[INTERVJU] NORMAN BIKER: “Volimo da sviramo u Srbiji”

Legendarni britanski bluz muzičar Norman Biker i njegov bend održaće koncert u petak, 27. marta u Domu omladine Beograda, u sklopu svoje evropske turneje tokom koje promovišu novi album “Between The Lines”. Kao podrška na koncertu pridružiće im se dva mlada benda Cotton Pickers i Rolin Humes. Norman Biker bend sačinjen je od veoma cenjenih britanskih muzičara. Jedni su od retkih koji mogu da se pohvale saradnjom sa imenima kao što su Bi Bi King, Džimi Pejdž, Čak Beri i Robert Plant. 

Na predstojećem koncertu u Domu omladine Beograda sa njima će nastupiti i pevačica Rebeka Dauns, britanska zvezda u usponu

Koncert će biti održan u sali Amerikana sa početkom u 21 čas. Ulaznice se mogu kupiti preko EVENTIM mreže i u Felix Shopu. Promotivna cena ulaznice je 500 dinara (ograničen kontigent), 600 dinara u pretprodaji i 800 dinara na dan koncerta.

 

“Iako smo ovde da bismo promovisali album, mi volim da sviramo u Srbiji. Publika je entuzijastična i puna poštovanja.”, kaže Norman Biker.

 

Recite nam nešto više o repertoaru koji ste pripremili za publiku u Beogradu?

Norman Biker: Repertoar će biti mešavina pesama sa našeg novog albuma “Between The Lines”, sadržaće i pesme koje smo snimili sa umetnicima kao što su Džek Brus i Van Morison.

 

Prošle godine ste nastupali u Domu omladine Beograda, kakva su Vaša iskustva sa publikom u Beogradu?

Norman Biker: Prošle gpdine smo nastupali u Domu omladine Beograda i bili smo iznenađeni da vidimo koliko je ljudi čulo za nas i to sve zbog marljivog rada našeg menadžera Nebojše Petrovića iz organizacije RockSvirke. Primetna je bila i odlična mešavina generacija među publikom.

 

Vaši nastupi nastoje da imaju humoristički aspekt, da li Vam to pomaže da izgradite atmosferu? Na koji način se, kroz humor, povezujete sa publikom?

Norman Biker: Iako je naša muzika emotivna, volimo da se lepo provedemo sa publikom, a i da ih zabavimo.

 

I za kraj, šta za Vas znači bluz?

Norman Biker: Imamo sreću da sviramo bluz svuda po svetu, to je odličan način da se neko emotivno izrazi kroz muziku. Srbija je jedno od naših omiljenih mesta za sviranje i tu želimo da sviramo što više u budućnosti.

 

Komentari