SELEKTORKA 12. FEDIS FESTIVALA JE MERI BILIĆ

Prvi festival TV serija u Evropi, FEDIS festival, održava se po 12. put u Domu omladine Beograda od 4. do 6. oktobra 2022. godine, a  TV kritičarka dnevnog lista Politika Meri Bilić, ovogodišnja je selektorka festivala.

Meri Bilić će imati težak zadatak da na osnovu različitih kriterijuma odabere koje će se domaće televizijske serije takmičiti u 12 kategorija za prestižnu nagradu Zlatna antena.

Prethodne sezone premijerno su prikazana rekordna 43 ostvarenja na svim domaćim TV stanicama.

Pravo učešća imaju domaće TV serije koje su premijerno prikazane televizijske sezone 2021/22 i takmičiće se za nagradu Zlatna antena za najbolju seriju, najbolju mušku i žensku ulogu, najbolju epizodnu mušku i žensku ulogu, glumačko otkrovenje, najbolju režiju, scenario, fotografiju, kostim, montažu i muziku.

Takođe, biće dodeljene nagrade Zlatna antena za najgledaniju TV seriju, Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji i za najpopularniju TV seriju iz regiona.

Nagradu za najpopularniji glumački par iz TV serija, treću godinu zaredom, dodeljuje se na osnovu glasanja čitalaca dnevnog lista Novosti.

Komentari