[INTERVJU] Milan Glavaški, Rebel Star: “Ovo će biti jedan ‘običan’ i odličan rok koncert”

Bend Rebel Starodržaće koncert 11. oktobra u Domu omladine Beograda od 21 čas. O beogradskom koncertu, radu sa internacionalnim muzičarima i aktivnostima benda, razgovarali smo sa frontmenom Milanom Glavaškim. Nakon skoro jednogodišnje pauze, grupa „Rebel Star“ vraća se na scenu sa dva nova singla – „Ti i ja“ i „Sutra“. Glavaški kaže da su u poslednje vreme bili veoma zauzeti i da su morali da naprave dužu pauzu.

 

“Shvatili smo da nam nedostaje bend. Napisali smo petnaestak pesama i  krenuli redovno da vežbamo. Smešno je što smo sada još više zauzeti, ali uspevamo da snimamo i sviramo. Čoveku se čini da najlakše napravi slobodno vreme u životu ako odustane od najlepših stvari.”, ističe on.

Bend je poslednji put nastupio u Novom Sadu  u novembru 2013. godine, a prvi nastupi posle pauze zakazani su za 10. oktobar u Bečeju i 11. oktobar u Domu omladine Beograda.


Ulaznice za koncert u Beogradu možete kupiti po ceni od 400 dinara u pretprodaji u kafeu „Šikarica“ (Skadarska 22) i na blagajni Doma omladine Beograda. Cena ulaznice pred koncert iznosiće 600 dinara.

 

Na predstojećem koncertu benda „Rebel Star“ u Domu omladine Beograda publiku očekuje nekoliko novih pesama i dve nove obrade. „Na bini će nam se pridružiti Dukat iz benda Stray Dogg, Ana Ćurčin, kao i Ivana iz sastava Ike i On Tour. U suštini, ovo će biti jedan običan i odličan rok koncert“, kaže Milan.

Bend se sastoji od ekipe internacionalnih muzičara, što je redak slučaj na srpskoj muzičkoj sceni. “Sviram sa zanimljivim ljudima, koji su dosta putovali. Kao muzičari su veoma disciplinovani i jako naslušani, imaju značajne bendove i ploče iza sebe. Volim da slušam njihove plejliste kada putujemo. Obožavaju svirke u Srbiji i nagovorili su me da zakažemo svirku u Beogradu što pre”, navodi Glavaški.

Rebel Star” je alternativni kantri/pop rok bend nastao 2006. godine kada je bivši član grupa Eva Braun i Popcycle, Milan Glavaški počeo da sarađuje sa muzičarima iz Srbije i Mađarske. Prvi nastup bend je imao u Bečeju 25. marta 2006. godine.  Glavaškom i Atili Prikleru 2012. godine priključuju se britanski muzičari Mike Kentish i Ashley Brees, koji već duže vreme žive u Budimpešti.

Grupa  iza sebe ima tri albuma SO (2007), Kalifonija (2009) i Rebel Star (2012), kao i singlove Staklo, More, Anđeli, Dah, Ti i ja, Sutra.

Nove pesme Ti i ja i Sutra nastale su u kućnom studiju lidera benda.

Inspiraciju za novi album članovi benda pronalazili su u ljudima, odnosno u različitim ljudskim odnosima.

Frontmen grupe „Rebel Star“, Milan Glavaški, za kraj ovog razgovora otkrio nam je i koja tri albuma rado sluša: Ray Lamontagne – „Supernova“, Beck – „Morning Phase“ i Willie Nelson – „Band of Brothers“.

 

Komentari