LIMIT Festival / Psi / Les chiens

2. LIMIT – LIVE ART FESTIVAL//22-25. novembra 2012. DOB
PREDSTAVE, INSTALACIJE, INTERVENCIJE, PERFORMANSI

Queer Zagreb / Domino

Bojan Đorđev / Stipe Kostanić
Psi/ Les chiens

Cena ulaznice: 600 din i 300 din za studente

Queer Zagreb / Domino

Bojan Đorđev / Stipe Kostanić (Srbija / Hrvatska)

Psi/ Les chiens

prema tekstu Erve Gibera

Reditelj: Bojan Đordjev

Izvođač: Stipe Kostanić

Scenski pokret: Selma Banich

Prevod: Zlatko Wurzberg

Fotografija: Darko Vaupotić

Produkcija: Queer Zagreb / Domino

Uz podršku: Projekat BCC (Balcan Can Contemporary) kroz program IPA Europske unije

u saradnji sa MCUK Scena Travno

Za starije od 18 godina

Trajanje: 55 min

 

Psi (“Les chiens”) je kratak tekst Erve Gibera, otvoreno seksualnog sadržaja, o kojem je autor govorio kao o svojoj “pornografskoj knjižici”.U njemu se direktnim rečima izražava ujedno senzualnost i nasilje, žudnja i okrutnost, priželjkivanje ljubavi i seksualna energija. Opsesija telima osnovna je tema teksta: autor koristi svaku telesnu kretnju, situaciju i fantaziju za razotkrivanje sebe. Ali u pripovedačkom ključu ovde nije samo on, nego tekstom promiču i iskustva bliskih i voljenih bića. Cilj pripovedanja da od frustrirane žudnje stvori neku vrstu ceremonijala koji će omogućiti ostvarenje punoće erotskog doživljaja. Animalnost žudnje, iskazana u dvostrukom sado-mazo odnosu, na kraju je sublimirana u vitalnosti zajedničkog hetero-homo seksualnog čina.

Bojan Đorđev, rođen 1977.godine u Beogradu, pozorišni je autor koji je aktivan jednako u institucionalnom kao i nezavisnom pozorištu. Jedan je od osnivača i član uredničkog odbora kolektiva TkH (Teorija koja hoda).

Stipe Kostanić  je do sada  glumio u pozorištima u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, nastupao je na više domaćih, evropskih i svetskih festivala, među kojima i na Queer Beograd festivalu 2011. godine.

Komentari