REVOLUCIJA U GLAVI//Pesme Bitlsa i šezdesete

Organizacija: Izdavačka kuća CLIO, Guitar Art Festival i Dom omladine Beograda
Učestvuju: Ana Sofrenović, Petar- Peca Popović, Rastko Ćirić, Zoran Paunović, Dejan Cukić i THE BEST BEAT.

Ulaz je slobodan!
Knjigu “Revolucija u glavi” svi posetioci moći će da kupe po promotivnoj ceni od 1.100 dinara (cena u prodaji 1.836 dinara).

„Dostignuće Bitlsa toliko je očigledno da ga gotovo niko ne dovodi u pitanje. Mišljenje o njima je univerzalno: oni su daleko najbolja pop grupa svih vremena i njihova muzika je obogatila živote miliona ljudi“.  Ijan Makdonald

Planetarno popularna liverpulska četvorka, ujedinjena pod jednostavnim imenom „Bitlsi“ (The Beatles), u svoje doba izazivala je masovnu histeriju i ushićenje, a danas se s pravom smatra jednim od najvećih kulturnih fenomena 20. veka. O Bitlsima i njihovoj muzici napisane su hiljade stranica. Milioni obožavalaca u svetu, iz generacije u generaciju, iznova otkrivaju vrednosti njihovog muzičkog stvaralaštva, dok talentovani u njemu pronalaze inspiraciju za nova dela.

Knjiga „Revolucija u glavi. Pesme Bitlsa i šezdesete“ Ijana Makdonalda važi za jedan od najautoritativnijih radova o Bitlsima napisanih do danas. Tome doprinosi činjenica da autor, iako nesporno pripada korpusu ljubitelja Bitlsa i njihove muzike, nastoji da ih prikaže objektivno, ukazujući nam na njihove stvaralačke domete, ali i na nedostatke, koje je umetnički dvojac Lenon-Makartni vešto pretvarao u prednosti. Poseban ton ovoj svojevrsnoj enciklopediji Bitlsa daje osvrt na buntovne šezdesete, odnosno na političke, društvene i ekonomske okolnosti u kojima je stvarao legendarni bend.

 

 

 

***********************************

Guitar Art Festival predstavlja projekat koji obeležava 50 godina Bitlsa (12-17. mart 2013. Dom sindikata, Sava centar) – događaj je posvećen 50-godišnjici od izlaska prvog LP albuma Bitlsa (Please, Please me – EMI 1963). Više informacija na http://www.gaf.rs/sr/.

Komentari