a

Zbog velikog interesovanja javnosti, bendova i medija, Dom omladine Beograda koncerte „na zidiću“ na Platou Milana Mladenovića, od avgusta organizuje i subotom, a publika će 24. avgusta, od 20 časova, imati priliku da čuje trio ogromne energije i prepoznatljivog zvuka, The Schtrebers/Štrebersi. Bend je nastao 2004. godine, tako što su se trojica prijatelja, različitih muzičkih ukusa dogovorili da ”naprave nešto” i krenuli u izradu instrumentalnih pesmama.

Šomi i Videc su se znali još sa ’faksa’ i duže vremena su hteli da sviraju, ali im je nedostajao gitarista, pa su pozvali Kereza, koga je Videc sreo u drugom bendu i koji je nerado pristao. Vremenom se ispostavilo da dobro funkcionišemo i bend je nastavio da postoji”, objašnjavaju Štrebersi.

Nakon gotovo decenije postojanja, Štrebersi su se oglasili svojim prvim izdanjem koji će publika na Platou Milana Mladenovića, između ostalog, moći da čuje. U pitanju je maksi singl sa pet instrumentalnih numera, oficijelno nazvan ”1+1=10”, ali među publikom poznatiji kao ”Muška ljubav”, po nazivu četvrte pesme.

Svaštarski pristup instrumentalnoj materiji koji bend gaji je nesvodiv je na druga imena, a oni sami kažu da je njihova muzika pod uticajem bendova poput: Entombed, Primus, Fugazi, The Minutemen, Refused, Sonic Youth… Do sada su održali na desetine nastupa po beogradskim klubovima, ali i širom Srbije i smatraju da je srpska andergraund scena u razvoju.

”Scena je jedno vreme bila ’mrtva’, ali je u poslednjem periodu ponovo zaživela. Postavljaju se novi odnosi, ljudi polako uče da ako nešto hoćeš ne znači da automatski to i možeš, već moraš malo i da se potrudiš”, ističu članovi grupe The Schtrebers, a publici koja dođe na koncert ”na zidiću” poručuju da će uživati u ”ljutom rokenrolu”.

U slučaju kiše koncert će biti održan u Holu Doma omladine Beograda.

 

 

Komentari