Prezentacija projekta AIESEC: Future Leaders Forum

Future Leaders Forum će se održati u Domu omladine Beograda od 13. do 17. marta, a podrazumeva radionice, debate i predavanja na teme iz trenutno najaktuelnijih oblasti. Forum budućih lidera ima ideju da istakne značaj modernog poslovanja u 21.veku. Ovaj projekat podstiče učesnike na koncept Life Long Learning-a. Projekat se sastoji od IT Forum-a, Start Up Forum-a, HR Forum-a i PR Forum-a. Timovi mladih ljudi će imati priliku i da odgovore na zahteve poslovnih studija slučaja u sastavu svakog foruma i u saradnji sa studentima iz inostranstva. Upravo zato pozivamo sve studente da u utorak, 5. marta u 18h, dođu na prezentaciju studija slučaja u Dom omladine Beograda.

Tamo će imati priliku da čuju kako će izgledati svaki od zadataka i do petka će imati priliku da se odluče na kojoj studiji slučaja bi učestvovali.

Studija slučaja je analiza poslovne situacije neke organizacije, kompanije. Cilj analize studije slučaja je da se studenti koji analiziraju slučaj stave u položaj poslovnog savetnika ili menadžera koji treba da reši neki poslovni problem.

Prednosti analize studije slučaja:

 – pruža prikaz problemima u organizacijama sa kojima se studenti još nisu sreli u stvarnom životu, ali će im ovo iskustvo biti od koristi kada počnu da rade
– pruža prikaz situacije u kojima studenti mogu identifikovati i rešavati problem primenjujući stečena znanja tokom školovanja
– predstavlja dobru osnovu za diskutovanje o različitim idejama
– debata o problemima i predlozima za njihovo rešenje je važna sposobnost
– rasprava i razgovori o stvarnim problemima predstavlja simulaciju stvarnih poslovnih događaja, zbog čega je vrlo važna za buduće menadžere
– grupne analize studija omogućavaju studentima da razvijaju organizacione sposobnosti i sposobnosti upravljanja sobom i drugima

Partneri projekta definišu izazove, daju dodatne smernice za njihovo rešavanje i ocenjuju rešenja timova. Studenti će imati dve nedelje da realizuju zadatu studiju slučaja, a predstavljanje njihovih rešenja i proglašenje pobednika biće 23. marta.

Projekti Future Leaders Forum-a:

Start-Up Forum, ima za cilj isticanje značaja preduzetništva u modernom poslovanju, kao i okupljanje lidera sa našeg tržišta koji se bave ovom temom. Učesnici će na projektu imati priliku da svoje znanje i sve ono sa čime su se do sada susreli primene i u praksi. Na ovaj način, kompanije će imati mogućnost da upoznaju studente sa svojim načinom poslovanja kada je preduzetništvo u pitanju.

IT Forum je projekat Future Leader Forum-a, koji se bavi ovom tematkom i ima za cilj okupljanje lidera IT sveta radi edukacije i prezentovanja važnosti savremene tehnologije u informatičkom dobu, kako za poslovanje tako i za personalnu primenu. Važan deo projekta zauzimaju i grupne radionice, gde će kroz rad u timu, uključujući i rad sa studentima iz inostranstva, posetioci imati mogućnost ličnog usavršavanja i informisanja.

PR Forum – Public relations predstavlja proces upravljanja komunikacijom organizacije sa njenom unutrašnjom i spoljašnjom javnošću u svrhu postizanja međusobnog razumevanja, izgradnje društvene odgovornosti i međusobnih interesa. U današnjem korporativnom svetu PR ekspert neophodan je za svako uspešno pozicioniranje kompanije.

HR forum i njegovi posetioci će imati priliku da kroz Case Study Challange odgovore na zadatke koji pred njih stavljaju kompanije i timskim radom razviju primenljiv HR proces, a najboljima će biti pružena mogućnost da taj proces i implementiraju u preduzeća ili kulturne institucije. Naš cilj je da ukažemo na to koliko su danas aktivizam i permanentno usavršavanje pored fakulteta važni.

Sve informacije na prijavise.org.rs

Komentari