SAJT DOMA OMLADINE BEOGRADA NAJBOLJI!

Sajt Doma omladine Beograda proglašen je za najbolji u kategoriji ’Kultura i umetnost’, po izboru redakcije PC Pressa. U obrazloženju je navedeno: „Dom omladiine Beograda, ustanova kulture koja organizuje bogat program, potrudila se da taj sadržaj dostojno predstavi i na Web-u. Jedna od mnogobrojnih prednosti sajta Doma omladine je i dvojezičnost, pa pregled novih informacija o programima za mlade u sferi savremene umetnosti i kulture posetioci mogu da čitaju i na engleskom jeziku.

Pored toga, sajt je funkcionalan i pregledan, jasno podeljen na 11 kategorija koje doprinose brzom snalaženju u pretrazi.“

Magazin PC Press sedamnaesti put po redu dodeljuje priznanja  za 50 najboljih sajtova u Srbiji u 10 kategorija. Priznanja su dodeljena 31. januara 2014. u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Ovo priznanje posebno nam je značajno jer stiže u godini u kojoj obeležavamo 50 godina rada, i to kao još jedno iz oblasti komunikacija u poslednjih mesec dana. Krajem decembra 2013. godine Udruženje za tržišne komunikacije dodelilo je DOB-u specijalno priznanje za dugogodišnju uspešnu komunikaciju sa mladima i razvijanje njihovih kreativnih sposobnosti.

 

Povodom ove nagrade v.d. direktora Doma omladine Beograda, Marko Stojanović je izjavio: „Naš sajt je još jedan dokaz da je Dom omladine Beograda odavno ušao u 21. vek i da je potpuno posvećen mladima kojima je internet osnovni medij kojim komuniciraju, dolaze do informacija i obrazuju se.

Poseban trud u uređivanje sajta Doma omladine Beograda ulaže Milica Ševarlić, odgovorna za odnose s javnošću i ovu nagradu je pre svih ona zaslužila zajedno sa dizajnerom Jakovom Ponjavićem, veb dizajnerom Ognjenom Knausom, programerom Aleksandrom Balošem i administratorom Branislavom Nojkićem.

Zahvaljujem im se u ime celog kolektiva.

U poslednjih nekoliko meseci uneli smo i velike novine na našem sajtu. U oktobru 2013. je sastavni deo našeg sajta postao i veb video kanal na kojem se mogu videti snimci sa Beogradskog džez festivala, Demo masters-a, tribina, predavanja i drugih događaja koji se odvijaju u Domu omladine Beograda, od koji smo neke i direktno prenosili u HD rezoliciji i sa izvanrednim zvukom. Ovaj projekat realizujemo sa našim partnerom Web TV.

Prošle jeseni smo u celosti prešli na ćirilično pismo čime želimo da damo doprinos očuvanju našeg pisma i jezika i razvoju i promociji ćirilice na internetu. Upravo sada integrišemo Gugl prevodilac čije ćemo greške u saradnji sa studentima različitih svetskih jezika ispravljati i na taj način ga učiti srpskom jeziku.

Želja nam je da putem interneta i u multimedijalnom obliku mladima Srbije i svima koji razumeju srpski jezik u svetu pružimo obrazovne, umetničke i zabavne sadržaje iz redovnih programa Doma omladine Beograda.“

 

 

Komentari