FISH IN OIL u nastavku koncertnog serijala DŽEZ ZA DŽ u DOB-u

Ciklus besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” se nastavlja ove subote od 13h u Amerikani, kada će u Domu omladine nastupiti miljenici beogradske džez scene, bend Fish in Oil. Svoju muziku predstavljaju kao fuziju različitih pravaca i uticaja, sa idejom da oslika vreme u kom živimo. “Pobuna bez koje ne bi ni bilo istorije umetnosti glavno je obeležje naše muzike,” kaže Bratislav Radovanović, gitarista benda. Pored njega, Fish in Oil čine još: Dušan Petrović − saksofoni, Branislav Radojković − kontrabas, Papa Nik − udaraljke i Feđa Frenklin − bubanj.  Bratislav navodi da velika posećenost na koncertima održanim do sada u Domu omladine potvrđuje da je održavanje subotnjih džez matinea odlična ideja.

O predstojećem nastupu u Domu omladine Radovanović kaže: “Mi ne kalkulišemo sa emocijama, svaki put kada sviramo dajemo sve od sebe u okviru naših dometa, bilo da je to na probi, u klubu pred petoro ljudi ili na festivalu pred nekoliko stotina ljudi. U tom smislu ovaj nastup se ne razlikuje od ostalih. Sa druge strane, prvi put sviramo u Domu omladine, a to će sigurno biti dobar motiv za nas da koncert bude uspešan.”

Koncert u Domu omladine će biti svojevrsna uvertira za drugi album grupe Fish in Oil: “Mi smo jako prisutni na beogradskoj klupskoj sceni jer mislimo da su česti nastupi jedini put da se grupa uskladi i da se muzika uzdigne i postane vanvremenska. Nadamo se da ćemo se sledećim albumom podići za još jedan nivo ka ostvarenju tog cilja. Drugi album će se razlikovati od prvog izdanja samim tim što smo mi godinu dana stariji, imamo više iskustva i težimo stalnom napretku,” ističe Radovanović.

Planovi za naredni period su uglavnom vezani za nastupe i izlazak novog izdanja: “Krajem marta ćemo snimiti material za drugi album koji će, nadamo se, biti objavljen do jeseni. U međuvremenu ćemo svirati,” zaključuje Bratislav.

 

 

 

 

Dom omladine Beograda ove godine pokrenuo je novi koncept upoznavanja publike sa savremenom beogradskom jazz scenom. Neki od najtalentovanijih jazzera imaće priliku da se predstave publici na svojevrsnom matineu subotom u 13 časova, u reprezentativnoj Sali Amerikana. Ulaz je besplatan!

Tokom januara u Domu omladine nastupili su Hot Club of Belgrade, “Dirty Mind” Jazz Quintet i Max Kochetov Quartet, a tokom februara kvarteti Luke Ignjatovića i Milana Petrovića, te niški bend Eyot. Ovaj novi programski koncept DOB-a izazvao je odličnu posećenost i reakcije publike.

Komentari