POKLONI KNJIGU – SAČUVAJ BIBLIOTEKU!

HUMANITARNA AKCIJA BIOETIČKOG DRUŠTVA SRBIJE I DOMA OMLADINE BEOGRADA

Dom omladine Beograda poziva sve posetioce, prijatelje, saradnike, festivale, udruženja, izdavačke kuće, umetnike, sugrađane da idućeg vikenda dođu u Dom omladine Beograda i od 12:00 do 20:00 časova donesu bar jednu knjigu, poželjno i više. 

Milionski grad kao što je Beograd sigurno može da sakupi 25.000 knjiga, koliko je poplavljeno u Biblioteci “Vlada Aksentijević” u Obrenovcu. Ako ste krenuli na koncerte, Vikend francuskog filma, neku od tribina, u Američki kutak ili EU info centar, ne idite praznih ruku. Vaša stara lektira, knjige na metar koje godinama skupljaju prašinu, omiljene knjige, iskorišćene knjige, mogu biti deo fonda Biblioteke u Obrenovcu. Ponesite knjige, poklonite knjige – da sačuvamo biblioteku!

 

Bioetičko društvo Srbije u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje humanitarnu akciju sakupljanja knjiga za bibioteku „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu pod nazivom   POKLONI KNjIGU – SAČUVAJ BIBLIOTEKU !      

 

Akcija će trajati u holu Doma omladine od petka, 10.oktobra u podne do ponedeljka,  13. oktobra uveče.

 

„Biblioteke se ne prave, one rastu“ rekao bi Agustin Birel. Stoga, pomozimo biblioteci u Obrenovcu da se obnovi i da raste, sa svojim čitateljima i čitateljkama i sa nama zajedno! Poklonimo knjigu i vratimo osmeh na lice, jer osmeh se osmehom vraća! Knjiga uvek budi toplinu u srcu i čini najlepši poklon. Knjiga je uvek predstavljala ključ za mnoga vrata o kojima i ne sanjamo i prozor u naše snove i vizije.

 

Na otvaranju akcije, 10. oktobra u podne, još jednom ćemo se podsetiti posledica katastrofalne poplave koja je potresla našu zemlju a posebno Obrenovac i njegove stanovnike i stanovnice, u nadi da će se situacija što pre poboljšati, ali i istaći humano i spontano organizovanje stanovništva širom Srbije da pomognu najugroženijim područjima. Nakon toga, odlomke iz svojih ili omiljenih knjiga, čitaće naši poznati književnici-e i umetnici-e.

 

Biblioteka „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu je osnovana 1904. godine i ove godine slavi 110 godina postojanja. U poplavi je nastradalo oko 25.000 knjiga http://www.balkanmagazin.net/knjizevnost-i-knjige/cid147-91259/prica-o-posebnoj-biblioteci

 

Pozivamo sve građane i građanke koji žele da poklone knjigu i tako pomognu obnovu biblioteke u Obrenovcu da tokom ova četiri dana dođu u Dom omladine i podrže našu akciju.  

 

Bioetičko društvo Srbije će organizovati prevoz prikupljenih knjiga do biblioteke u Obrenovcu posle akcije.

 

Akcija se završava u ponedeljak 13.oktobra uveče, predstavom organizacije „Duša“.

 

Komentari