Predstava: SEKUND I 35 STOTINKI

POZORIŠTE PONEDELJKOM U DOMU OMLADINE BEOGRADA.

Cena ulaznice: 200 dinara, uz đačku knjižicu u prodaji 50 ulaznica po ceni od 100 dinara. Teatar Art Lignum // Po tekstu Nebojše Romčevića.

Životne sudbine glavnih junaka prepliću se kroz hodnike vremena i pričaju o onome o čemu su maštali (12 godina), šta su mogli da budu (25 godina) i o onome šta su na kraju postali (55 godina).

 

”Sekund i 35 stotinki” je vremenska odrednica koja im je promenila živote. U tekstu Nebojše Romčevića ovako isprepletane sudbine dvojice dečaka, košarkaša, i jedne devojke u jedinstvenom prostoru i tri različita vremena postavlja pitanje da ako već ne možemo da promenimo sudbinu, da li možemo da menjamo sebe?

 

Uloge: Pavle Stanković, Bojan Doroslovac, Luka Vocovnik, Jovana Petrović, Milicas Šarunac, Dragomir Spasojević, Ilija Blagojević, Ksenija Milutinović, Neda Kuštrimović
Režija: Nataša Radonjić
Majstor tona: Tinka Miladinović
Majstor svetla: Nikola Kostić
Koreograf: Bojana Đuričić
Izbor muzike: Nataša Radonjić

Nebojša Romčević rođen je 1962. u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, gde i predaje Istoriju jugoslovenskog pozorišta.

Beogradsko amatersko pozoriste Art Lignum razvilo se iz dramske sekcije Tehničke škole „Drvo art“. U oktobru 2008. godine na čelo dramske sekcije dolazi prof. srpskog jezika i književnosti, Nataša Radonjić i na sebe preuzima rad sa talentovanim učenicima pomenute škole. U februaru 2011. su primljeni u Savez amaterskih pozorišta, čime zvanično nestaje naziv ‘dramska sekcija’ i uigran tim počinje da nastupa pod imenom ‘Art lignum’. Po oceni stručnog žirija predstava “Priča sa zapadne strane”, teatar Art lignum proglašena je 2012. za najbolju predstavu IV Festivala omladinskih scena (Bela Palanka), a nagrada za najbolju koreografiju takođe je pripala teatru Art Lignum i ‘’Priči sa zapadne strane’’.

 

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ И НА ФЕЈСБУКУ.

Komentari