Polaznici Škole raketnog modelarsta Doma omladine Beograda učestvovali u DRŽAVNOM PRVENSTVU RAKETNIH MODELARA

Specijalni gosti na ovogodišnjem Državnom prvenstvu raketnih modelara Srbije i manifestaciji 13. „BEOGRAD KUP – WORLD CUP“  4. i 5. oktobra bili su polaznici Letnje škole raketnog modelarstva, koja je u julu ove godine održana u Domu omladine Beograda.

Naši mladi radioničari uspešno su lansirali svoje makete, a takmičenjeje održano u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije i aerokluba “Franjo Kluz” iz Zemuna, na sportskom aerodromu “Lisičiji jarak“.  

 

Besplatnu školu raketnog modelarstva Dom omladine Beograda organizovao je u sklopu manifestacije „Mesec sletanja na Mesec“, uz podršku Ambasade SAD.


Ovo takmičenje ulazi u kalendar međunarodnih takmičenja iz raketnog modelarstva i boduje se za plasman u svetskom kupu. Pored domaćih modelara na takmičenju su učestvovali i modelari iz Rusije, Bugarske, Holandije, Slovenije i Hrvatske.

 

Učesnici su se takmičili u pet kategorija. U kateroriji S4A pobedio je Miodrag Čipčić, član aerokluba „Kikinda“.  Član aerokluba „Franjo Kluz“ iz Zemuna, Mihailo Petrović zauzeo je prva mesta u kategorijama  S6A – u kojoj je učestvovalo preko 67 takmičara, i S7 – kategoriji kopija pravih raketa. Rus Grigory Sergienko bio je najbolji u kategoriji S8E/P, dok je Bugarin Vasil Vasilev pobedio u kategoriji S9.

Živan Josipović, instruktor modelarstva, ističe da je takmičenje proteklo u sportskom duhu i da je zadovoljan posećenošću ovogodišnjeg prvenstva.

 

 

 

Komentari