RESONATE 2013 – VIŠE OD FESTIVALA

Otkriva granice između umetnosti, medija i tehnologije

Resonate festival će se održati od 21. do 23. marta 2013. u Domu omladine Beograda. Festival okuplja istaknute umetnike sa ciljem da se podstaknu napredne debate o poziciji i ulozi tehnologije u umetnosti i kulturi. Jedinstvena prilika da svi zainteresovani  saznaju više o radu vodećih svetskih umetnika, mislilaca i obrazovnih institucija u Evropi. Ukoliko želite više od festivala – dođite na Resonate. Dovoljno je veliki da obuhvati oblasti koje se protežu od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti. Učešće više od 40 umetnika i stručnnjaka kroz niz aktivnosti, uključujući predavanja, radionice, debate i muzički program – čini nastavak istraživanja granica između umetnosti, medija i tehnologije.

 

Resonate festival je omogućio prijavljivanje svim zainteresovani studentima za besplatno učešće u brojnim radionicama i pradavanjima. Slobodan ulaz na dnevni program festivala dostupan je ograničenom broju studenata koji imaju indeks i prijave se putem Resonate sajta (http://resonate.io/2013/education/). Odabrani studenti koji zadovolje kriterijume organizatora učestvovaće u radionicama kreiranim u saradnji sa prestižnim inostranim i domaćim fakultetima.

 

Tokom tri dana koliko će trajati Resonate 2013 biće organizovano više od 15 radionica koje će obrađivati teme kao što su:
Instalaciona umetnost (Installation Art)
Generativna umetnost (Generative Art)
Vizualizacija podataka/Kvanftifikuj sebe (Data Visualisation/Quantified Self)
Kreativno kodiranje (Creative Coding)
Performas/Muzička produkcija (Performance/Music Production)
Nezavisne igrice (Independent games)
Pripovedanje i dizajn futurizam (Story Telling and Design Futures)

Dnevni program je kreiran u partnerstvu sa vodećim obrazovnim institucijama u oblasti interaktivne umetnosti, digitalnih medija, umetnosti i dizajna. Umetnici koji će učestvovati su: Casey Reas, Joachim Sauter (ART+COM), Zimoun, Klaus Obermaier, Moritz Stefaner, Zach Gage, Tale of Tales, Golan Levin, Ivan Poupyrev, Raquel Meyers, Anthony Dunne (RCA), Cohen van Balen, Karsten Schmidt, Spaces of Play, Memo Akten, Andreas Müller (Nanikawa), James Bridle, Liam Young, Andreas Gysin, Greg J Smith, Kyle McDonald, Peter Kirn, Studio NAND, onedotzero i mnogi drugi.

Resonate 2013 inostrane partnerske obrazovne institucije su: ECAL / University of Art and Design Lausanne, HEAD / Geneva University of Art and Design, Royal College of Art – Design Interactions – London, CIID – Copenhagen Institute of Interaction Design, University of Westminster – MA Architecture and Digital Media (MAADM), Atelier – OFFF – Barcelona.

Domaće obrazovne institucije koje su partneri Resonate 2013 festivala su: Arhitektonski fakultet,  Fakultet Dramskih Umetnosti Beogradskog Univerziteta, Singidunum Univerzitet i Megatrend Univerzitet.

Nakon uspešnog prošlogodišnjeg festivala, Dom omladine Beograda će ponovo postati centar razmene znanja, iskustava, ali i platforma za povezivanje posetilaca iz celog sveta.

Ukoliko želite da saznate više o Resonate festivalu kao i o kompletnom dnevnom programu posetite http://www.resonate.io.

Napomena: Resonate je inicijativa NGO organizacije Magnetic Field B u saradnji sa CreativeApplications.Net i Domom omladine Beograda.

Kontakt za medije: press@resonate.io

Komentari