Uređen Plato Milana Mladenovića ispred DOB-a

Jedno od najprometnijih mesta u gradu u novom ruhu dočekivaće posetioce Doma omladine, ali i biti lepa oaza za odmor prolaznika. Uređen Plato Milana Mladenovića doprinosi oplemenjivanju javnih gradskih površina  i otvara nove mogućnosti za realizaciju programa DOB-a „na zidiću“. Nove, funkcionalne klupice postavljene su oko uređene zelene površine, pa će od ovog vikenda posetioci besplatnih koncerata „na zidiću“ pored dobre muzike uživati i u lepom ambijentu.

Koncerti „na zidiću“, koje Dom omladine Beograda sa uspehom organizuje od juna meseca, biće organizovani svakog petka i subote do 21. septembra.

 

Dom omladine Beograda na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta, pokrenuo je, u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“, akciju uređenja Platoa Milana Mladenovića.  U tom poslu pomoć su pružili i brigadiri iz Udruženja učesnika ORA.

 

U petak, 23. avgusta od 20 časova ispred Doma omladine nastupiće bend Bas i stega, okarakterisan od strane domaćih kritičara i muzičara kao jedan od najzanimljivijih i najkvalitetnijih bendova nove srpske scene.  Bas i stega će svirati umesto ranije najavljenog sastava AmanZaman, koji je zbog sprečenosti jednog od članova morao da otkaže svoj koncert. Dan kasnije, u subotu 24. avgusta od 20 časova koncert „na zidiću“ održaće sastav Štrebersi.

 

 

*************

Sastav Bas i Stega nastao je u avgustu 2011. godine u Beogradu nakon prijateljskog i muzičkog upoznavanja dvojice basista, gitariste i bubnjara. U sastavu dva basa, bubanj i gitara svirao je do decembra 2011. kada je koncepcija promenjena u sadašnju: dve gitare, bas i bubanj sa povremenim ubacivanjem vokala. Bas i Stega su: Miroslav Sekulić Bata (bas), Siniša Stupar (bubanj), Stevan Đorđević (gitara) i Dragan Vlajić Gale (gitara). Ime benda nastalo je nakon igranja početnim slogovima imena članova, kao odgovor na pitanje “Ko smo mi to?”- Ba(ta), Si(niša), Ste(va), Ga(le): Bas i Stega. Krajem 2012. objavili su prvi EP: ” Ustaj sad!” i prvi spot za pesmu “Sa đavolom kule gradim”. Iste godine bili su pobednici 46. Zaječarske gitarijade i Šumadijskog demo festa, te finalisti festivala Tvoj zvuk 2, BARF i Festivala autorskih bendova. Popboks ih je proglasio za treći najbolji bend u 2012. godini, a svirali su na mnogim manifestacijama (između ostalog i na Misija Beograd, u organizaciji DOB-a), u klubovima u Beogradu i drigim gradovima.

 

Grupa Štrebersi osnovana je sredinom  2000-ih. Prvo izdanje su objavili 2013. godine. Do sada su održali na desetine koncerata po beogradskim klubovima ali i širom Srbije.  Njihov zvuk je žanrovski vrol raznovrstan, a sami kažu da je njihova muzika pod uticajem bendova poput: Primus, Fugaci, Rifjuzd, Sonik Jut… Nastupaju u sledećem sastavu: Kerez – gitara; Šomi – bas i Videc – bubnjevi.

Komentari