Predstava: DECA NA INTERNETU

ПОЗОРИШТЕ ПОНЕДЕЉКОМ У ДОМУ ОМЛАДИНЕ БЕОГРАДА.

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е: Представа ДЕЦА НА ИНТЕРНЕТУ Студија ЦЕНТАР, која је требало да буде изведена у сали Американа у понедељак, 16. 12. 2013. ОТКАЗАНА ЈЕ због болести чланова ансамбла. Хвала на разумевању.

Цена улазнице: 200 динара, уз ђачку књижицу у продаји 50 улазница по цени од 100 динара.

„Deca na internetu“ – naslov je autorskog projekta Studio Centra, na kojem je godinu dana radio tim Studio Centra sa velikim brojem svojih polaznika. Pozorišna predstava koja je proistekla iz istraživačkog i edukativnog procesa, namenjena je tinejdžerskoj populaciji, ali i roditeljima i nastavnicima koji čine veoma bitan faktor u edukaciji i zaštiti dece.

Predstavu čine četiri različite priče od kojih svaka obrađuje jedan od načina zloupotrebe dece na internetu.

 

Tekst: Autorski projekat Studio Centra / Dramatrug: Nenad Radović / Režija: Čarni Đerić, Aleksandar Marković  / Kompozitor: Čarni Đerić

 

Četiri priče koje čine ovu predstavu su:

1. “SVETA OTMICA”

(Ova priča obrađuje temu pedofilije i lažnih profila koji su najveća opasnost na društvenim mrežama. Mlada devojka stupa u kontakt sa mladićem koji joj se sviđa preko čataa na fejsbuku. Kada odluči da se vidi sa njim umesto u kafiću, završiće u podrumu njegovog oca – sa još jednom žrtvom.)

2. “ISPOVEST JEDNE TINEJDžERKE”

(Ispovest jedne tinejdžerke kako je postala zavisna od interneta. Kao nagradu za odličan uspeh u školi od majke dobija novi kompjuter. Niko od njih nije bio svestan da ona u ruke uzima “tempiranu bombu” koja će joj u potpunosti promeniti život.)

3. “NIGERIJSKA PREVARA”
(Jedna od najčešćih internet pravara. U ovoj priči preko mlade devojke, “internet lovci” saznaju za ušteđevinu njenih roditelja, koja je namenjena njenom daljem školovanju. Predstavljajući se kao prijatelj iz detinjastva njenog oca, koji je zapao u veliki problem, izvlače novac od njih, a devojčicu kidnapuju.)  

4. “FOTOMODEL”

(Da bi ostvarila svoj životni san, četrnaestogodišnja devojčica odlučuje da se vidi sa momkom, kojeg je upoznala putem fejsbuka, a čija tetka ima kasting agenciju za fotomodele. S obzirom da će dobiti besplatan “buk” roditelji joj dopuštaju da ode na fotografisanje, takmičeći se ko će da joj više udovolji, a ne sluteći da će se to fotografisanje pretvoriti u snimanje njenog prvog porno filma, koji će preplaviti internet.)

“Studio” – Centar za kulturnu edukaciju osnovan je 2006. godine sa ciljem da deci i mladima omogući proširivanje vidika i interesovanja, kao i da im pruži neophodno kuturno obrazovanje. Studio centar je prvih sedam godina stekao veliki broj polaznika i zajedno sa njima realizovao trinaest pozorišnih predstava, obrađujući teme koje se pre svega tiču njihove generacije.

Komentari