Predstava: JAZBINA

ПОЗОРИШТЕ ПОНЕДЕЉКОМ У ДОМУ ОМЛАДИНЕ БЕОГРАДА.

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е: Представа JAZBINA, која је требало да буде изведена у Klubu Doma omladine Beograda у понедељак, 23. 12. 2013. ОТКАЗАНА ЈЕ због болести чланова ансамбла. Хвала на разумевању.

 

 

 

Цена улазнице: 200 динара, уз ђачку књижицу у продаји 20 улазница по цени од 100 динара.

Radi se o drami univerzalne tematike; ostanka i opstanka na građanskim ratom zahvaćenom području, gde u jazbini pod zemljom, jedan neobičan bračni par vodi paralelan život… Egzistencijalna borba istovremeno pokreće kako spoljašnje tako i unutrašnje sukobe preispitujući najrazličitije aspekte ljudskog bitisanja.

 

Polazeći od ličnog aspekta, preko socijalnog, nacionalnog, ali pre svega ljudskog u njima, u kome se i zatvara misaoni krug postavljenih pitanja – paradoksa. U nizu svakodnevnih situacija, u jazbini, ispreda se priča o hajduku, koji živi da bi “podigao revoluciju”; paralizovan fizički, a paralisan stanjem u kome se nalazi ceo jedan narod …

Reč je o novoj pozorišnoj predstavi, premijerno izvedenoj u maju ove godine, u izvođenju mladih glumaca-amatera, glumačke trupe proizašle iz Akademskog pozorišta “Branko Krsmanović”.

Režija i tekst: Mladen Lukešević
Asistent reditelja: Vuk Bijelić
 
Igraju:
Miloš Ristanović – MILOŠ
Jelena Balević – MILICA
Nikola Rnković – BRANKO
Nataša Sparić – ZORICA
Mihailo Rnković – MITAR

Trajanje:  70 min.

Komentari