POČINJE PRODAJA KOMPLETA ULAZNICA ZA 31. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL!

Dom omladine Beograda sa zadovoljstvom objavljuje početak prodaje kompleta ulaznica za 31. Beogradski džez festival (BDžF), koji će se održati od 27. oktobra do 1. novembra 2015. godine. Za naše najvernije posetioce i najveće ljubitelje džeza, spremili smo vrlo ograničen broj vaučera sa specijalnim popustom:  u prodaji su, po prvi put, kompleti ulaznica za Ponoćni program u sali Amerikana, po ceni od 1000 dinara (za najmanje 6 koncerata), kao i kompleti ulaznica za Glavni program po ceni od 2500 dinara (za najmanje 6 koncerata).

Vaučeri za komplete ulaznica za 31. Beogradski džez festival su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže.

Ovogodišnji festival nastaviće sa tradicijom dovođenja najboljih novih autora, najpopularnijih džez muzičara i zvezda, kao i svih proteklih godina. Cilj nam je da, kao osmatračnica umetničkih tokova, držimo našu sredinu u svakodnevnom kontaktu sa najznačajnijim zbivanjima u ovoj muzičkoj oblasti i srećni smo što je društvena zajednica prepoznala dragocenost ove misije. Najveće priznanje koje smo ikad dobili bila je vernost i podrška naše publike – ona se svake godine od obnavljanja festivala 2005. vraćala u sve većem broju, noseći nas i usmeravajući ka novim postignućima.

Beogradski džez festival je najstariji i najugledniji domaći džez festival – prvo izdanje održano je u jesen 1971. godine, kao filijala Njuport džez festivala. Obeležavanje velikog jubileja, 30. BDžF, poklopilo se prošle godine sa proslavom 50. godišnjice Doma omladine Beograda, kulturne institucije koja je od samog početka organizovala festival. Na glavnom i pratećem programu je učestvovalo blizu 100 izvođača iz 16 zemalja, u okviru 18 sastava. O festivalu je, osim domaćih predstavnika medija, izveštavao rekordan broj novinara iz 15 zemalja: SAD, Velike Britanije, Italije, Holandije, Poljske, Letonije, Rusije, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Španije, Rumunije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Festival je prošlog leta postao član Europe Jazz Network (EJN), postajući prvi član ove istaknute međunarodne mreže iz naše zemlje. Veoma je značajno napomenuti da je poziv da pristupimo EJN došao sa njihove strane, razumevajući da je Beogradski džez festival ona srpska džez institucija koja je ovoj mreži najpre potrebna.

Beogradski džez festival je manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd, koji je i osnivač ove manifestacije.

 

Komentari