KINESKI BEND HANGGAI ZVEZDE 4. TODO MUNDO FESTIVALA

Na 4. World Music festivalu TODO MUNDO, u petak 24. aprila od 21:30 č pred domaćom publikom nastupiće spektakularni kineski sastav Hanggai. Koncert će biti održan u sali Amerikana Doma omladine Beograda.
Koliko je world music danas raznovrsni muzički žanr pokazuje upravo kineska grupa Hangai: njihov muzički izraz kreće se od stepa Mongolije, preko kineske tradicionalne muzike, do rokerskog pristupa i zvuka.

 

Hangai su bend koji uspešno nastupa na world music festivalima, poput WOMAD-a ili WOMEX-a, ali i na rok svetkovima, kao što su festivali Roskilde, Fuji Rock, Wacken open air, Sziget

 

Grupa Hangai, čiji članovi potiču iz oblasti Unutrašnje Mongolije, na krajnjem severoistoku Kine, do sada je objavila 3 albuma. Tokom brojnih turneja po svetu (svirali su na 6 kontinenata) tradicionalni zvuk su obojili, novim, bogatijim, rokerskijim zvukom. Kada su se pre 5 godina pojavili na world music sceni, bili su apsolutna senzacija, otkriće godine. Ono što su Tinariwen napravili pre više od 10 godina, uspelo je grupi Hangai.

 

Pored promotera, novinara i publike, na sebe su skrenuli pažnju i Ken Stringfellowa i JB Meijersa, legendarnih  producenata, koji su radili i sa  R.E.M ., Neil Youngom i Solomon Burke-om.

Iste večeri na festivalu Todo Mundo, pre grupe Hangai, od 20 časova će nastupiti domaći sastav Belo Platno sa gostima.

 

Cena ulaznice za prvo veče TODO MUNDO festivala je 400 dinara (ulaznica važi i za koncert Belog platna i za koncert grupe Hangai), a ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže. U prodaji je i ograničen broj jedinstvenih kompleta ulaznica za sve koncerte na festivalu, po ceni od 1000 dinara!

.

Komentari