16. BITEF POLIFONIJA: Pod Teatar i Zid Teatar (Holandija) POZORIŠTE ZAJEDNICE

Prezentaciju vode Karolina Spaić, umetnički direktor/Holandija i Tatjana Pajović,umetnički direktor/Srbija. U razgovoru učestvuje Ivana Zonjić, menadžer u kulturi Kulturnog centra “Čukarica”.
Trajanje: 120’. ULAZ JE SLOBODAN!

Zajednička prezentacija rada ZID Teatra iz Amsterdama i POD Teatra iz Beograda je zamišljena kao intimniji susret publike i glumaca: starih, mladih, dece, umetnika… Pozorište, igra i priče donose nam iznenađenje i nezaboravne trenutke koji trajno povezuju sve učesnike,sve generacije… kao oni “uobičajeni” a uvek toplo spajajući trenutci sedenja i okupljanja za nekim – stolom.

Ovo će biti nastavak prošlogodišnjeg susreta dvaju grupa sa srodnim načinom rada i razmišljanja  koji će , očekujemo, dalje teći kroz raznobojne, poetične i duhovite priče različitih kultura, različitih vremena  i ljudi –  za jednim istim, zajedničkim “pozorišnim stolom” za – Sve Ljude.
Prezentacija obuhvata i video i narativnu eksplikaciju koncepta, ideje, vizije TEATRA ZAJEDNICE kao mogućeg načina postojanja i življenja lokalne zajednice, kao i specifičnih uslova i modela njegove održivosti u različitim sredinama: Beogradu i Amsterdamu.  U tom kontekstu, Teatar zajednice Kulturnog centra “Čukarica” se predstavlja kao primer dobre prakse:uspešne saradnje jedne institucije i organizacije civilnog društva i njihove moguće zajedničke vizije.
Kao što i sam naziv projekta kaže: “ZA SVE NAS – COMMUNITAS”.

Podrška projektu:  Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije,
GO Čukarica i Grad Amsterdam
Realizatori:Kulturni centar „Čukarica“ i POD Teatar,  u saradnji sa Gerontolškim centrom Beograda i ZID Teatrom iz Amsterdama.
Učestvuju članovi Teatra zajednice KC ”Čukarica” pod rukovodstvom POD Teatra: deca, mladi, stari i  profesionalni umetnici

Komentari