16. BITEF POLIFONIJA: “PUTOKAZI” Teatar Mimart

Produkcija: Teatar Mimart i Dom omladine Beograda. ULAZ JE SLOBODAN!

Projekat ”Putokazi” je rezultat višemesečnih radionica za mlade u okviru evropskog programa ERASMUS + “The Complete Freedom of Truth”. Projekat Putokazi nastao je iz potrebe da se kroz pogled mladog čoveka razmišlja o budućnosti, kao i o mogućnostima društva, kulture i umetnosti.

 

Mimart je posle tri decenije rada razvio sigurnu metodu za rad sa mladima. Bogatstvo zajedničkog rada stručnjaka, umetnika i mladih kroz proces partici¬pacije, donosi novi kreativni potencijal. Koncept je zasnovan na odabranoj narodnoj priči o mladiću Ive Andrića u uvodu knjige Znakovi pored puta, gde je „lutajući svetom i tražeći sreću, zašao na pogrešan put za koji nije znao kuda ga vodi…“ Naziv Putokazi je odabran jer ima značenje ispunjenja obaveza, ali skreće pažnju da postoji lažni sistem ciljeva, sistem lažnih putokaza.

Koncept i mentor radionica: Nela Antonović
Video art: Lidija Antonović
Kostim: Lara Popović
Dizajn zvuka: Predrag Radovančević
Saksofon: Teodora Sarić
Dramaturške konsultacije: Filip Jokanović
 
Učesnici: Anja Nikolić, Nina Petrov, Tamara Rakić, Lara Popović, Saša Dobrohotov, Teodora Sarić, Sara Đurović, Lidija Antonović, Verica Jovanović

Podrška: Kreativna Evropa, ERASMUS +, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije – Desk kreativna Evropa

Trajanje: 45’ (nakon predstave sledi razgovor sa publikom!)

— TEATAR MIMART je nezavisno, alternativno pozorište, osnovano 1984. godine u Beogradu. Kroz sopstvenu metodu, istražuju kreativnost slobode pokreta fizičkog teatra i neverbalnu komunikaciju koja prevazilazi sve barijere: jezičke, političke, kulturne, religijske, geografske. Do 2015. godine, Mimart je producirao pedeset šest predstava i pre¬ko četiri stotine eksperimentalnih, multimedijalnih, interaktivnih projekata, uličnih performansa i art aktivističkih akcija.

Komentari