RESONATE festival 2015

RESONATE festival 2015: šest dana u dve programske celine: CONFERENCE i LIVE od 13. do 18. aprila 2015 u Beogradu!

Resonate se vraća po četvrti put i svojim uzbudljivim programom oživeće Beograd  tokom šest festivalskih dana na nekoliko atraktivnih gradskih lokacija. Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Nastavljajući pomeranje granica između umetnosti, medija i tehnologije, novo izdanje festivala proširuje svoj program na šest dana – od ponedeljka, 13. aprila do subote, 18. aprila, a ove godine čine ga dve programske celine: LIVE i CONFERENCE.

 

Resonate 2015 počinje LIVE programom, koji se bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku i novim tendencijama u muzici uopšte. Sastoji se od radionica, predavanja, debata upravo na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i u muzičkoj industriji. LIVE program Resonate festivala čine dnevni deo, koji traje tri dana, i večernji, koji traje svih šest dana.

 

Pažljivo izabrani LIVE muzički program ove godine okuplja više od dvadeset imena elektronske muzike uz dugo očekivane izvođače među kojima su  Ben Frost, Andy Stott, duo Simian Mobile Disco, Emika, Machinedrum, Inc.,Sophie, Sons of Magdalene, Fennesz... i poziva nas da istražimo zvučne pejzaže Bob Ostertaga ili Lichensa. Resonate. Resonate uvek predstavlja i multitalentovane lokalne muzičke zvezde, a ove godine tu su: Marko Nastić, Jan Nemeček, Hetem, Rahmanee, Feloneezy, Nemanja Aćimović, Vlada Janjić, Thinker, Stevie Whisper

Za svaki deo LIVE programa izabrani su prostori odgovarajućeg senzibiliteta, u želji da se oživi grad i pokrene domaća i internacionalna publika da pored Doma omladine Beograda, poseti i najuzbudljivije beogradske klubove: Drugstore, Magacin Depo, Tube, Monsun…

 

CONFERENCE program se nastavlja na LIVE program i traje tri dana – od četvrtka do subote. Ovaj program je suština Resonate festivala, jer učesnicima otvara kreativne procese u umetnosti kroz nove tehnologije i nove medije. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije,  i izuzetni audio vizuelni performansi, čine ovaj deo programa festivala.

Poseban uspeh konferencijskog dela Resonate festivala je što iznova okuplja  veliki broj predavača, koji su ranijih godina oduševili beogradsku publiku, kao što su: Andreas Müller, Onedotzero, Karsten Schmidt, Joanie Lemercier ili Andreas Gysin, ali i po prvi put predstavlja kreativce među kojima su Robin McNicholas, Kimchi & Chips, Ruairi Glynn i Svetlana Maraš.

 

Resonate s ponosom najavljuje solo vokalni nastup Blixe Bargelda, ekskluzivni program za smele duhom i sluhom. Evropska umetnička legenda, Bargeld je prijatelj našeg festivala, kao gost prvog izdanja Resonatea 2012 godine, kada nam je zajedno sa producentom Alva Notom poklonio nezaboravno veče vrhunske minimalističke elektronike suočene sa najsnažnijim pevačkim izrazom kog glasne žice mogu da ponude. Blixa je osnivač čuvene industrial grupe Einsturzende Neubauten, više od 20 godina je bio gitarista benda Nick Cavea – The Bad Seeds, a u poslednjih desetak godina aktivan je u još nekoliko različitih muzičkih projekata.  Nastupa poslednje večeri festivala.

 

Četvrti dan Live programa festivala Resonate rezervisan je za RED BULL MUSIC ACADEMY NIGHT – međunarodnu putujuću seriju muzičkih radionica i festivala – platformu za sve koji oblikuju budućnost muzike.

 

Resonate festival ima čast da u sklopu svog uzbudljivog Live programa u okviru Red Bull Music Academy noći predstavi neke od trenutno najaktuelnijih i najznačajnijih muzičkih zvezda, kao što su Andy Stott, poznati DJ i producent iz Mančestera, Rob Clouth, koji nam dolazi iz Barselone, uz jaku podršku talentovanih domaćih muzičkih producenata, Jana Nemečeka i Thinkera. Mesto dešavanja četvrte večeri Resonate Live programa je poznati beogradski klub – The Tube.

 

Izuzetak je Emika, predstavnica londonskog lejbla Ninja Tune, koja nastupa u Domu omladine Beograda u svom performansu koji kombinuje klasiku sa elektronskom muzikom.

 

Posle tri unapred rasprodata festivala, u susret lokalnoj publici, Resonate otvara vrata za pojedinačne ulaznice Live programa. Resonate priprema posebnu ponudu i za goste iz regiona, jer će oni ove godine imati mogućnost da karte za festival kupe po pristupačnijim cenama u predprodaji i to sve do 10. aprila.

 

Resonate, ne samo što povezuje vizuelnu i audio umetnost, dizajn i edukativne programe, već pokreće i razgovore o prisustvu savremene tehnologije unutar umetnosti i kulture.

 

Sve informacije o učesnicima, otvorenim konkursima, specijalnim ponudama i novostima Resonate festivala, možete pronaći na stranici resonate.io/2015 i pratiti na društvenim mrežama festivala:

 

Facebook

Twitter

Instagram

Flickr

 

Ulaznice su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima, do 10. aprila 2015.

 

Specijalna  cena karata za region:

Komplet karta (ceo program – šest dana i šest noći): RSD 14.650 (120)

Komplet za večernji – muzički program (oko 30 nastupa): RSD  6.750 (55)

Dnevna karta (četiri koncerta): RSD 1.250  (10)

 

Prijava za novinarske i foto akreditacije traje od 10. marta do 6. aprila.

Molimo Vas da popunite aplikaciju na sajtu u delu ABOUT. Odgovor ćete dobiti u roku od 7 dana od apliciranja.

 

 

 

Komentari