Mnjenje ’na zidiću’ ispred DOB-a 30. avgusta

U nastavku programa koncerti ”na zidiću”, publika će u petak, 30.avgusta, od 20 časova ispred Doma omladine Beograda moći da čuje bend Mnjenje, koji je nastao u avgustu 2012. godine, od bivših i sadašnjih članova nekoliko dugosvirajućih beogradskih bendova. Postavu benda čine Dušan Damnjanović (ex-Belgrade Noise) na bubnjevima, Bruno Božić (ex-36 Daggers, Jaibo!) na basu, Miloš Stošić (ex-Unison) vokal i Nebojša Kuzmanović (ex-Unison) na gitari.

“Nakon raspada Unisona, koji je postojao skoro 20 godina, smatrali smo da treba da nastavimo sa bavljenjem muzikom. Ideja je bila da se u jedan bend ’potrpaju’ dugogodišnji uticajii svega što volimo da slušamo, bez žanrovskih ograničenja, ali sa druge strane, da se ostane u okvirima DIY hardcore punk fazona, bez uplitanja u major produkciju, zvanične medijske varijante, TV i slično”, objašnjava Nebojša Kuzmanović, gitarista benda.

“Naša varijanta hardcore punka sadrži i noise/kraut/math/jazz/fusion uticaje, što će publika imati prilike da čuje na koncertu ’na zidiću’, jer ćemo izvoditi naš standardan program”, dodaje Kuzmanović.

Planovi benda za budući period su snimanje pesama, izdavanje albuma i naravno, koncert: ”Septembar će verovatno biti miran i rezervisan za snimanja, eventualno neko ’sitnije’ pojavljivanje u Beogradu. Za oktobar je dogovoren koncert u Novom Sadu, pa u Zagrebu, uz mogućnost dodavanja još nekog datuma za mini turneju u Hrvatskoj, zatim u Beogradu sa Bernays Propagandom. U novembru je planirana Rijeka i verovatno još neki datum u Sloveniji. To je ono što znamo za sada”, najavljuje Kuzmanović.

Koncert Mnjenja ’na zidiću’ predstavlja odličnu priliku da svi namerni i slučajni prolaznici pored Platoa Milana Mladenovića započnu poslednji avgustovski vikend muzikom i besplatnom zabavom na otvorenom.

 

U slučaju kiše koncert će biti održan u Holu Doma omladine Beograda.

 


Komentari