Rezime uspešne sezone koncerata “na zidiću” u DOB-u

Nakon izuzetnog uspeha letnjeg programa Doma omladine Beograda – koncerti “na zidiću“, publika će 26. septembra od 18h imati priliku da prisustvuje debati “Iskustvo koncerata na zidiću – javnost i underground”, u Tribinskoj sali DOB-a. Učesnici su: Dragan Ambrozić, Miloš Ivanović-Kepa, Tomislav Grujić, Aleksandar Pavlić i Ilija Duni. Tribina je koncipirana iz dva dela: osvrt na koncerte “na zidiću“, sabiranje utisaka i razmatranje današnje muzičke scene u Srbiji.

 

“Od kako je formiran Plato Milana Mladenovića, razmišljali smo o tome da li bismo mogli da prilagodimo naše letnje programe tom prostoru. Na tom mestu je u prethodnom periodu uvek bio neki ugostiteljski objekat, i samim tim smo bili onemogućeni da organizujemo ovakvu vrstu programa. Ovog leta smo imali sreće jer nam se ukazala prilika da grupe koje nastupaju u zatvorenom prostoru Kluba DOB-a, predstavimo publici, na jednom od najprometnijih mesta u Beogradu. To je istovremeno bio i zabavni, socijalni eksperiment, pošto smo mlade i neafirmisane umetnike, izveli na scenu ovog mini-platoa, da nastupaju pred potpuno nepoznatom publikom. Dakle, ideja je bila da se mladim umetnicima pruži šansa da se afirmišu pred publikom u medijima, a i da se beogradskoj publici pruži jedno pravo letnje muzičko uzbuđenje “- objašnjava Dragan Ambrozić, odgovorni urednik programa Doma omladine Beograda.

Koncerti koji su održavani tokom cele letnje sezone, bili su sjajna prilika za publiku da čuje nešto drugačije, ali i za umetnike da se promovišu.
„Veliki broj umetnika je po prvi put imao objavljeno nešto o svom radu u novinama. Upravo ih je to pojavljivanje i učinilo „medijski vidljivim“. Oni su uspešno promovisani, s obzirom da su koncerti “na zidiću“ definitivno prevazišli naša očekivanja po posećenosti“, ističe Ambrozić.

Nakon više od tri meseca organizovanja koncerata na Platou Milana Mladenovića, u Tribinskoj sali Doma omladine biće održana tribina na temu muzičke scene u Srbiji danas.
„Smatram da je neophodno da organizujemo diskusiju posle ovakvog iskustva jer je ono i za nas bilo avantura. Naravno da želimo da vidimo kakvi su efekti kompletne inicijative, kako bismo sakupili što više komentara koji će nam koristiti kao smernice za planiranje sledeće sezone.“, objašnjava Dragan Ambrozić.

Letnji projekat Doma omladine Beograda koncerti “na zidiću“ uspešno je završen poslednjeg letnjeg vikenda, a poslednji koncert održan je 21. septembra, na dan rođenja Milana Mladenovića. Da li će publika i u buduće imati prilike da uživa u muzici na Platou Milana Mladenovića.

„Želja nam je da scena na Platou Milana Mladenovića nastavi svoj život. Voleli bismo da na tom malom prostoru, ispred Doma omladine Beograda, napravimo tačku susretanja umetnika i publike“, zaključuje  Ambrozić.

Pozivamo publiku, medije, muzičare i sve zaintreresovane, da nam se pridruže 26. septembra od 18 časova i učestvuju u diskusiji!

Komentari