Predstava: KAD SE SNOVI ISPUNE, NE MOŽE SE VIŠE ŽIVETI U NJIMA

ПОЗОРИШТЕ ПОНЕДЕЉКОМ У ДОМУ ОМЛАДИНЕ БЕОГРАДА.

Цена улазнице: 200 динара, уз ђачку књижицу у продаји 100 улазница по цени од 100 динара.

Da li se prepustiti ili biti tvorac sopstvene sudbine?

 

Trupa LUDUM LUDUM

Igraju: Teodora Živanović, Bojana Grabovac, Miloš Jadžić i Slobodan Aleksić
Dizajn zvuka: Natalija Živanović, dizajn svetla: Goran Đudić
Produkcija: Kinozoik

Predstava KAD SE SNOVI ISPUNE, NE MOŽE SE VIŠE ŽIVETI U NJIMA koristi motive moći, poverenja i tragične ljubavi iz grčkog mita o Orfeju i Euridici. Ova, u srži ljubavna priča stavljena je u kontest modernog društva i istažuje snove savremenog čoveka kao i problema na koje on nailazi u težnji da pomeri svoje granice.

Ekipa od četiri izvođača okupila se da bi kroz scenski pokret, ples, glumu i pevanje pokušala da jednoj dramskoj i filozofskoj temi pristupi na moderan način, minimalnim sredstvima, dovodeći realne elemente u nelogičnu vezu. U nadrealnoj atmosferi nastaje dilema treba li živeti u snovima i šta se zapravo dečava kad se oni ostavre.
Da li biti drugačiji znači biti hrabar ili biti lud ili to znači biti i hrabar i lud istovremeno?

U težnji ka sopstvenim idealima likovi zaboravljaju da istinski užitak predstavlja samo življenje, da na kraju svi odlazimo na isto mesto, a ono što ostaje nisu naša lična zadovoljstva, već ono što smo uspeli sa nekim da podelimo.

Petar Ristovski rođen je 1986. u Beogradu, gde je završio filmski i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Režirao više kratkih dokumentarnih i igranih filmova i jedan je od autora igranog filma ”Gde je Nađa?”

Teodora Živanović diplomirana je glumica FDU u Beogradu i igra u predstavama bogradskih pozorišta – ”Briljantin”, ”Pravila ponašanja u modernom društvu”, ”Mala sirena”… Završila je i MŠ ”Josip Slavenski”, odsek za solo pevanje.

Bojana Grabovac
  diplomirana je glumica FDU u Beogradu, a ”Putujeće pozorište Šopalović” u Novosadskom teatru, ”San letnje noći” u Dadovu, ”Petar Pan” i ”Snežna kraljica” u Bošku Buhi neke su od predstava u kojima je možete videti.

Slobodan Aleksić, nekadašnji glumac malog pariskog pozorišta ”Theatre au Fil de l’eau” i stipendista glumačkog staža na Korzici. Završio je godišnji program škole mjuzikla Mojce Horvat, osvajač je i finalista mnogobrojnih domaćih i međunarodnih takmičenja u latinoameričkim i standardnim plesovima.

Miloš Jadžić student je treće godine glume u klasi profesora Božidara Dimitrijevića na Fakultetu umetnosti Zvečan. Radi kao baletski igrač u Pozorištu na Terazijama.

Komentari