Predstava: SNJEŽAN I SEDAM PATULJICA

POZORIŠTE PONEDELJKOM U DOMU OMLADINE BEOGRADA.

Cena ulaznice: 200 dinara, uz đačku knjižicu u prodaji 50 ulaznica po ceni od 100 dinara. POZORIŠNA RADIONICA DD, PBŠ “DIMITRIJE DAVIDOVIĆ” // Po tekstu Gordane Vlaović i Anike Lehki.

Snježan i sedam patuljica je svojevrsna saga o svakidašnjici ispričana šarmantnim jezikom tinejdžera.

Dodiruje različite svetove, otvara diskusiju na neke aktuelna teme, poigrava se sa tradicionalnim pozorištem i literaturom i svakako traži odgovore na pitanja mladog čoveka. Kritika površnosti i smisao unutrašnje lepote idejne su vodilje ovog komada.

Kao dramski predložak poslužila je poznata bajka Snežana i sedam patuljaka. Priča nas vodi kroz potragu za drugom polovinom jabuke, kroz niz dogodovština glavnog junaka Snježana. Na tom putešestviju susrećemo čitavu plejadu karaktera: zanesenjake, diktatore, pokorne, razmažene, lenje, povodljive, neinventivne… Susrećemo takođe i flautiste, cirkuzante, jelene karleuše, folkloraše… Naratorski i muzički pasaži daju posebnu dimenziju i draž čitavoj priči.

Izuzetno mlad i poletan ansambl napravio je ovaj projekat kroz igru, uživajući u svakoj fazi njegovog nastajanja. Rađen je metodom radionice pa je to razlog zašto je svaki put drugačiji. Cilj nije bio da se obrađuju „polurazumljivi“ teški dramski komadi, već da se zaista ostvari komunikacija sa aktuelnim trenutkom i ljudima od krvi i mesa.

 

Postavka i izbor muzike: Anika Lehki
Likovnost: Bane Gavrilović i Anika Lehki

Igraju:
Vera Milošević – BAJKA
Igor Lehki – PRIPOVEDAČ
Borislav Janković – SNJEŽAN
Dunja Popov/Anja Krunić – ANASTASIJA
Milijana Stojanović – KRALJICA
Sanela Ćari – HUREM
Aleksandar Mitrović – SULEJMAN
Danilo Vučetić – BLONDI
Anđela Bogdanović – SLIPI
Slađana Mraović – GRAMPI
Natalija Laptošević – HEPI
Snežana Ivetić –  BEŠFUL
Andrijana Cvetković–  SNIZI
Katarina Babić – DOK
Marina Trifunović – VEŠTICA

 

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ И НА ФЕЈСБУКУ.

Komentari