LIMIT Festival / Balade voćnjaka/The Orchard Ballads

2. LIMIT – LIVE ART FESTIVAL//22-25. novembra 2012. DOB
PREDSTAVE, INSTALACIJE, INTERVENCIJE, PERFORMANSI

BIT-Teatergarasjen i Black Box Teater
Balade voćnjaka/The Orchard Ballads

Cena ulaznice: 600 din i 300 din za studente

BIT-Teatergarasjen i Black Box Teater (Norveška)

Balade voćnjaka/The Orchard Ballads

Koreografija i ples: Ingri Midgard Fiksdal | Muzika: Ingvild Langord | Scenografija i kostim: Signe Beker | Dizajn svetla: Tobias Lejra | Saradnici-posmatrači: Brinjar Bandlin i Sidni Leoni | Podrška: Norveški savet za kulturu, Fond for lydogbilde i STIKK | Koprodukcija: BIT-Teatergarasjen i Black Box Teater (Norveška).

 

„Iznenađujuće i sveobuhvatno iskustvo. Ovaj perfomans poljuljao je premise šta ples i pozorište mogu da budu.“  Aftenposten (NO)

 

„Balade voćnjaka“ plod je saradnje koreografkinje Ingre Fiksdal, muzičarke Ingvild Langord/Phaedra i scenografkinje Signe Beker. Kombinujući koreografiju, koncert i instalaciju, ovo delo predstavlja eksperimentalni performans inspirisan promenama u prirodi i mitologiji, koje se manifestuju u fizičkom i prostornom.Transformacije se ne dešavaju samo u performansu, već i u percepciji posmatrača. Muzika korišćena u predstavi  se kreće od narodnih balada i emotivnih melodija sa višeslojnim vokalima, preko pop muzike sintisajzerskih perkusija, do mračnih, distopičnih zvukova. „Balade voćnjaka“ je već predstavljena na mnogim prestižnim scenama u Norveškoj , kao i u pozorištu Kampnagel u Hamburgu, Inkonstu u Švedskoj i The Armory Show u Njujorku.

Ingrid Fiksdal (koreografkinja), Ingvild Langord (umetnica i muzičarka) i Signe Beker (scenografkinja) sarađuju od 2008. godine. Nedavna zajednička dela uključuju Shadowlands (2010) i The Orchard Ballads (2011) .Tokom 2012.godine Fiksdal/Langord/Beker su producirale novo delo, Night Tripper, za međunarodni festival na otvorenom Up to Nature.Tobias Leira diplomirao je dizajn svetla na Dramatiska Institutet u Stokholmu. Trenutno radi kao slobodni vizuelni umetnik u pozorištima i kao saradnik koreografa i trupa savremenog pozorištakao I  teatrima poput Nacionalnog pozorišta u Oslu i Kraljevskog dramskog pozorišta u Stokholmu.

 

 

www.ingrifiksdal.com

www.phaedrasongs.com

www.signebecker.com

www.tobiasleira.blogspot.no

 

 

 

 

* Izvođenje predstave “Balade voćnjaka” na LIMIT festivalu pomogla je Ambasada kraljevine Norveške u Beogradu.


 

 

 

 

Komentari